Приоритетите пред сектор земеделие обсъдиха при предаването на министерския пост Иван Иванов и Явор Гечев

  • 02 август 2022 17:36

  • 1108
  • 0
Приоритетите пред сектор земеделие обсъдиха при предаването на министерския пост Иван Иванов и Явор Гечев
© Министерство на земеделието
Слушай новината Слушай новината

Приоритетите в сектор „Земеделие“ обсъдиха министърът на земеделието д-р Иван ИвановИван ИвановИван Иванов е роден през 1975 в гр. Шумен, завършва средно образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й. и служебният министър Явор ГечевЯвор ГечевЯвор Гечев е роден на 10 юни 1978 г. в Пловдив. По образование е инженер-агроном.   През 2001 г., при встъпването му в длъжност. Двамата коментираха най-належащите ангажименти и дейности, започнати от д-р Иван ИвановИван ИвановИван Иванов е роден през 1975 в гр. Шумен, завършва средно образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й. и екипа на Министерството на земеделието, които трябва да се реализират в следващите месеци.

По време на церемонията за предаване на поста те очертаха неотложните задачи, с които трябва да продължат да подпомагат земеделските производители, като бе поет ангажимент за завършване на поетите ангажименти пред бранша и продължаване на добрите инициативи. Д-р Иванов припомни, че тази година бюджета за подкрепа на отрасъла е рекордно висок, с което се доказа, че земеделието е приоритет, играе ключова роля за продоволствената сигурност на страната. 

Петков предаде властта на Донев, увери го, че няма заложени мини и клопки

Служебният министър Гечев коментира, че е работил и познава сектора от дълги години,  проблемите в него и работата, която предстои. „Поемам поста от Вас с отговорност и съзнание, в името на консолидирането на агросектора и затвърждаването на позицията му като водещ фактор в българската икономика – гарант за продоволствената сигурност на нашия народ и Европейския съюз“, обърна се служебният министър на земеделието към д-р Иван ИвановИван ИвановИван Иванов е роден през 1975 в гр. Шумен, завършва средно образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й.. Министър Гечев допълни, че ще се работи усилено довършване на работата по  Стратегическия план, Националния план за възстановяване и устойчивост и подготовката за тяхното прилагане. „Ще продължим работата по нужното законодателство в сектор Земеделие и за нормалното функциониране в цялата система и не последно място ще се осигури провеждането на честни избори, в рамките на правомощията на Министерство на земеделието“, завърши Явор ГечевЯвор ГечевЯвор Гечев е роден на 10 юни 1978 г. в Пловдив. По образование е инженер-агроном.   През 2001 г., цитиран от пресцентъра на министерството. 

Последвайте канала на

Novini.bg
1108 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини