Изпълнителният директор на ДКК: В момента няма източване на "Кинтекс"

  • 11 август 2022 07:33

  • 1401
  • 4
Изпълнителният директор на ДКК: В момента няма източване на "Кинтекс"
© Кадър - бТВ

Не мога да кажа кой е подал сигнала. Документите касаят не работата сега на дружеството, а в минали периоди. Нямаме информация дали чрез "Кинтекс" се източват пари, дори не бях уведомена за проверката. Не съм водила разговор с министъра на икономиката, затова решихме да огласим тези факти чрез пресконференция. Това заяви в ефира на бтв директорът на „Държавната консолидационна компания” Смиляна Нитова-Кръстева. 

Александър Михайлов, бивш ръководител на Кинтекс, заяви в ефира на медията, че е уволнен, защото е отказал да превежда пари на частна офшорна компания в Дубай. "Когато поех поста и видях, че има подобна практика и отказах плащанията,ме уволниха. Назначеното от Нинова ръководство поднови източването на "Кинтекс" чрез тази офшорка. Репресират ме, заведени са ми две дела и държавата е похарчила 70 000 лева за адвокати, уволниха ме няколко пъти. Това е репресия", обясни той.

Шефката на ДКК: Министър Никола Стоянов оказва политически натиск

Забелязваме голямата активност на г-н Михайлов, но е добре да казва истината. Думите му не отговарят на истината. Кинтекс не се източва в момента. Информацията, която дава е подусловна. След като приключи проверката - ще бъде огласено резултатът от нея, каза Нитова.

Гарантирам, че не се източва дружеството, категорична е още тя.

Г-н Михайлов има право да търди всичко, но когато го прави - трябва и да го докаже, обясни Нитова.

Призовавам Прокуратурата и ДАНС да направят проверка в Кинтекс, защото докато аз давам интервюта, то парите на българските данекоплатци потъват в частни офшорни компании, заяви бившият директор на Кинтекс.

Не съм против правата на министъра, но съм против начина, по който ги упражнява. Бях подведена да подпиша един документ на адвокат, който не познавам. После в разговор с министъра бях уведомена, че ще се увеличава състава на борда на директорите на БКК. После оттеглих подписа си, разказа още тя.

Нитова заяви, че ще участва на предстоящите избори и е члена на БСП от години.

"Дори съм водач на една от листите. Това е мое конституционно право", обясни още Нитова.

 

Последвайте канала на

Калина Христова
1401 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.08.11 | 10:39

4
СЕЛЯНКАТА НА БИВОЛИЦАТА

2022.08.11 | 10:37

3
Няма източване ...Корнелия взе каквото можа, крадливата биволица
Ужас

2022.08.11 | 10:15

2
Пак ли тази селянка на корнелия, където прилича на болна от рак далеч от камерите бабичко
Eлeктpа

2022.08.11 | 10:13

1
поредната червена поставена от Краднелия на държавната хранилка

Добави коментар

Водещи новини