Иван Демерджиев: Ще има развитие по темата "Хемус"

  • 12 август 2022 08:56

  • 2340
  • 5
Иван Демерджиев: Ще има развитие по темата "Хемус"
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Аз съм последният човек, който може да бъде заподозрян в работа с ГЕРБ. Учуден съм защо Бойко Рашков първо не проведе разговор с мен, преди да проведе разговор с медиите. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. в предаването "Преди всички" по БНР. 

Той подчерта, че не е пристрастие към една или друга политическа сила професионалната му оценка за ареста на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, извършен от бившия министър на вътрешните работи Бойко Рашков. 

Не бих направил арест, ако не съм убеден, че са налице всички предпоставки за това и нямам стабилни, сериозни и солидни доказателства. Целта на един арест не може да бъде самоцел, а да бъде първа стъпка към едно сериозно разследване, което да доведе до изправяне на този човек пред съда и до наказание. Когато един арест се случи по начина, по който протече този арест, ефектът е точно обратен. Няма никакъв смисъл да превръщаме хора, които трябва да бъдат внимателно разследвани, в жертва, посочи служебният вътрешен министър. 

Министър Демерджиев заяви, че МВР няма да оттегли жалбите срещу решенията на съда, който обяви арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова за незаконни.

Бойко Рашков разкри какви са му отношенията с президента

За 3 месеца могат да се развият много разследвания и да се съберат много доказателства от полицията, така че след тези 3 месеца да има сериозни образувани производства срещу хора, стоящи изключително високо в йерархията. Нататък има само един път - да ги внесем в прокуратурата, но ще ги внесем в прокуратурата, когато сме събрали доказателствен материал, който не може да бъде заобиколен. Разговаряли сме с правосъдния министър Крум Зарков, че по линия на правомощията му той ще може и ще упражни надзор какво се случва с тези дела, когато влязат в прокуратурата - дали се работи по тях, или ще бъдат сложени на трупчета, категоричен е Демерджиев. 

Във връзка със случая с магистрала "Хемус" Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. заяви, че има един обвиняем и две съдебни производства, но подчерта, че целият случай е много по-мащабен от тези две съдебни производства. 

Като не ги търси прокуратурата - трябва да ги търси полицията, а не ги е потърсила достатъчно активно. От встъпването ми в длъжност проверих по какво се работи, извикал съм работещите по случая служби, дадох указания по какво не е работено достатъчно, влязохме във взаимодействие с НАП по този въпрос и ви уверявам, че доста енергия ще се влее по тази тема и ще има развитие, заяви Демерджиев. 

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи подчерта, че служебното правителство не е ревизионно, а е правителство, от което се очакват "действия по стабилизиране на ситуацията".

Не мога да си позволя да ревизирам никого, защото за мен е по-важно как работя аз от първия ден, в който съм встъпил. Никой не ми е поставил такава задача, допълни министър Демерджиев. 

Виолета Симеонова
2340 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Умник Гюро

2022.08.12 | 11:05

5
Абе, Маук, защо с нашите данъкоплатски пари плащате дълговете на комунистическото дружество "Булгаргаз"??? Абе, мафиоти комунистически, ще ви ритаме от тук до Сибир.
PaulaFox

2022.08.12 | 10:47

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
бай Пенчо

2022.08.12 | 10:06

3
Кой го доказа това бе малоумник- оня дъртия милиционер Рашков ли?
Eлeктpа

2022.08.12 | 09:40

2
ПедеРашков един "БИВШ ЧОВЕК", също можел да реве и то трезвен. Тая гад, само как реве и как ме кефи, че и вадят зъбите. Той наистина се беше разпищолил, и се имаше за Бог, но новия министър сега ще му разкаже играта...

2022.08.12 | 09:10

1
Иване ти си част от мафията.Копуват се гласове безразборно от дпс герб възраждане а ти незнаеш.Радев прави услуга на хунтата.

Добави коментар

Водещи новини