Министър Стоянов: Само във ВМЗ-Сопот Нинова нанесе щети за 100 млн. лева

  • 09 август 2022 08:49

  • 2839
  • 6
© Кадър: БНТ

През последните 5-6 месеца се откриха големи възможности пред ВМЗ-Сопот, те не се използват, особено държавните предприятия са поставени на колене в момента. Вместо да берат плодовете на високото търсене, да съберат пари за инвестиции, за обновления. Сега е моментът да се модернизират и да усвоят нови технологии - той беше изпуснат. Последните два месеца, само във ВМЗ загубите са над 100 млн. лева покрай действията на бившия министър. Това заяви в "Денят започва" по БНТ служебният министър на икономиката Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет.

Той заяви, че в максимално кратки срокове ще свика заседание на междуведомствената комисия. Това че е нямало заседание, се отразява на фирмите, които не могат да внасят и да изнасят. Стоянов уточни, че загубите на ВМЗ-Сопот са предимно от влошени показатели на производството, но и заради неработата на комисията и междуведомствения съвет - не са издавани лицензи и инвеститори обмислят оттегляне.

Тръгването на инвеститори е много притеснително, каза служебният министър.

Стоянов беше категоричен, че България не е изнасяла и не изнася оръжие с директен получател Украйна. Спазено е решението на парламента. Според него е възможно през посредници оръжие да е минало към Украйна, но подчерта, че не знае такова нещо и не може да коментира.

Корнелия Нинова: Министър Стоянов лъже и манипулира

Не изключи заради уволнението си от Корнелия Нинова БСП да говорят за реваншизъм.

Аз и екипът ми сме дошли да работим, да градим мостове и да надграждаме. Имам опит в администрацията и знам колко е лошо всеки път да се започва от нулата и не смятам да го правя. Дадох знак с оставането на зам.-министър Данчев, тепърва ще има възстановяване на хора. Където има човек, назначен от Нинова, който има експертизата, той ще бъде подкрепен от мен, подчерта той.

Министърът на икономиката Никола Стоянов обяви приоритетите си и отправи тежки критики към Корнелия Нинова

По думите му основанията за уволнението му са били "проформа" и имало други причини. Заяви, че информацията за прехвърляне на оръжия от Афганистан към Украйна няма нищо общо с действителността.

За мен и колегите ми проблемът беше, че (уволнението - б.ред.) беше направено по начин, който изцяло омаскариха нашите личности, допълни служебният министър.

За ситуацията с доставките на газ Стоянов разясни, че до края на утрешния ден ще са получат отговорите от запитванията към предприятия за това колко от тях използват газ, колко от тях могат да минат на алтернативно гориво и колко могат да намалят използването на газ. До края на седмицата данните ще се обобщят, за да се предоставят на кризиния щаб.

Стоянов каза, че не подкрепя таван на цени на каквото и да е, защото предпочита пазарът да регулира нещата.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2839 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Този мафиот беше изгонен от Нинова

2022.08.09 | 11:33

6
И измамника Радев го възнагради и го назначи министър за да отмъсти за двамата. Аз съм симпатизант на ПП, но Нинова се оказа най големият мъж в държавата, поне опита да прогони мафията .
Биволица от село

2022.08.09 | 11:07

4
Ами как иначе Крушовицката биволица да си купи още един хател на Халкидики? Първия - за който се знае - е Мираджио Спа Ризорт записан на името на шефа на БСП Красно село София. Втория ще се казва "Крушовица Корна Спа Ризорт"

2022.08.09 | 11:10

5
А за ранчото в Аризона купено от синът и с липсващите от касата на БСП 5 милиона лева - кога ще и се потърси сметка?

2022.08.09 | 10:38

3
ВАЙ , ВАЙ , И КО ПРАЙМ СЯ С МАНАСТИРСКАТА БИВОЛИЦА - НИЩО АМА КАЧЕСТВЕНО , Е ЗА ТОВА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ ВЕЧЕ 33 ГОДИНИ.
мустаф

2022.08.09 | 09:42

2
да се обеси веднага заедно с деиовете от пп.

2022.08.09 | 08:59

1
За едни загуби са за други печалба. KУPнелия все е от печелившата страна, а България от губещата. Какво странно съвпадение, не?

Добави коментар

Водещи новини