Железничари с отворено писмо до транспортния министър

  • 12 август 2022 15:09

  • 2145
  • 3
Железничари с отворено писмо до транспортния министър
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

На дневен ред може би е необходимо предприемането на стъпки за изготвяне и приемане на национална транспортна политика, както и актуализиране на търговските политики в железопътните дружества с цел привличане на клиенти /пътници и товари/ и изготвяне на адекватни пазарно ориентирани маркетинг стратегии за двете дружества, съобразени с тяхната специфика и приоритетно ориентирани към разбиране на желанията и нуждите на клиентите.

Това се посочва в изпратено от председателя на Националния Железничарски Синдикат (НЖС) към КТ „Подкрепа“ инж. Зоринчо Йорданов писмо до служебния заместник министър-председател по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни.

Писмото е публикувано на 11 август на интернет страницата на синдикалната организация. 

Според НЖС част от проблемите в железопътния транспорт са текучеството и недостиг на технически подготвени кадри, непрекъснатото преструктуриране и непривлекателните условия на труд в ремонтните и експлоатационните поделения на дружествата.

„Холдинг БДЖ“ на печалба за първи път от 10 г.

Независимо от безспорния факт, че железопътния транспорт е най-екологичния вид транспорт, неговият дял е все още много нисък при превоза на пътници и товари в сравнение с другите видове транспорт, се посочва още в писмото. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2145 3

Коментари 3

Добави коментар
30години едно и също....

2022.08.12 | 18:20

3
колко милиарда потънаха в тая кочина за 30 години?
ha ha

2022.08.12 | 18:07

2
Само за цигани и кучета!
Голям Срам

2022.08.12 | 16:49

1
Във влакове няма място за велосипеди! В межградский автобус също!

Добави коментар

Водещи новини