Подготовката за изборите: МВР и ЦИК започват оперативна работа след вторник

  • 07 август 2022 17:20

  • 707
  • 6
Подготовката за изборите: МВР и ЦИК започват оперативна работа след вторник
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Организацията за подготовка на изборите се създава", обяви в пловдивското село Рогош министърът на вътрешните работи в служебния кабинет Иван Демерджиев.

"Ще имаме национална конференция идния четвъртък. В контакт сме с ЦИК. С тях започваме оперативната работа след вторник и всичко, което се случва, предвижда и предприема като действия и мерки, ще бъде направено. В тази връзка има едно споразумение, което трябва да се сключи между прокуратурата и полицията, за да се обезпечи работата по места", посочи Демерджиев.

До края на деня дипломатическите ни мисии искат съгласие за секции в чужбина

Той допълни, че българското общество очаква спокойствие и сигурност: "Да, преборихме се за честни избори, но за съжаление още не сме се преборили да установим причините и хората, които стоят зад манипулиране на изборите. Силно се надям да успеем сега да го направим това нещо". 

Междувременно по места започнаха да се провеждат консултации за състава на районните избирателни комисии.

В неделя при областния управител на област София Митко Михайлов бе постигно съгласие за състава на 23-та, 24-та и 25-та РИК и предложенията, направени от представителите на партиите и коалициите, заедно с необходимите документи, са изпратени на Централната избирателна комисия.

На 10 август ЦИК започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите. Крайният срок е до 17,00 часа на 17 август, съобщиха от комисията. 

Росица Валентинова
707 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ПЕСОГЛАВЦИ

2022.08.07 | 23:27

6
ЩЕ ЗАМИНЕТЕ ВМЕСТО БРИКЕТИ У ТЕЦА!
ПЕСОГЛАВЦИ

2022.08.07 | 23:26

5
ПРИ 4 800 000 ИЗ РОДА ПО СПИСЪК,КОЛКО СА ФАЛШИВИТЕ ГЛАСОВЕ? :)
Диди

2022.08.07 | 20:06

4
Купуването е от четворната коалиция. Мислят че могат пак да направят далаверата с машините на Мадуро. Радев ги натресе тези помияри.
Полиция - най - големия ОПГ

2022.08.07 | 18:27

3
"Полицай от Специализираното подразделение за опазване на обществения ред във Варна, отличен с 20 награди за залавяне на опасни престъпници, е бил арестуван за участие в лизингова измама със смартфони..." - сега този криминал е депутат-"народен" избранник има имунитет и може да продължава измами и изнудване.

2022.08.07 | 18:13

2
05.08.2022 Илиян Василев: Г-н Радев, призивът служебното правителство ”да не допусне въвличането ни във война” е фарисейщина Илиян Василев Господин Радев, опитите ви да представите като неутрална позиция призива към служебното правителство ”да не допусне въвличането ни във война”, което е равнозначно на отказ да се подкрепи жертвата, и инструкция да се спрат доставките на боеприпаси и оръжия за Украйна, е фарисейщина. Вие много добре знаете, че липсата на боеприпаси е главен ограничител на отбранителната способности на украинската армия, и тези доставки играят ключова роля. Вие играете в полза на Русия и желаете нейния успех и окупация на Украйна. Дори не го криете. Нито сме били неутрални, нито сме. Вие и Борисов ангажирахте България на страната на Русия, точно както Богдан Филов и цар Борис III ангажираха България във Втората световна война на страната на Хитлер. България ВЗЕ страна и подпомогна пряко и този път агресора - Русия в подготовката на тази война. Филов и царя, поне се въздържаха до последно и само пряката заплаха от нахлуване в България на хитлеристката армия, ни принуди да се присъединим към хитлериската коалиция. Вашите действия нямат принудителен характер, те са по убеждение. Вие и Борисов сте съоттговорни за избухването на войната, защото при вашето президенство и правителството на Борисов България САМА ФИНАНСИРА Турски поток, който ликвидира украинския транзит като ключов сдържаш фактор за тази война. Именно зависимостта на Русия от транзита през Украйна работеше безотказно в продължение на години и Путин не смееше да я нападне. Като президент на тази страна, вие сте съотговорен за тези 3 милиарда лева, с които улеснихте сегашните военни престъпления, факт, който рано или късно ще се разследва. Най-малкото, което България днес може да направи е да компенсира тази престъпна политика, да измие срама и помогне на жертвата да устои на агресията, за която сами сме помогнали с инвестицията в Турски поток. Да, с наши пари, при вашето президенство. Всяка политика и политик трябва да се имат стабилна морална основа. Вашата е пробита от компромиси, угодничество на руски интереси и откровен страх, които би трябвало да са унизителни за честта на всеки български офицер, камо ли генерал. Вашите действия и тези на назначеното от вас служебно правителство са пряка заплаха за националната сигурност и членството ни в ЕС и НАТО. Илиян Василев

2022.08.07 | 18:10

1
Копуват се страшно гласове.МВР спи.Радев обслужва мафията.Импиджмън ще има за Радев и арест.

Добави коментар

Водещи новини