Александър Николов: Не виждам причина да се притеснявам какво прави Слави

  • 04 август 2022 18:00

  • 1763
  • 2
Александър Николов: Не виждам причина да се притеснявам какво прави Слави
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

Не виждам нито човешка, нито каквато и да е друга причина, за да имам притеснения какво прави Слави Трифонов. Това каза в интервю за бТВ бившият министър на енергетиката в кабинета "Петков" Александър НиколовАлександър НиколовАлександър Николов е Магистър по финанси от УНСС. През последните няколко месеца е изпълнителен

Той коментира и горещата тема с газа за зимата и критиките на служебния кабинет, че им е била оставена просто една оферта за седем танкера с втечнен природен газ. Николов сметна за ненужен вчерашния брифинг на наследника му. По думите му, това не е било необходимо или поне неговият екип не е предприемал подобна стъпка дори при старта на войната и при предложението на КЕВР за скок в цените. Според Николов, това носи само стрес, който е можело да се спести.

Тревожни новини за газа съобщи служебният енергиен министър 

"Търг е странна дефиниция на нещо, което е функция на дружеството, което си я изпълнява всеки божи ден. „Булгаргаз са задължени да искат конкурентни оферти и ако имат по-добра оферта, да я приемат“, коментира още ексминистърът.

„Цялата оферта е стенографирана в решение на Министерски съвет. Представена е по начина на получаване. Опитвахме се да оставим достатъчно опции и варианти за решение. Темата е политическа и се взима на ниво Министерски съвет. От 26 април, след действията на „Газпром“ спрямо България, много бързо известихме Европейската комисия за ситуацията в България и Полша. Когато има наложени санкции, ако Европа не спази обещанието си, поставя конкретни държави в не особено изгодна позиция. Запазването на позицията на България. След това стана ясно, че Европа ще държи едното си око леко затворено, за да може някои компании да внасят руски газ. В последните няколко седмици „Газпром“ доказа дали е устойчив, или не като партньор, или е политически инструмент в ръката на някого“, коментира още Николов и допълни, че най-добре за България би било да има три алтернативни доставчика.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1763 2

Коментари 2

Добави коментар
И това ли не видя?!

2022.08.04 | 19:30

2
Чалгарино Николов, а не видя ли, че по вина на учиндолският ти бос - доказан мафиот и мутра, отколешен авер на мутри, наркобосове и наркотрафиканти, само за една година близо 200 милиона наши пари отидоха за избори, вместо да отидат за социални помощи, за болни деца, за бедни пенсионери, а и за бизнеса?! И не те ли е срам?! Я бягай на дивана да му смениш памперса и да го завлечеш до тоалетната, понеже Тошко Хаджията с просташкия език и Балабана Джебчията от страх са се скрили в миша дупка, завалиите палачи на Кирил Петков! Вече видяха, че българският народ ги изхвърли завинаги!
слепец!

2022.08.04 | 18:55

1
Ега ти, чалгарският "енергиен министър" се оказа сляп и не вижда онова, което вижда целият български народ! Той не вижда, че чалгарската сбирщина на сакатото учиндолско чудовище е креатура на мутрите и мафията и изпълнява поръчките им, понеже през целия си жалък и позорен живот точно тава е праивл - изпълнявал е поръчки! Последната беше мокра!

Добави коментар

Водещи новини