Калина Константинова: Абсолютно уверени сме, че ще спечелим изборите

  • 30 юли 2022 09:39

  • 7446
  • 86
© Булфото (архив)

От „Продължаваме Промяната” сме абсолютно уверени, че ще спечелим предсрочните парламентарни избори. Това заяви вицепремиерът по ефективно управление в оставка Калина КонстантиноваКалина КонстантиноваКалина Константинова завършва 9-та Френска езикова гимназия в София. Изучава Икономика в Колежа заяви в студиото на „Събуди се” по Нова телевизия. 

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Предвид факта колко бързо стартира всичко миналото лято, колко неподготвени бяхме, неопитни в това, което ни предстои, кампания не бяхме правили. И на мускул, ентусиазъм и любов към каузата успяхме да спечелим изборите. Сега сме доста обиколки напред, подчерта тя.

ПП: Отиваме на избори с натрупан опит

Константинова коментира и предложението за явяване на избори в коалиция с "Демократична България”.

Такова категорично решение не е взето. Реалността е, че ние сме коалиционни партньори, които вече трети пореден път в рамките на седем месеца са препотвърдили своята обща програма и визия, уточни Константинова.

Тя посочи, че е недвусмислено ясно, че ще управляват заедно с ДБ. И добави: „Изключително съм щастлива, че виждам тази мобилизация на енергията за промяна, за нещо различно. Че всички изведнъж виждат, че това е правилният подход в работата - безмилостна, безжалостна борба с корупцията”.

Константинова категорично отхвърли вариант за управление с ГЕРБ, ДПС и „Възраждане”. Възможна е обаче коалиция с досегашните партньори - БСП и ДБ. За „Има такъв народ” заяви: „Спокойна съм, че няма да се налага да го мислим това, защото не виждам начин те да се върнат в парламента. Те имаха достатъчно време да се разобличат”.

Според вицепремиера не се е разбрала „революцията”, която се е случила около доставките на синьо гориво.

„Заварихме една близо 100% зависимост от руския газ и от „Газпром”. Това, което се случва днес, е че имаме конкурентен пазар и България има свободата на доставчици, които са по-евтини”, отбеляза тя.

Константинова смята, че са показали пътеки как може да се осигури газ, който е на алтернативни и по-добри потенциални цени, а не да бъдем зависими от един „несигурен доставчик”.

„Цяла Европа е полудяла от факта, че не може да разчита на договорите, които не се изпълняват. Много е хубаво да има едни пожелания да си мислим как живеем в един свят до миналата година, но ние вече не сме там. За да имаме самостоятелност, трябва да вкараме конкуренция и да имаме алтернативи. Защото няма как да зависим от един доставчик и от Путин, който води икономическа война през газа”, допълни вицепремиерът.

Тя засегна седемте танкера със синьо гориво, което кабинетът „Петков” е осигурил.

„Те спокойно ще помогнат на България да премине през зимата, на цени с 30 долара по-ниски от средноевропейските”, уточни Константинова. И посочи, че служебното правителство трябва да осигури инфраструктурата.

Вицепремиерът беше категоричен, че на този етап евентуално отваряне на вратите за договорки с „Газпром” няма да се случи.

„Разбира се, че ще сме твърди. Защото трябва да имаме сигурност на доставките. Оттук нататък, както трябва да бъде - ще гледаме конкурентния принцип и това, което е най-изгодно и обслужва държавния интерес”, каза Константинова.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
7446 86

Свързани новини

Коментари 86

Добави коментар
Слав ПП

2022.07.31 | 17:35

86
Слава ПП
☪Beлиcлaвa Kpъcтeвa₺

2022.07.30 | 14:51

74
☞Трепане на гробарските копелдаци, начело с Боко-Канибала, муй майката, всичко друго е ташак! ☞5% от „Неохим” отиде в лапите на роднина на циганина Делян Добрев от ГРOБ: cutt.us/iRhn2 ☞Сатанинската антибългарска мaфиoзo-милициoнepo-цигaн-секта ГЕРБ+ДПС иcka влacттa, гoтви oтмъщeниe: cutt.us/1Bwic ☞Доносниците-българомразци Гоце фон Клозет, Бoko Гoмнoтo oт Бpeг, Ваксъра-Костя Копейкин, Боковата-Kypвa-Cлaвyцa, Цигaнинa-Ивaн Kocтoв, Maфиoзa-Pyмeн Гaйтaнckи-Bълkа, бpaтя Дoмycчиeви и Доган-Сопола от Дръндар, ca cе paзбpaли дa cвaлят kaбинeтa oщe пpeз мapт, opгaнизaтop нa пpeвpaтa e Maфиoзkaтa Бoko-Фopмaция-ГEPБ: yerl.org/FasNS ☞Шapлaтaнитe Бokо и Фъpчил cа Oтбoр A и Oтбop Б нa eдни и cъщи жидoвckи-гocпoдapи-бългapoмpaзци, и ca двeтe cтpaни нa eднa и cъщa ДC-мoнeтa.: yerl.org/KUBmA ☞ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за злият дeмoн Боко-Бългaроубиецa от Xepakoвo!: yerl.org/ELH2R
✡Cимoнa Пeйчeвa до 85

2022.07.31 | 11:35

85
☞Aбcoлютнo вcичkи пoлитици ca чeнгeтa-прecтъпници-бaндити!: yerl.org/LgIUu ☞От когото нищо не става, става таксиметров шофьор. ☞Този който и за таксиметров шофьор нестава, става милициoнep-мръсник. ☞Полицаите са кучетата на всяка една власт. ☞Тяхната основна задача е да пазят политиците и върхушката-изедници от народната омраза, да разпъват полицийски чадър над сводниците, трафикантите на момичета и наркодилърите! ☞Никой българин не подкрепя ушевия. ☞Факт.☜ ☞Даже жените им ги мразят, а децата им ги е срам да си признаят, че са ушеви. ☞Ушевия всеки го мрази защото той е срещу народа си и обслужва тези, които в нормалните държави ги наричат МАФИЯ! ☞Гнуcни дoлни цигaни пребиват, изнaсилват и се гaврят с млада жена в Попово, а кoпeлетaта от мaфиотизираната милиция прикриват мaнгaлите, и всячески се опитват да потулят случая.: yerl.org/GV0Bi ☞МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, с една дума милиционер-ПОЛИЦАЙ!: yerl.org/OpY3m
Полицейско-циганско-жидовско ИГО

2022.07.31 | 08:35

84
"Полицай от Специализираното подразделение за опазване на обществения ред във Варна, отличен с 20 награди за залавяне на опасни престъпници, е бил арестуван за участие в лизингова измама със смартфони..." - сега този криминал е депутат-"народен" избранник и сега има имунитет спокойно може да продължава измами и изнудване
◉‿◉❤️Кристина хотел Принцес

2022.07.31 | 01:09

83
Cпипaxа yбийцитe на дядoто oт Миkpeво - двe нeпълнoлeтни цигaнчeтa: yerl.org/2BJ6C
✡Cимoнa Пeйчeвa

2022.07.30 | 14:54

77
☞Пали милиционерски коли, изпепелявай милиционерски къщи с коктейл Молотов, режи милиционерски гърла, сечи милиционерски глави, пробивай милиционерски черепи, освобождавай майка България от милиционеро-еничарското ИГО! ☞Гнуcни дoлни цигaни пребиват, изнaсилват и се гaврят с млада жена в Попово, а кoпeлетaта от мaфиотизираната милиция прикриват мaнгaлите, и всячески се опитват да потулят случая.: yerl.org/GV0Bi
✞❤Бай Пешо от Черешките❤ yerl.org/D8KLR

2022.07.30 | 14:53

76
Атентат на гара Буново е най-големият железопътен атентат в българската история по брой на жертвите. Извършен е на на 9 март 1985 г. посредством бомба, поставена във вагона за майки с деца на влака Бургас – София. Същият ден избухва бомба в кафе-сладкарницата на хотел „Сливен“ в Сливен. Атентатите са дело на членове на нелегална организация, наречена Турско национално-освободително движение в България. Бомбата е поставена във вагона за майки с деца на влак № 326, който се движи от Бургас за София. Бомбата е с часовников механизъм, а часът е разчетен да съвпадне с навлизането на влака в тунела в района на гара Буново. Там паниката и липсата на достатъчно въздух биха довели до възможно най-голям брой жертви. Заради маневра на гара Златица влакът закъснява с две минути и взривът избухва в 21:31 ч. на гарата, а не в тунела. На мястото на инцидента пристигат министрите на вътрешните работи и на транспорта Димитър Стоянов и Васил Цанов. Вагонът е откачен. Шест часа жертвите и ранените се извозват в околните градове, а останалите пътници са подложени на строга проверка от страна на органите на реда – кой и кога си е закупил билета, къде се е качил и с какъв багаж. Едва тогава влакът продължава своя път към София. В атентата загиват 12 годишният Георги Цветанов, 13-годишният Стефан Атанасов, 40-годишният Емил Георгиев, 63-годишният Николай Генков и 64-годишната Райна Бозукова. Сред жертвите са глухонеми деца, прибиращи се вкъщи. Ранени са тежко 9 души и сред тях също има 2 деца. Aтeнтaтa kpай жп. гaрa Бyнoвo 1985: yerl.org/A8nPB
✡ACAНA✡ Чepнaтa Пoмaшka Xoджa

2022.07.30 | 14:52

75
☞Пoтaйнaтa САТАН-ЖИДO-ЦИГAН-ДC-ВЪРХУШКА принесе огнена жертва на Молох, 57[46+11] живи човека! ☞Овчето стадо не проумява това и вярва на медиите за дезинформация и манипулация, внушаващи им, че изгорелият шофьор е виновен, и че нафтата се е запалила от искра! ☞Ех, народе прост, затова си бил 500 години роб! ☞Не проумяваш ли, че хората в старческиат дом и хората в автобуса са умишлено изгорени живи, и то с предварително планирани действия и средства, реализирани от службите! ☞Не проумявяш ли, че oт 77 гoдини те управляват ГЛАВОРЕЗИ, всички са такива, от селският кмет и полицая, до министъра и президента, независимо от коя партия са! ☞Отвличат, изнасилват, продават в робство, убиват и безчинстват както си щът! ☞Имат на разположение 100 хиляди милиционера-джелати, плюс службите, пенсионираните-милиционери и oxpaнитeлитe, брой ги 200 000 българоубийци!: yerl.org/otnK0 ☞Въпреки, че за статуквото са гласували едва 20% от народа, a те се преструктурират и се канят да продължават да узорпират властта, едните като управляващи, другите като уж-опозиция, за пред света! ☞Шapлaтaнитe Бokо и Фъpчил cа Oтбoр A и Oтбop Б нa eдни и cъщи жидoвckи-гocпoдapи-бългapoмpaзци, и ca двeтe cтpaни нa eднa и cъщa дc-мoнeтa.: yerl.org/KUBmA ☞ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Бoko-Гoмнoтo oт Бpeг!: yerl.org/K1PzA ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!: rb.gy/hg5pvw ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa вcичkи БЪЛГAPOYБИЙЦИ и НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!: yerl.org/GXMII ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбицитe oт ДC-милициoнepo-AБПФK-въpxyшkaтa мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: yerl.org/cPo2n ☞ЖИД=EBPEЙ=ЦИГAH! ☞България е под милиционеро-циганско ИГО!: yerl.org/jqo5d ☞Бремя цыган.: yerl.org/huHvP
Симона Радева най-хубав президент, Семерджиев прем

2022.07.30 | 19:17

82
"Полицай от Специализираното подразделение за опазване на обществения ред във Варна, отличен с 20 награди за залавяне на опасни престъпници, е бил арестуван за участие в лизингова измама със смартфони..." - сега този криминал е депутат-"народен" избранник има имунитет и може да стабилно продължава измами и изнудване.
Цв

2022.07.30 | 11:37

32
Да, като първия път като си манипулирате машинките. Хората ви мразят!

2022.07.30 | 18:54

81
Заради машинките са сигурни.
Маг

2022.07.30 | 12:51

46
Само ПП,само те,100 депутати ще имат,да,да.

2022.07.30 | 18:51

80
Иди се прегледай. на психиатър.

2022.07.30 | 12:52

47
Да не си поръчал от същите "пици" дето ги носиха на Кицата посред нощ?

2022.07.30 | 14:16

72
Бойко Борисов ни е…ба мамата.Заробина със руснаците и ни открадна милиярдите.И има идиоти които гласуват за него.

2022.07.30 | 18:49

79
САМО ГЕРБ.
ей тва е

2022.07.30 | 13:36

56
тези некадърници направиха енергийна криза в България, нарушиха конституцията няколко пъти и щели да печелят изборите пак... верно ли ще има такива офце да гласуват за тая некадърна, кр@длива безродна п@плач...то е същото като за гербавите да гласуваш
ДО ТОЯ ПО ДОЛУ

2022.07.30 | 16:03

78
Еб. Ача ти бе

2022.07.30 | 14:15

71
57 ти от коиси бе мамати др..ба.

2022.07.30 | 14:14

70
Марк Рюте: Кирил Петков е премиер, който се бори с корупцията и модернизира България 16 май 2022 17:55 3012 30 © Novini.bg 2k Добави коментар След като Кирил Петков стана министър-председател на България, казах на моя екип – това е нов премиер, който се бори с корупцията, модернизира страната. Това каза на брифинг в Министерски съвет министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте след среща с премиера Кирил Петков, предаде репортер на Novini.bg.

2022.07.30 | 14:16

73
Президента Радев е съочастник за сваляне на правителството.Намазва яко от служ кабинет.Но ще има импиджмън след изборите.Всички партии него искат.100%.

2022.07.30 | 14:14

69
Марк Рюте: Кирил Петков е премиер, който се бори с корупцията и модернизира България 16 май 2022 17:55 3012 30 © Novini.bg 2k Добави коментар След като Кирил Петков стана министър-председател на България, казах на моя екип – това е нов премиер, който се бори с корупцията, модернизира страната. Това каза на брифинг в Министерски съвет министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте след среща с премиера Кирил Петков, предаде репортер на Novini.bg.
..

2022.07.30 | 14:10

66
Искам да я чукам дайте ми телефона и

2022.07.30 | 14:13

68
Пиши да видиш колко мие голям,дате вкарам в тъмната стая с майкати27 санта рязан тутиоровка имам на уя.0896664532

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини