Румен Радев откри Международния джаз фестивал „Д-р Емил Илиев“ в Боровец

  • 05 август 2022 21:50

  • 2039
  • 7
Румен Радев откри Международния джаз фестивал „Д-р Емил Илиев“ в Боровец
© Пресцентър Президентство
Слушай новината Слушай новината

В сложната и напрегната политическа обстановка трябва да бъдат подкрепяни хората на изкуството и културата, които продължават да работят всеотдайно за България. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който днес откри Международния джаз фестивал „Д-р Емил Илиев“ в Боровец. Събитието се провежда под патронажа на държавния глава. Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , също присъства на официалното откриване, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът Радев поздрави директора на Международния джаз фестивал Татяна Илиева и кмета на община Самоков Владимир Георгиев за организирането на значимото международно културно събитие  и приветства идеята тази година именно най-старият ни зимен курорт Боровец да бъде домакин на фестивала.

Радев: Кабинетът "Петков" е същият като кабинета "Борисов", бизнесът и домакинствата искат евтини и сигурни доставки на газ

Държавният глава изтъкна значимия принос на фестивала за обществения и културен живот в България. „Това събитие има голям принос във всички сфери на нашия обществен живот и за развитието и утвърждаването на България като разпознаваема туристическа дестинация, подчерта Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Международният джаз фестивал се провежда от 1998 г. и от тази година носи името на своя основател – д-р Емил Илиев. Под негово ръководството фестивалът се утвърждава като най-големия летен музикален форум в България и едно от значимите международни културни събития на Балканите. В досегашните издания на фестивала са взели участие над 500 изпълнители от цял свят. В голямото международно събитие тази година ще участват музиканти от България, Бразилия, Северна Македония, Великобритания, Ямайка, Сърбия, Италия и Южна Корея.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2039 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2022.08.06 | 14:35

7
05.08.2022 Илиян Василев: Г-н Радев, призивът служебното правителство ”да не допусне въвличането ни във война” е фарисейщина Илиян Василев Господин Радев, опитите ви да представите като неутрална позиция призива към служебното правителство ”да не допусне въвличането ни във война”, което е равнозначно на отказ да се подкрепи жертвата, и инструкция да се спрат доставките на боеприпаси и оръжия за Украйна, е фарисейщина. Вие много добре знаете, че липсата на боеприпаси е главен ограничител на отбранителната способности на украинската армия, и тези доставки играят ключова роля. Вие играете в полза на Русия и желаете нейния успех и окупация на Украйна. Дори не го криете. Нито сме били неутрални, нито сме. Вие и Борисов ангажирахте България на страната на Русия, точно както Богдан Филов и цар Борис III ангажираха България във Втората световна война на страната на Хитлер. България ВЗЕ страна и подпомогна пряко и този път агресора - Русия в подготовката на тази война. Филов и царя, поне се въздържаха до последно и само пряката заплаха от нахлуване в България на хитлеристката армия, ни принуди да се присъединим към хитлериската коалиция. Вашите действия нямат принудителен характер, те са по убеждение. Вие и Борисов сте съоттговорни за избухването на войната, защото при вашето президенство и правителството на Борисов България САМА ФИНАНСИРА Турски поток, който ликвидира украинския транзит като ключов сдържаш фактор за тази война. Именно зависимостта на Русия от транзита през Украйна работеше безотказно в продължение на години и Путин не смееше да я нападне. Като президент на тази страна, вие сте съотговорен за тези 3 милиарда лева, с които улеснихте сегашните военни престъпления, факт, който рано или късно ще се разследва. Най-малкото, което България днес може да направи е да компенсира тази престъпна политика, да измие срама и помогне на жертвата да устои на агресията, за която сами сме помогнали с инвестицията в Турски поток. Да, с наши пари, при вашето президенство. Всяка политика и политик трябва да се имат стабилна морална основа. Вашата е пробита от компромиси, угодничество на руски интереси и откровен страх, които би трябвало да са унизителни за честта на всеки български офицер, камо ли генерал. Вашите действия и тези на назначеното от вас служебно правителство са пряка заплаха за националната сигурност и членството ни в ЕС и НАТО. Илиян Василев
Нищоправец

2022.08.06 | 09:31

6
ИНПИЙЧМЪНТ,ПРОДАЖЕН КРАДЕЦО.
" Всичката Мара втасала",

2022.08.06 | 08:55

5
та тръгнала да открива джаз - фестивали! Този коварен, двуличен, долен и отмъстителен селски хитрец запали държавата, свали правителството на Кирил Петков, което поведе война на живот и смърт с мафията и мутрите, като възложи мократа поръчка на чалгарската сбирщина на Сакатото учиндолско чудовище! Уверихте ли се, българи,че и "нахлуването" в президенството, "вдигнатият юмрук" и "мутри вън" беше отвратителен театър, изигран блестящо от "натовеца" от село Славяново, по написан в Кремъл сценарий! В миманса добре изпълниха ролите си и Милиционерина с Каскета, и сикаджийската мутра от Банкя! Пътник си, подлого кремълска, пътник си! Българският народ няма да ти прости чудовищното предателство!

2022.08.06 | 02:34

2
Какъв джаз фестивал. Това е гадна капиталистическа музика. Недей Румба, не изневерявай на Партията. Само руски пляски трябва да слуша тоя робски народ

2022.08.06 | 08:03

4
ПОД ЗВУЦИТЕ НА БАЛАЛАЙКАТА!
Еми...

2022.08.06 | 05:24

3
Кво е фукнал по "фестивали" тоя, а не обикаля за евтин газ, нали все това му е на сърдчицето.

2022.08.05 | 23:09

1
ЛЪЖЕЦ И РУСКА ПОДЛОГА! ПРОДАДЕ СЕ НА ГАЗПРОМ!

Добави коментар

Водещи новини