Гьоков завещава рекордно ниска безработица, доволен е от свършеното

  • 02 август 2022 09:55

  • 1042
  • 7
Гьоков завещава рекордно ниска безработица, доволен е от свършеното
© Bulphoto/архив

В последния си ден като социален министър специално за "България сутрин" говори Георги ГьоковГеорги ГьоковГеорги Гьоков е роден в с. Любеново, община Раднево. Завършва средно образование в Стара Загора

"Доволен съм от назначението на Лазар ЛазаровЛазар ЛазаровЛазар Лазаров е роден на 18 март 1970 г. в София.   Завършил е УНСС, специалност. Досега работихме с него. Той беше от екипа, с който работихме за провеждането на политиките в социалната сфера. Очаквам, който и да е министър в Министерството на труда и социалната политика, да продължи започнатото, защото се движим в правилната посока. Смятам, че за това кратко време от 7 месеца, успяхме да се справим със социалната сфера", заяви бившият министър на труда и социалната политика Гьоков.  

По думите му завещава на Лазар ЛазаровЛазар ЛазаровЛазар Лазаров е роден на 18 март 1970 г. в София.   Завършил е УНСС, специалност рекордно ниска безработица - 4,2%.

Кой е служебният социален министър?

"Оставям сериозно увеличен план за действие по заетостта. Оставям увеличена минимална работна заплата на 710 лв. Оставям и увеличени пенсии. Тези положителни неща, които направихме, сякаш се губят на фона на галопиращата инфлация. Всички имаха усещането, че проблемите в социалната политика са сериозни и трябва да се решават. Поне 80% от нещата записани в коалиционното споразумение за социалната политика, бяха изпълнени", посочи бившият министър пред Bulgaria ON AIR.

Той изтъкна, че в предизборна коалиция ще участват с тези партии, които традиционно се явяват на изборите в коалиция. 

"Постави ли сме си червени линии с кого няма да правим коалиция. Това са ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Ние получихме много критики за коалицията с "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от", но на тях ние отговаряме с решаване на проблемите на българите", каза Гьоков.  

И заключи, че съветът му към следващия министър е да отстоява социалната политика и интересите на българите на всяка цена. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1042 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
един пияндур

2022.08.02 | 13:00

7
по-малко ... това наистина е правилната посока

2022.08.02 | 12:40

6
Кицата Тъпото се опитва и нас да ни направи тъпи. да тъпи са тези, които повярваха на един завършен измамник, един патологичен лъжец, един предател на интересите на страната ни, един престъпник нарушил още от начало основният ни закон и газещ законите на страната със калните си обувки, един прелюбодеец плащат за "парапета" на Лена със нашите пари. И този мошенник се опитва пак да ни замаже очите и да гласувате за него. ОТ НАС ЗАВИЗИ ТОВА ЛЪЖЛИВО, ГЛУПОВАТО НЕДОРАЗУМЕНИЕ ДА ОТИДЕ НА БУНИЩЕТО.
kato

2022.08.02 | 10:30

5
като измрем всички - безработицата ще е 0
хахах

2022.08.02 | 10:20

4
Е, какняма да садоволни? Осигуриха си родата до девето коляно.... за поколения напред. И аз да съм, и аз ще съм доволен

2022.08.02 | 10:08

3
гьоков ЧЕРВЕН БОКЛУК

2022.08.02 | 10:08

1
ЧЕРВЕН БОКЛУК

2022.08.02 | 10:08

2
ЧЕРВЕН БОКЛУК

Добави коментар

Водещи новини