Джамбазки: Най-вероятно предстои още една гореща фаза на Балканите

  • 01 август 2022 10:27

  • 1011
  • 4
Джамбазки: Най-вероятно предстои още една гореща фаза на Балканите
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

"Най-вероято предстои още една гореща фаза на Балканите". Това каза в предаването "Твоят ден" на NOVA NEWS евродепутатът Ангел Джамбазки, уточнявайки, че страва дума за напрежението Сърбия-Косово.

„На 140 км от студиото, в което се намираме, започват нови бойни действия. Говоря за сръбските провокации в Косово и опита им да отцепят северната част на страната. Аз ги очаквах и по-скоро, защото ходът на руснаците със започването на войната срещу и в Украйна не е минал без те да се опитат да направят още две-три бели някъде по света, за да отвлекат вниманието само от агресията, която проявяват. Техният единствен съюзник на Балканите и в Европа е Сърбия – тя е антибългарска,  антиевропейска. И те сега са решили да разчистят някакви сметки и да увеличат своята територия за сметка на Косово и на Босна”, обясни той.

Турция заяви готовност да намали напрежението между Сърбия и Косово

Според него: „Същата сръбска и руска политика се води в Македония. Тя е анти българска”. Джамбазки добави, че според него няма да проработи френското предложение и че то е е целяло френските политици да си измият ръцете и да кажат: "Ето, разширихме Европа" без да се интересуват реално.

Във вътрешно-политически план евродепутатът предположи: "Западните посолства ще натиснат някаква, така наречена, евроатлантическа коалиция, за да има някакво  марионетно правителство в София”. И обясни, че призивът на ВМРО за обединение на българофилите за предсрочните избори  е обърнат към  тези, които не са зависими от чужди сили  и не заявяват себе си като проводник на чужди интереси. 

„За мен разумното нещо е емоциите да бъдат оставени настрана и да се мисли по-прагматично с оглед на националния интерес”, каза още Ангел Джамбазки, като посочи за основни теми на ВМРО доходите, разходите и икономиката.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1011 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Информирай се Джамбазки!

2022.08.02 | 07:48

4
Провокацията беше организирана от Косово по заповед на американците! Отвличат вниманието от провала на САЩ в Тайван. Чети говедарче, чети!
Инженерът 1917

2022.08.01 | 14:27

3
Колко македонци са с български паспорти досега? Никой не казва. Нито правителство,нито опозиция. Да питаме руснаците?
Инженерът 1917

2022.08.01 | 14:24

2
????
ДЖАМБАЗ

2022.08.01 | 12:00

1
НАЛИ ЗНАЕШ,ЧЕ ПОВЕЧЕ НЕ САМО,ЧЕ НЯМА ДА ВИДИШ ЕВРО ПАРЛАМЕНТА,НО И БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ЩЕ ГЛЕДАШ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН?

Добави коментар

Водещи новини