Терзийски (ПП): Служебното правителство да завърши документите за газовата връзка с Гърция

  • 09 август 2022 12:46

  • 937
  • 2
Терзийски (ПП): Служебното правителство да завърши документите за газовата връзка с Гърция
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

"Ние не поставихме държавата нито ден без газ, намерихме решение дългосрочно за тази зима и е редно служебното правителство да поеме инициативата и да продължи с документалното завършване на Интерконектора с Гърция и да се осигурят трасета на тези 7 карго кораба LNG", добави бившият депутат. Това каза в ефира на предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS Йордан Терзийски от ПП.

Той изрази увереност, че кабинетът, назначен от Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, ще продължи газовата диверсификация и голяма част от започнатите от тях политики по борбата с корупцията и "битката за „Капитан Андреево”. „Вярвам, че една приемственост на служебното правителство би била в полза на България”, посочи бившият депутат.

Той отговори и на въпроса, зададен в предаването от Любомир Каримански от ИТН защо се протестира само срещу руския газ при положение, че България доставя от Русия и нефт. 

Табутов (ПП): Служебното правителство трябва да довърши работата по Интерконектора с Гърция

„Аналогията не е съвсем коректна. Ние не отричаме руския газ или руския нефт. Тук е въпросът, че трябва да се изпълнява договорът за руския газ и българската страна е била коректна през цялото време. Плащано е два пъти след спирането на газа, парите са връщани.Продължаваха да се заявяват количества, но този договор едностранно не се спазва от руска страна. А що се отнася до нефта – там има дерогация, която сме поискали от ЕС. А дали това и как рефлектира върху цялата цена – трябва да се заеме КЗК” - посочи Терзийски.

Той обаче припомни, че и при преработката на нефта се използва газ и това увеличава стойността на крайния продукт.

Бившият депутат коментира и политическите теми. "Всяка коалиция на принципна или идейна основа трябва да се обсъди на лидерско ниво, а не да се водят разговори под медиите. Ние трябва да намерим формула да можем да продължим започнатите от нас каузи и политики. Аз съм сигурен, че с партньори като ДБ и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще можем и в следващ парламент да работим съвместно, независимо дали сме се явили отделно на изборите”, каза Терзийски.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
937 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
123

2022.08.14 | 18:27

2
Тия не разбраха ли, че вече не управляват. Толкова са жалки.
Слава на цигани и турци!

2022.08.12 | 20:52

1
Долу гърцко робство! Не трябва газ от Гърция!

Добави коментар

Водещи новини