Божидар Божанов: Очакваме до седмица - две "Продължаваме промяната" да обяви дали ще се коалира с нас

  • 30 юли 2022 10:13

  • 1771
  • 7
© БНТ

"Продължаваме промяната" има нужда от своето време, за да реши дали да се яви на изборите самостоятелно или в обединение с "Демократична България" и това е нормално. Това коментира министърът на електронното управление в оставка Божидар Божанов, който е и член на "Демократична България" в предаването "Денят започва" по БНТ.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 684

Той допълни, че очаква до седмица-две да има решение по въпроса.

Политическата ситуация е сложна. В този парламент видяхме, че е трудно да се събират мнозинства. В следващия парламент няма да е по-лесно. Затова решихме да сложим на масата тезата, че едно предизборно обединение има повече шанс да реши този пъзел. Дали разполагаме с цялата информация? Не - имаме някакви данни, на базата на които правим заключения, но пък "Продължаваме промяната" имат нужда от своето време да вземат своето решение, което е нормално. Ще изчакаме седмица, може би две, за да видим, каза той.

Божанков допълни, че по геополитически теми "Демократична България" е най-близо до "Продължаваме промяната" от целия политически спектър у нас.

Христо Иванов: За да реализираме промяната, ПП трябва да се обърнат към тези, които я започнаха

Той коментира и изтеклия запис от заседанието на ПГ на "Демократична България", който стана повод за разпадане на преговорите за формиране на кабинет с третия мандат: Хората видяха, че не говорим вътрешно нищо по-различно от това, което говорим публично. Да, може би малко по-малко описателни думи използваме, когато говорим публично, но тезите ни са едни и същи. Не смятам, че има някаква кой знае каква драма с този запис.

До началото на следващата година електронната идентификация се очаква да заработи независимо кой е министър на електронното управление, каза Божидар Божанов. Процесът се забавя с около два месеца заради предсрочните избори, които ще натоварят допълнително "Информационно обслужване", допълни той.

Напълно готови са и няколко законопроекта, като този за отпадането на синиь талон, които облекчават административното обслужване на гражданите, допълни той. Дали ще влязат в сила обаче, зависи от следващото управление.

Законите са готови, чакат на нисък старт в Министерски съвет. Ако имаше парламент, щяха да бъдат приети, каза Божанов.

Той увери че са взети мерки за защита на личните данни при използването на електронни медицински направления.

А свършеното от министерското кресло обобщи така: Човек не може никога да е напълно доволен от това, което е свършил. Винаги иска и още. Дали спя спокойно - направихме толкова много за киберсигурността през последните 6 месеца, че съм много по-спокоен, отколкото преди това.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1771 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2022.07.30 | 22:17

7
от наштие инностранни гласоподаватели възможно американците с двойното , докато западноевропейското по болшинство социално , тоест с постоянно пребиваване , вместо гражданство : добри дошли в РБ
Бай Ставри

2022.07.30 | 14:17

6
Смешен плач, герберастки...

2022.07.30 | 13:25

3
И тоя капут нищо не направи, само големи му бяха приказките.

2022.07.30 | 13:59

5
Направи повече за 7 месеца от 12 години крадене на пари за дигирализация и въвеждане на нови електронни системи. То за един мандат не е сигурно дали ще може да се закърпят всички пробойни и да се свържат системите камоли изготвяне на единен електронен стандарт.
Сандра

2022.07.30 | 13:34

4
Мравоядът Христо Иванов го тресе, че на изборите съвсем ще се срине!Не бой се, някой олигарх ще ти даде работа , ще вземеш и Надето!
Kris

2022.07.30 | 10:48

1
Леля му Корни пак се е избърсала с лицето му

2022.07.30 | 12:57

2
Уф - тоя за това ли така поразително прилича на мутка в сурата?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини