Началникът на отбраната се срещна с началник-щаба на полевата армия на Обединеното кралство

  • 11 август 2022 20:11

  • 659
  • 1
Началникът на отбраната се срещна с началник-щаба на полевата армия на Обединеното кралство
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов днес, 11 август, проведе работна среща с началник-щаба на полевата армия на Обединеното кралство генерал-майор Колин Уиър, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Адмирал Ефтимов изрази своята признателност за продължителната подкрепа и ангажираността на Обединеното кралство към възпирането на източния фланг на Алианса, както и за развръщането на военно формирование на територията на Република България и възможността за провеждането на съвместна подготовка.

Гостът използва възможността да изрази благодарности към военното ръководство на Министерството на отбраната за оказаната подкрепа към британското военно формирование, провеждащо съвместна подготовка с части от Сухопътните войски на Българската армия. Той изрази задоволството си от нивото на подготовка и сподели, че е много полезна за британските военнослужещи за повишаване на тяхната оперативна съвместимост.

Адмирал Ефтимов запозна генерал-майор Уиър с процеса по създаването на бойна група на НАТО в България и подчерта, че форматът остава гъвкав с възможност за провеждане на съвместна подготовка, от която съюзниците винаги могат да се възползват.

Адмирал Ефтимов: Впечатлен съм от способностите на нашите военни инженери

Последвайте канала на

Константин Тодоров
659 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Анка Британка

2022.08.12 | 06:39

1
Тези пък толкова да не ни обичат, смятат ни за последната дупка на кавала и малцинства, а ние се доверяваме и им благодарим за подкрепата...никога не трябва да им се вярва..

Добави коментар

Водещи новини