Татяна Буруджиева (политолог): Президентът потърси сигурност за себе си в този кабинет

  • 06 август 2022 15:59

  • 2059
  • 4
Татяна Буруджиева (политолог):  Президентът потърси сигурност за себе си в този кабинет
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

Президентът Радев е потърсил сигурност за себе си при назначенията в служебния кабинет. Това менние изрази политологът доцент Татяна Буруджиева в предаването „Офанзива” по NOVA News. Според нея смяната на шефовете на НАП и митниците е много ключова, защото е важно как ще вървят приходите и дали този процес ще може да бъде контролиран от това правителство. 

„Имам чувството, че президентът потърси сигурност за себе си, след като при предишните два промотираше различни политически фигури. Сега е заложил – в голямата си част – на хора, които са били в служебни кабинети. Второ – в този служебен кабинет присъстват на ключови места съветници на президента, които са част от неговата администрация. Това са хора, които като че ли нямат проблем да се върнат обратно в „собствената си кожа”, поне като се гледат техните биографии,. Не виждам хора, които биха търсили чрез служебния кабинет някакво развитие”. Това заяви доцент Буруджиева в отговор на въпрос как би определила служебния кабинет на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Радев: Кабинетът "Петков" е същият като кабинета "Борисов", бизнесът и домакинствата искат евтини и сигурни доставки на газ

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на вече започва да понася щети по репутацията си. Заради думите му, че тези хора, които слязоха от власт са „най-доброто нещо за бъдещето на България”. Няма значение, че сега ги критикува. Това ще му бъде припомняно. Той беше човекът, който трябваше да бъде активен в този ход. Когато един политик прави грешка – трябва да си я признае. Иначе му се размахва до края на политическата му кариера”.

По думите ѝ може да се каже, че едно от обвиненията към президента, че се опитва да повлияе върху политическите процеси, сега не съществува. „В същото време беше ясно, че този служебен кабинет ще направи доста различни назначения. Като се започне от областните управители. Нямаше обаче много голяма логика за смяната на областните управители, които бяха назначени от предишните служебни правителства”.

Според Буруджиева обаче смяната на шефовете на НАП и митниците е много ключова. „Според мен смяната им е оценка за секторите и начините, по който се развиваха политиките на предишното управление в тези два сектора. Така категорично се показва, че президентът няма доверие в ръководителите на тези два сектора – така, както са работили преди това. Става дума и за два ключови сектора по отношение на работата на самото служебно правителство. Важно е как ще вървят приходите и дали този процес ще може да бъде контролиран от служебното правителство”.

Тя коментира и сваленото доверие от страна на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е към членовете на партията, които бяха назначени за служебни министри. „По-голям удар към БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, според мен е, назначаването на Никола Стоянов, който Нинова уволни от ВМЗ.  Защото информацията, която той вече дава като информация – директно атакува образа на самия лидер на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Чудя се каква е целта за назначаването му, защото Нинова няма проблем с ръководството на партията си”.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2059 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.08.06 | 17:17

3
Смерт комунизм.

2022.08.06 | 18:18

4
05.08.2022 Илиян Василев: Г-н Радев, призивът служебното правителство ”да не допусне въвличането ни във война” е фарисейщина Илиян Василев Господин Радев, опитите ви да представите като неутрална позиция призива към служебното правителство ”да не допусне въвличането ни във война”, което е равнозначно на отказ да се подкрепи жертвата, и инструкция да се спрат доставките на боеприпаси и оръжия за Украйна, е фарисейщина. Вие много добре знаете, че липсата на боеприпаси е главен ограничител на отбранителната способности на украинската армия, и тези доставки играят ключова роля. Вие играете в полза на Русия и желаете нейния успех и окупация на Украйна. Дори не го криете. Нито сме били неутрални, нито сме. Вие и Борисов ангажирахте България на страната на Русия, точно както Богдан Филов и цар Борис III ангажираха България във Втората световна война на страната на Хитлер. България ВЗЕ страна и подпомогна пряко и този път агресора - Русия в подготовката на тази война. Филов и царя, поне се въздържаха до последно и само пряката заплаха от нахлуване в България на хитлеристката армия, ни принуди да се присъединим към хитлериската коалиция. Вашите действия нямат принудителен характер, те са по убеждение. Вие и Борисов сте съоттговорни за избухването на войната, защото при вашето президенство и правителството на Борисов България САМА ФИНАНСИРА Турски поток, който ликвидира украинския транзит като ключов сдържаш фактор за тази война. Именно зависимостта на Русия от транзита през Украйна работеше безотказно в продължение на години и Путин не смееше да я нападне. Като президент на тази страна, вие сте съотговорен за тези 3 милиарда лева, с които улеснихте сегашните военни престъпления, факт, който рано или късно ще се разследва. Най-малкото, което България днес може да направи е да компенсира тази престъпна политика, да измие срама и помогне на жертвата да устои на агресията, за която сами сме помогнали с инвестицията в Турски поток. Да, с наши пари, при вашето президенство. Всяка политика и политик трябва да се имат стабилна морална основа. Вашата е пробита от компромиси, угодничество на руски интереси и откровен страх, които би трябвало да са унизителни за честта на всеки български офицер, камо ли генерал. Вашите действия и тези на назначеното от вас служебно правителство са пряка заплаха за националната сигурност и членството ни в ЕС и НАТО. Илиян Василев

2022.08.06 | 16:29

2
Който е гласувал за Фатмака, да му изсъхнат мандурите.
Да

2022.08.06 | 16:29

1
Кучка герберска

Добави коментар

Водещи новини