Основни акценти от дейността на Министерството на правосъдието по време на мандата на министър Йорданова

  • 29 юли 2022 14:58

  • 368
  • 3
Основни акценти от дейността на Министерството на правосъдието по време на мандата на министър Йорданова
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

В своята работа министърът на правосъдието Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. постави фокус върху достъпа до по-добро и качествено правосъдие за всички български граждани. През изминалите седем месеца бяха разработени и приети ключови законодателни решения за провеждането на съдебната реформа и за повишаване усещането за справедливост в обществото.

Министерството на правосъдието работи с мисъл за бъдещите поколения, предприемайки и довеждайки докрай важна реформа в юридическото образование в България, посочват от ведомството, оглавявано от Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“..

Специализираните съд и прокуратура преустановяват дейността си

Това е важна стъпка за укрепване на правовата държава, която пряко и дългосрочно въздейства върху качеството на човешкия капитал.

През изминалите седем месеца бяха постигнати ефективни и устойчиви решения, разработени посредством широк и включващ дебат със заинтересованите страни. Отчитайки постигнатите резултати и динамиката на законодателния процес ръководството на Министерство на правосъдието вярва в необратимостта на процесите на демократизиране и усъвършенстване на правосъдието в България.

С пълния текст на отчета можете да се запознаете ТУК:

Последвайте канала на

Мая Йорданова
368 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Гост

2022.07.29 | 15:49

3
Голяма издънка е тази женица като правосъден министър. Къде ли е работила преди? Юристконулт ,или във фондация? Много е зле горката
Българин

2022.07.29 | 15:15

2
Ама тя министър ли била? А аз си мислех, че разнася кафетата при заседанията.
баба гицка

2022.07.29 | 15:15

1
тъпа кукла - най калпавия министър - ГЕЩЕВ Е ВЕЛИК

Добави коментар

Водещи новини