Александър Николов отговори на Росен Христов за интерконектора и офертите за газ

  • 11 август 2022 21:10

  • 3978
  • 5
Александър Николов отговори на Росен Христов за интерконектора и офертите за газ
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Бившият министър на енергетиката в кабинета "Петков" отговори във Фейсбук на твърденията на наследника си на поста Росен ХристовРосен ХристовРосен Христов е магистър по  международни икономически отношения от Калифорнийския, че не е имало достатъчен контрол по строежа на газовата връзка с Гърция, както и че се правят опити за намирането на по-евтина оферта за втечнен газ от тази за седемте танкера.

"Нямало достатъчно контрол по строежа?! Има седмични репорти на ниво Министър - Министър от проектната компания /Скрекас - Николов/, както и същите са получавани на ниво Премиер. Доколкото вчера видях от МЕ беше проявен далеч от мижав интерес, но все пак присъстващи на прегледа на връзката … странно, нямаше. Все пак остават въпросите и към МРРБ и обясняващите за недовършено строителство, как аджеба е издаден тогава Акт 14, също така, как регулаторните органи в Гърция са приели всичко. За срещите с Авакс няма да пиша, тъй като е прекалено дълго. Нека се прави разлика между тест на SCADA система за автоматизация и строеж… все пак, ако е удобно", заявява Николов.

"Назованите проблеми с “противопожарна” и т.н. Става въпрос за екзекутивни чертежи. Решенията са правноописани, налични в Ай Си Джи Би /а не БиДжи…. вероятно останали назад в експертната история/, та… налични са и в Министерство на енергетиката и всички възможни стъпки показват как се достига ефективно до Акт 15 и Акт 16:, добавя бившият енергиен министър.

Служебният министър на енергетиката разкри преговарят ли с Газпром

"Имаме множество оферти от много контрагенти. Хаааайде сега на бас, че всички получени оферти са с по-лоша ценова структура от тази на Cheniere? Само да не се окаже, че пак ще трябва да работите по нещо оставено от редовния кабинет?! И само да не се окаже, че… нещо няма да успеете да се справите за 3 месеца напред с необходим достъп до инфраструктура?! И само да не се окаже, че наличните оферти за първи слот, които са в Булгаргаз… отново са по-добри от тези, които ще “реализирате” през “търговата” процедура?!", пише още Александър НиколовАлександър НиколовАлександър Николов е Магистър по финанси от УНСС. През последните няколко месеца е изпълнителен.

 

 

Константин Тодоров
3978 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ИВАН. МАНАФА

2022.08.12 | 07:21

5
ТИЯ. КРЕМЪЛСКИ ПЛЪХОВЕ ЩЕ. ГО. ДУХАТ. В. СКОРО ВРЕМЕ.ПРОДАЖНИ КОПЕЛЕТА, ОПИТВАТ. СЕ. ДА. СИ. ПРЕПИШАТ. ВСИЧКО. ОТ РЕДОВНИЯ. КАБИНЕТ.ТАЯ. ПЛАТЕНА. КРЕМЪЛСКА БАНДА ПРОДАЖНИЦИ. НАЧЕЛО. С. ДР. РАДЕВ ИСКАТ ДА. НИ. ЗАТРИЯТ.
ГОЧО БУЛГУРА

2022.08.12 | 07:13

4
ТОЗИ. ПОЛИТКОМИСАР , НОВИЯТ. ЕНЕРГИЕН. МИНИСТЪР, ИЗГАРЯ. ОТ. НЕИСТОВО. ЖЕЛАНИЕ. ДА. НИ ЗАРОБИ. ДЪЛГОСРОЧНО. С. ГАСПРОМ, НЯМА. ДА. СТАНЕ ДРАГИ, ТРЕЗВО МИСЛЕЩИЯ БЪЛГАРИН. НЯМА. ДА. ТИ. ПОЗВОЛИ. ДА. НИ ЗАРОБИШ. СЛЕД. МЕСЕЦ. КАРТИНКАТА. С ГАЗА. ЩЕ. Е. ДЪВСЕМ. ДРУГА.И. ТО. В. ПОЛЗА. НА. ВСИЧКИ.
Слава на РУСИЯ!!!

2022.08.12 | 05:30

3
ПП понеже бяха наистина загрижени, че няма да има, се разтичаха, намериха газ и в Азербайджан, и другаде и имаха уговорка с гръцкото правителство да се осигурят слотове. След като Славуца ги свали, новите разтуриха работата за газовата връзка, правят се, че не виждат офертите за газ, на които не пише "газпром" и въобще забравиха да питат Гърция за слотове, защото там "не се виждал газ". Е как ще се види, като ти плащат да си сляп?
потрес!

2022.08.11 | 22:05

1
Ристю безродника, лъжец от класа, е назначен незаконно в кремълския Гълъбарник на ЗаКаПеЧе-то , Проскубания Гълъб! Да, в момента на встъпването си като министър, бил съсовственик и в управителните съвети на един куп фирми! Да, ама Карадаятъ с Феса, Данчо Ментата, дето цялата му рода са милионери и особено Хаджията и Джебчията от чалгарската сбирщина на Сакатия, пищяха като заклани за "гражданството" на Кирил Петков! Ами, защо не пищите сега бе, лакеи кремълски и национални предатели? Защо мълчите като задници и се криете? Така де, нали нещо го давахте "принципни" и "радетели" за спазване на закона?! Ега ти коварните и двулични кремълски лакеи, ега ти продажниците!
Bobby

2022.08.11 | 22:39

2
DA,TAKA E !!!!

Добави коментар

Водещи новини