Димитър Стоянов (служебен министър на отбраната): По никакъв начин няма да политизирам Българската армия

  • 02 август 2022 15:52

  • 1500
  • 0
Димитър Стоянов (служебен министър на отбраната): По никакъв начин няма да политизирам Българската армия
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

По никакъв начин няма да политизирам Българската армия, Българската армия е стожер на държавността. Това каза служебният министър на отбраната Димитър СтояновДимитър СтояновДимитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 г. в Свиленград.   През 1986 г. завършва по време на официалната церемония по встъпването му в длъжност и поемане на  министерския пост от предшественика му Драгомир ЗаковДрагомир ЗаковДрагомир Заков е роден на 24 юли 1975 г. Завършил е Френската гимназия в София, както и международни в Министерството на отбраната (МО). 

Поемам поста министър на отбраната в изключително труден момент, породен от войната в Украйна, но съм убеден, че българските въоръжени сили са и ще продължат да бъдат гарант за сигурност, за суверенитет и за териториалната цялост на страната ни. Няма просперираща държава без модерна и подготвена армия, каза министър Стоянов.

Той подчерта, че основен двигател ще бъде модернизацията на Българската армия. Това, което може да бъде извършено без парламент, е подготовка - документална, която е необходима и която най-вероятно вие ще ми завещаете да придвижа напред, така че да бъде реализиран проектът за многофункционалния самолет, каза министър Стоянов. От своя страна преди това министърът в оставка Драгомир ЗаковДрагомир ЗаковДрагомир Заков е роден на 24 юли 1975 г. Завършил е Френската гимназия в София, както и международни подчерта, че в тези месеци са се водили реалните преговори с американската страна по вторите осем изтребителя F-16. Смятам, че постигнахме много добър пакет, посочи той.  

Министър Стоянов посочи, че се надяват още да дадат нов тласък на бойните машини за пехотата,  както и на други проекти, които са част от инвестиционната програма. 

"Това ще изисква изключително много труд. Очаква ни подготовка на бюджет", коментира Димитър СтояновДимитър СтояновДимитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 г. в Свиленград.   През 1986 г. завършва. Той изрази надежда решението от Консултативния съвет по национална сигурност за достигане на 2% от БВП разходи за отбрана да бъде изпълнено още през 2023 г.  "Нашата роля като политическо ръководство на МО е да се опитаме да постигнем 2% от БВП още през 2023 г. Вече съм водил разговори с новия служебен министър на финансите", посочи Стоянов. 

Той отбеляза като приоритет и създаването на целеви фонд за отбрана, където да се натрупва нереализираните средства през всяка една текуща година. 

Кой е Димитър Стоянов - служебен министър на отбраната?

Досегашният министър на отбраната Драгомир ЗаковДрагомир ЗаковДрагомир Заков е роден на 24 юли 1975 г. Завършил е Френската гимназия в София, както и международни от своя страна увери, че оставят Министерство на отбраната във възможно най-добрите ръце в този момент. Оставям едно добро наследство за месеците, в които този кабинет беше на власт, посочи той. Заков благодари на своите колеги в кабинета, както и на висшия команден състав за отличното взаимодействие във времето. "Надявам се в бъдеще българските политици да осъзнаят, че без добре оборудвана, мотивирана армия не може да има сигурност", добави той и изтъкна, че армията не може да бъде употребявана за политически цели.

Драгомир ЗаковДрагомир ЗаковДрагомир Заков е роден на 24 юли 1975 г. Завършил е Френската гимназия в София, както и международни подари икона на Св. Георги Победоносец на служебния министър Димитър СтояновДимитър СтояновДимитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 г. в Свиленград.   През 1986 г. завършва, предаде БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1500 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини