Служебният министър на външните работи Николай Милков прие поста от Теодора Генчовска

  • 02 август 2022 18:23

  • 1431
  • 0
Служебният министър на външните работи Николай Милков прие поста от Теодора Генчовска
© МВнР
Слушай новината Слушай новината

В Министерството на външните работи се проведе церемония по предаване и приемане на поста между досегашния министър Теодора ГенчовскаТеодора ГенчовскаТеодора Генчовска е завършила Съвременна история в Софийския университет „Свети Климент и новоназначения служебен министър на външните работи Николай МилковНиколай МилковНиколай Милков е роден на 10 декември 1957 г. в София.   Завършил е Френската гимназия в София,, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Двамата подчертаха нуждата от приемственост и последователност в действията и позициите на Министерството на външните работи, което по думите им е изградило сериозни традиции в защитата на националните интереси.

Николай МилковНиколай МилковНиколай Милков е роден на 10 декември 1957 г. в София.   Завършил е Френската гимназия в София, поздрави Теодора ГенчовскаТеодора ГенчовскаТеодора Генчовска е завършила Съвременна история в Софийския университет „Свети Климент за постигнатия напредък в отношенията между Република България и Република Северна Македония, като двамата се обединиха около позицията, че България трябва да провежда достойна външна политика с откритост към обществото.

Теодора Генчовска влиза в екипа на служебния министър на отбраната

„Основен приоритет пред служебното правителство е организацията на изборите.  Процесът няма да бъде лесен и нямаме право на грешка“, подчерта министър Милков. По думите му усилията и работата ще бъдат фокусирани и върху справянето с комплекса от кризи и приноса, който Министерството на външните работи може да даде в това отношение. За тази цел ще се използват колективните подходи на взаимодействие с нашите партньори и съюзници. “Ще работим за приобщаването на Западните Балкани към Европейския съюз, както и за членството на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие и в Шенген”, посочи още Николай МилковНиколай МилковНиколай Милков е роден на 10 декември 1957 г. в София.   Завършил е Френската гимназия в София,

Теодора ГенчовскаТеодора ГенчовскаТеодора Генчовска е завършила Съвременна история в Софийския университет „Свети Климент направи преглед на постигнатото в рамките на нейния мандат, изказа благодарност към служителите на МВнР за техния изключителен професионализъм и пожела успех на новия министър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1431 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини