Румен Радев: Следващото управленско мнозинство трябва да се ползва с висока легитимност

  • 09 август 2022 10:17

  • 3500
  • 45
© Novini.bg

Организацията и провеждането на предсрочния вот е основна задача пред служебното правителство. Огромно значение е тези избори да излъчат отговорно и устойчиво управленско мнозинство, което да се заеме с неотложните реформи и вземането на стратегически за страната ни решения. Важно е също така това мнозинство да се ползва с висока легитимност, която висока легитимност идва с висока избирателна активност. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в началото на работната си среща с представители на различните институции у нас, ангажирани с провеждането на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври, предаде репортер на Novini.bg

,,На първо място това означава повишаване на доверието на машинния вот, който доказа своята ефективност за драстичното намаляване на недействителния вот, както и броят на сгрешените и манипулирани протоколи допринесе и за намаляване на купения вот. Необходими са обаче ясна методика и прозрачни действия, които да дадат увереност на партиите и на гражданите в липсата на всякакви манипулации с машините'', допълни още държавният глава.

Ключова среща при президента Радев

Според него от важно значение е да бъде проведена и активна информационна кампания за машинното гласуване.

Изборите от миналата година показаха, че е възможно да се води резултатна борба с купения вот и аз съм уверен, че това ще бъде приоритет и на сегашното правителство и органите на реда, които натрупаха опит, отбеляза още Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Президентът очаква също и тази година Министерството на външните работи, с помощта на държавната администрация, да даде възможност на всеки българин зад граница, независимо къде се намира, да упражни своя вот.

От своя страна председателят на ЦИК Камелия Нейкова обърна внимание, че съвместната работа между избирателната комисия и органите на изпълнителната власт е част от общия процес и без това взаимодействие ЦИК не би могла да изпълни своите функции, нито да се повиши доверието в изборния процес.

Нейкова отчете като предизвикателство съхранението на машините за гласуване и гласуването в чужбина с приемането на избирателните протоколи, както и дългото чакане на членовете на избирателни комисии.

Шефката на ЦИК: Имаме достатъчно машини за гласуване, няма да купуваме нови

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев увери, че ръководеното от него ресорно ведомство ще положи всички усилия, за да гарантира законосъобразен и сигурен изборен процес, за да може крайният резултат да се ползва с доверие и легитимност.

МВР е създало план за действие, задачите са разпределени, отбеляза вътрешният министър пред държавния глава.

Служебният министър на външните работи Николай Милков заяви, че МВнР разчита на същите хора като миналата година, които да обезпечат вота в чужбина. Той обясни, че се очаква да бъдат разкрити между 700 и 750 секции извън страната, но външно министерство е подготвено и за 800.

От МВнР започнаха подготовката за предсрочния вот

Милков смята, че в Русия няма да има проблеми с поисканите избирателни секции. Там обикновено се организират 4-5, сега може да има вероятно 3.

По отношение на Украйна нямаме посолство, но сме поискали тук, в България, съгласие чрез украинското посолство. Ще се разчита на активността на българската общност, защото командироването е в условията на съществуващ военен риск, обясни служебният ни външен министър.

Владимир Василев
3500 45

Свързани новини

Коментари 45

Добави коментар
Еми...

2022.08.09 | 10:21

1
Махайте я тая посрана рашистка проститутка.

2022.08.09 | 10:32

2
КАУНЯ ПАК ПОЧНА ДА РЪСИ МОЗЪК.

2022.08.09 | 10:33

3
Само забрана на партиите
1

2022.08.09 | 10:43

4
Колко ми омръзна от тия политици вече, само се говори и нищо не се прави, даже не знам как имат рейтинг въобще

2022.08.09 | 10:45

5
05.08.2022 Илиян Василев: Г-н Радев, призивът служебното правителство ”да не допусне въвличането ни във война” е фарисейщина Илиян Василев Господин Радев, опитите ви да представите като неутрална позиция призива към служебното правителство ”да не допусне въвличането ни във война”, което е равнозначно на отказ да се подкрепи жертвата, и инструкция да се спрат доставките на боеприпаси и оръжия за Украйна, е фарисейщина. Вие много добре знаете, че липсата на боеприпаси е главен ограничител на отбранителната способности на украинската армия, и тези доставки играят ключова роля. Вие играете в полза на Русия и желаете нейния успех и окупация на Украйна. Дори не го криете. Нито сме били неутрални, нито сме. Вие и Борисов ангажирахте България на страната на Русия, точно както Богдан Филов и цар Борис III ангажираха България във Втората световна война на страната на Хитлер. България ВЗЕ страна и подпомогна пряко и този път агресора - Русия в подготовката на тази война. Филов и царя, поне се въздържаха до последно и само пряката заплаха от нахлуване в България на хитлеристката армия, ни принуди да се присъединим към хитлериската коалиция. Вашите действия нямат принудителен характер, те са по убеждение. Вие и Борисов сте съоттговорни за избухването на войната, защото при вашето президенство и правителството на Борисов България САМА ФИНАНСИРА Турски поток, който ликвидира украинския транзит като ключов сдържаш фактор за тази война. Именно зависимостта на Русия от транзита през Украйна работеше безотказно в продължение на години и Путин не смееше да я нападне. Като президент на тази страна, вие сте съотговорен за тези 3 милиарда лева, с които улеснихте сегашните военни престъпления, факт, който рано или късно ще се разследва. Най-малкото, което България днес може да направи е да компенсира тази престъпна политика, да измие срама и помогне на жертвата да устои на агресията, за която сами сме помогнали с инвестицията в Турски поток. Да, с наши пари, при вашето президенство. Всяка политика и политик трябва да се имат стабилна морална основа. Вашата е пробита от компромиси, угодничество на руски интереси и откровен страх, които би трябвало да са унизителни за честта на всеки български офицер, камо ли генерал. Вашите действия и тези на назначеното от вас служебно правителство са пряка заплаха за националната сигурност и членството ни в ЕС и НАТО. Илиян Василев
Просто човек

2022.08.09 | 10:49

6
Ма*ната ти, пРезидент путински!

2022.08.09 | 10:49

7
Гн Президент новият парламент ще ве отстранят със импиджмън.Нкой не те харесват.

2022.08.09 | 10:52

11
Ама си глупак

2022.08.09 | 10:50

8
Гн Гешев те чака като топла кифличка.Щеви арестува на минутата.

2022.08.09 | 10:51

9
ДОКАТО НЕСЕ ЗАБРАНЯТ ПАРТИИТЕ ВСЯКА ГОДИНА ЩЕ ИМА ИЗБОРИ

2022.08.09 | 10:51

10
Тоз цървул ми прилича на хуй

2022.08.09 | 10:56

12
ЩЕ СЕ ХВАНАТ ЗА РАБОТА АКО МАНДАТА НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО Е ЧЕТИРИ ГОДИНИ

Добави коментар

Водещи новини