Служебният министър на икономиката: Нинова си е позволявала да не спазва закона

  • 12 август 2022 08:11

  • 5045
  • 13
©

Вчера разбрах от директорът на ДКК, че ДАНС са в Кинтекс. Сигналът не е от мен и винаги, когато службите влизат в предприятие е притеснително. Обезпокоен съм, но съм разпоредил да се изисква информация. Не знам коя е офшорната фирма за която алармира бишвият шеф на предприятието  Александър Михайлов. Това заяви служебният министър на икономиката Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет в ефира на Нова телевизия.

По думите му към този момент е блокиран целият военно-промишлен сектор. Нямам обяснение защо това се случва, просто не е изпълнен законът, заяви той.

Той обяви, че започва експертна среща с бизнеса, за да се изчесли каква енергийна помощ е необходима.

Министърът на икономиката прие представители на КРИБ

От думите му стана ясно, че има над 250 блокирани сделки в отбранителния бранш, които са чакали са над месец и половина. Сред тях има и чакащи за внос на материали, не е само износ - предприятията не могат да работят, поясни Стоянов. "не мога да си обясня пасивността на бившия министър на икономиката (Корнелия Нинова)", каза той относно забавянето на дейността на междуведомствената комисия, която издава разрешителни в сектора. 

"Не съм обвинявал Нинова, че изнася оръжие за Украйна, поставен съм в ситуация да подпиша тези документи, които са определени преди мен. Редовното правителство е могло да реши да ограничи износа за някои държави. Аз нямам тази възможност - или да подпиша, или да направя административен произвол и да забавя, да кажа, че няма да го направя. Назначен съм, защото съм експерт, а не защото съм уволнен от бившия министър - Корнелия Нинова", каза Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет.

На въпрос какво се изнася за Полша, той заяви, че изнасяме продукция от военно-промишления ни комплекс. Най-много се търси боеприпаси. Каквото се търси - това изнасяме, категоричен е Стоянов.

Мога да кажа, че президентът по никакъв начин не се меси в работата ми. Никога не съм се чувал с него, отсече служебният министър на икономиката.

Продължават срещите на икономическия министър Никола Стоянов с работодателските организации

Това, което ще стане е или да спазя закона или да не го. Аз обаче съм експерт и за разлика от Нинова ще спазя закона, категоричен е Стоянов.

Сигурен съм, че ресорният вицепремиер работи здраво и ще осигури газ. България използва много по-малко газ, отколкото в Западна Европа. Разписан е план, подпомага се Булгаргаз, за да можем да се справим зимата. Ние провеждаме анкета кои са предприятията, работещи на газ, обясни още той.

Има създадена със Закон Държавна петролна компания и се прави анализ дали може да се използва по някакъв начин, за да се изостри конкуренцията на пазара. Тя е търговец на едро, обясни Стоянов.

Нинова е освободила по различни причини 72-ма души от администрацията на МИ. Те не могат да бъдат назначени отново, защото човешкият живот е такъв, че като се освободи от едно място някой си намира работа на друго. По принцип не се пипа администрацията в дадено9 министерство, защото те са гръбнака му, обясни той.

По думите ми в подобни времена винаги има хора, които искат да реализират по-голяма печалба и ползват спекула, позовавайки се, че всичко поскъпва. Правим проверки, обясни той.

Последвайте канала на

Калина Христова
5045 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2022.08.12 | 11:14

13
Докога ще работи модела плюене по тези преди нас и нищоправене до следващите.Само работа в полза джобу,
?!

2022.08.12 | 09:07

6
Не се ли разбра най накрая, че където е била Нинова винаги има сериозни провали! Не помните ли времето, когано Нинова беше освободена от поста си по времето на Станишев заради съмнения за корупция? Явно тази лисица се докопа до властта използвайки незнанието на Кирето и сие.За каква промяна се бълнува като се назначават стари муцуни като нея и Рашков? Явно сме големи овци, след като ни манипулират без много усилия!
Протестиращ

2022.08.12 | 11:14

12
Нинова разсипа държавата само за няколко месеца , хората вече гладуват!
Никога не съм гласувал за БСП

2022.08.12 | 09:16

8
Но този път ще гласувам за Нинова, щото тя се оказа последователна, не краде, има най малко спестявания от заплати ( 30 000, с ББ има 30 000 000), с други думи тя е най честният и най мъдрият политик в държавата и то най трудните времена. след изборите ще има коалиция ББ, Доган и ПП по препоръка от Брюксел, това почти 100% сигурно, тъй като герб спряха да критикуват ПП, а ПП говорят само за пенсионирането на ББ и не говорят за изчегъртване на герб.

2022.08.12 | 11:03

11
Хахаха. Това е добро. Нинова е последователна прав си. В краденето и разоряването на държавата
Никога не съм гласувал за БСП

2022.08.12 | 09:17

9
Но този път ще гласувам за Нинова, щото тя се оказа последователна, не краде, има най малко спестявания от заплати ( 30 000, в сравнение с ББ - 30 000 000), с други думи тя е най честният и най мъдрият политик в държавата и то най трудните времена. след изборите ще има коалиция ББ, Доган и ПП по препоръка от Брюксел, това почти 100% сигурно, тъй като герб спряха да критикуват ПП, а ПП говорят само за пенсионирането на ББ и не говорят за изчегъртване на герб.

2022.08.12 | 09:45

10
XA XA XAAAAA.....
Този министър когото тя уволнила

2022.08.12 | 09:10

7
След изборите ще има коалиция ББ, Доган и ПП по препоръка от Брюксел, това почти 100% сигурно, тъй като герб спряха да критикуват ПП, а ПП говорят само за пенсионирането на ББ и не говорят за изчегъртване на герб.
Слава на РУСИЯ!!!

2022.08.12 | 08:36

1
продажната пасмина на радев-доган-тиквоча-копейкин продължава издаването на държавата на руските интереси.

2022.08.12 | 09:05

5
казак е баща ти дето те те правил в дупарата на майка ти, откъдето си се пръкнал
Мии

2022.08.12 | 08:52

3
Няма лошо!

2022.08.12 | 08:43

2
MLAK BE KAZAK
Този министър когото тя уволнила

2022.08.12 | 09:05

4
След изборите ще има коалиция ББ, Доган и ПП по препоръка от Брюксел, това почти 100% сигурно, тъй като герб спряха да критикуват ПП, а ПП говорят само за пенсионирането на ББ и не говорят за изчегъртване на герб.

Добави коментар

Водещи новини