Служебният министър на електронното управление Георги Тодоров определи приоритетите си

  • 02 август 2022 16:23

  • 1475
  • 1
Служебният министър на електронното управление Георги Тодоров определи приоритетите си
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

На скромна церемония в Министерството на електронното управление (МЕУ) служебният министър на електронното управление Георги ТодоровГеорги ТодоровГеорги Георгиев Тодоров е магистър по право. Професионалната му кариера преминава през прие властта от министъра в оставка Божидар Божанов.

Служебният министър подчерта, че на първо място целта му е осигуряването на честни и демократични избори. „Планирал съм пълна прозрачност на целия процес, включително достъп за копиране, сканиране и публикуване на протоколите на СИК на интернет страницата на ЦИК. По същество това е иновация за Европа.“, подчерта той. Министър Тодоров определи и другите си управленски приоритети. Той ще работи за изграждане на капацитет за управление, базирано на данни, чрез дейности по подготовка за създаването на пространства за данни, както и споделянето на преизползвани данни. И не на последно място, като важна задача пред МЕУ служебният министър постави осигуряване на устойчиво функциониране на електронните услуги за гражданите и бизнеса. 

Избори на 2 октомври, стана ясен и съставът на служебния кабинет, премиер е Гълъб Донев

Бившият министър на електронното управление Божидар Божанов изрази убедеността си, че министър Тодоров ще ръководи максимално добре МЕУ изцяло в интерес на обществото, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Novini.bg
1475 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Аззз

2022.08.02 | 16:39

1
Този чичак сигурно едвам се оправя с ексела, какво остава за електронно управление...

Добави коментар

Водещи новини