От МВнР изказват съболезнования по повод трагедията в Цетине

  • 13 август 2022 16:56

  • 1555
  • 1
От МВнР изказват съболезнования по повод трагедията в Цетине
© МВнР
Слушай новината Слушай новината

От Министерството на външните работи (МВнР) изказват съболезнования по повод стрелбата в Цетине, Черна гора, при която бяха убити 11 души, а шестима - ранени. 

Най-искрени съболезнования на семействата на загиналите и гражданите на Черна гора по повод вчерашната трагедия в Цетине, когато загинаха 11 души, заявяват от МВнР. В този скръбен момент на национален траур България е с Черна гора в мислите си. Пожелаваме бързо възстановяване на пострадалите, посочват от външното ни министерство.

Вчера полицията в Черна гора съобщи, че 11 души са убити при нападението в черногорския град Цетине, извършено след семеен спор. 

Полицията е ликвидирала нападателя след престрелка с него. В атаката са били ранени  6 души, сред които един полицай.  Позовавайки се на информация от свидетели, държавната телевизия Ар Ти Си Джи съобщи, че нападателят е открил безразборна стрелба по хора на улицата, включително по деца. Четирима от ранените са били прехвърлени в болница в Цетине, а други двама сериозно пострадали са били изпратени в болница в Подгорица. 

Убиха деца в черногорския град Цетине

Според черногорското издание "Вечерне новости" нападателят е бил на 34 години. Той е убил семейството си и после е излязъл от дома си и е започнал да стреля по минувачи по улиците на града. Сред пострадалите има и деца. 

Заради трагедията е обявен тридневен траур в Черна гора.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1555 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.08.13 | 21:30

1
Ни в клин, ни в ръкав. И у нас това се случва, само че без съболезнования. ПРЕСТАРАЛИ СЕ. това няма да върне трагично невинни загиналите ....

Добави коментар

Водещи новини