Надежда Йорданова (ДБ) : В интерес на обществото е да има диверсификация на доставките на газ

  • 06 август 2022 16:41

  • 1771
  • 30
Надежда Йорданова (ДБ) :  В интерес на обществото е да има диверсификация на доставките на газ
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

"Законопроектът за въвеждане на ефективен механизъм за разследване на главния прокурор и търсенето на неговата отговорност вече е поставен на обществен дебат и е във Венецианската комисия. Очакваме през октомври да получим нейното становище, но не стигна времето да бъде окончателно приет”. Това каза в предаването „Офанзива” на NOVA NEWS Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“., бивш министър на правосъдието в кабинета „Петков”.

Механизмът е разработен много внимателно, като са съобразени всички решения на Конституционния съд по тази тема и Конституцията. „Прокурорът, който ще разследва главният прокурор, няма да е командирован. Това ще е съдия, който ще бъде временно преназначен за действащ прокурор", посочи Йорданова. По думите ѝ той ще бъде определен по обективен, прозрачен начин и той професионално да не зависи от главния прокурор нито по време на  своята работа, нито по време на кариерното си развитие след това. 

Йорданова отечете за успех закриването на Специализираното правосъдие. А наследника си в служебното правителство Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо коментира така: „По важните приоритети в правосъдието ние гледаме  в една посока. Вярвам, че по приоритетите тук ще има приемственост”.

 „Предстои да видим какви решения ще вземе служебното правителство. ДБ има ясна позиция, че в интерес на обществото е да има диверсификация на доставките на газ”. Най-големият ѝ страх за тази зима е: „България да няма действащ стабилен парламент и избрано редовно правителство. Именно те са най-добрата рецепта за справяне с тези кризи”.

Тя прогнозира, че следващият парламент ще е труден. Йоданова обаче посочи, че изборът на парламентарната квота към ВСС, както и Инспектората към него, са конституционно задължение на парламента. "Ще продължа да настоявам в парламентарната квота да не могат да влизат действащи прокурори и следователи.Трябва да се отвори ветрилото, да се включат професионалисти от Академията, от другите юридически професии".

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1771 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар
Анонимен

2022.08.07 | 10:16

28
Браво Госпожо! Бойко и мафията в затвора на топло.. Гнусни долни изроди които ограбиха БГ.
Сандра

2022.08.31 | 21:50

30
Тази госпожа нищо не разбира от съдебна система! Мрън, мрън и накрая Трън!

2022.08.07 | 18:14

29
05.08.2022 Илиян Василев: Г-н Радев, призивът служебното правителство ”да не допусне въвличането ни във война” е фарисейщина Илиян Василев Господин Радев, опитите ви да представите като неутрална позиция призива към служебното правителство ”да не допусне въвличането ни във война”, което е равнозначно на отказ да се подкрепи жертвата, и инструкция да се спрат доставките на боеприпаси и оръжия за Украйна, е фарисейщина. Вие много добре знаете, че липсата на боеприпаси е главен ограничител на отбранителната способности на украинската армия, и тези доставки играят ключова роля. Вие играете в полза на Русия и желаете нейния успех и окупация на Украйна. Дори не го криете. Нито сме били неутрални, нито сме. Вие и Борисов ангажирахте България на страната на Русия, точно както Богдан Филов и цар Борис III ангажираха България във Втората световна война на страната на Хитлер. България ВЗЕ страна и подпомогна пряко и този път агресора - Русия в подготовката на тази война. Филов и царя, поне се въздържаха до последно и само пряката заплаха от нахлуване в България на хитлеристката армия, ни принуди да се присъединим към хитлериската коалиция. Вашите действия нямат принудителен характер, те са по убеждение. Вие и Борисов сте съоттговорни за избухването на войната, защото при вашето президенство и правителството на Борисов България САМА ФИНАНСИРА Турски поток, който ликвидира украинския транзит като ключов сдържаш фактор за тази война. Именно зависимостта на Русия от транзита през Украйна работеше безотказно в продължение на години и Путин не смееше да я нападне. Като президент на тази страна, вие сте съотговорен за тези 3 милиарда лева, с които улеснихте сегашните военни престъпления, факт, който рано или късно ще се разследва. Най-малкото, което България днес може да направи е да компенсира тази престъпна политика, да измие срама и помогне на жертвата да устои на агресията, за която сами сме помогнали с инвестицията в Турски поток. Да, с наши пари, при вашето президенство. Всяка политика и политик трябва да се имат стабилна морална основа. Вашата е пробита от компромиси, угодничество на руски интереси и откровен страх, които би трябвало да са унизителни за честта на всеки български офицер, камо ли генерал. Вашите действия и тези на назначеното от вас служебно правителство са пряка заплаха за националната сигурност и членството ни в ЕС и НАТО. Илиян Василев
тъпа патка

2022.08.06 | 21:05

23
Тая тъпа патка - секЛецарката на Ристьо Подлеца - от право не разбира - Гешев я направи жалка и смешна - сега започна да дава акъл и за енергетиката. ма то всички около Ристьо Мазното вкл. и него са все едни "титани" на мисълта. Колкото по бързо се разкарат от политиката толкова по добре.

2022.08.06 | 21:32

27
то ти - тъпа гъско, от свирки не разбираш - Мравояда се оплаквал в кръчмата - пък започна енергетиката да разнищваш.
Секретарки ,секретарки

2022.08.06 | 21:27

26
И откога минетчийката на пини разбира от това???Я си прави свирките и не се меси,смръдло
Секретарки ,секретарки

2022.08.06 | 21:26

25
И откога минетчийката на пини разбира от това???Я си прави свирките и не се меси,смръдло

2022.08.06 | 21:14

24
Лице на погача!

2022.08.06 | 20:50

22
СЕКРЕТАРКАТА НА ХРИСТО ПЕ. ДАЛА Я НАПРАВИХА МИНИСТЪР. ОБАЧЕ СЕГА ТРЯБВА ПАК ДА СЕ ВЪРНЕ КЪМ СВИРКИТЕ И ОБСЛУЖВАНЕТО НА КЛИЕНТИТЕ.

2022.08.06 | 20:44

21
Диверсия към Гешев, викаш
темерута

2022.08.06 | 19:30

18
ти и от газ ли почна да разбираш

2022.08.06 | 20:30

20
а газ няма или ако се намери малко, ще е на двойна цена.

2022.08.06 | 20:28

19
Тая джуфра шаврантия УЛИЧНИЦА не,я показвай, повече

Добави коментар

Водещи новини