Най-разумно: На 2 август се разпуска Народното събрание. На 2 октомври - избори

  • 28 юли 2022 09:16

  • 1969
  • 1
Най-разумно: На 2 август се разпуска Народното събрание. На 2 октомври - избори
© Bulphoto/архив

2 август е разумната дата да бъде разпуснато Народното събрание. Конституцията казва, че изборите ще са най-късно 2 месеца след формирането на служебния кабинет - 2 октомври. Това коментира в ефира на „Тази сутрин“ по бТВ конституционалистът доц. Наталия Киселова.

Тя сподели, че с нея не са водени разговори да бъде служебен министър на правосъдието.

„Хората, които се съгласяват, трябва да знаете, че не могат да участват в предизборната кампания. Не е допустимо членове на служебното правителство да участват в листите“, посочи Киселова.

БСП връщат неизпълнен третия мандат

Според нея партиите не са имали различни варианти за ситуацията на КЕВР. Според нея е трябвало или да се избере за председател някой член на комисията, или да се обяви нова процедура.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1969 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2022.07.28 | 10:43

1
Ето я мафията: комунисти, сатанисти, глобалисти, масони-илюминати, хазари от култа на Новия Световен Ред. БКП/БСП-терористи, Демократическата партия на македониста-кагебист Христо Иванов, Продължаваме Промяната на Киро Дрогата и Кокорчо (слуги на Бил Гейтс) и още няколко други партии... Тук е и мястото на националния предател-президент, Румен Радев. Хубаво ги вижте тези мафиоти-масони... Те са тези, които искат унищожението на независима България.

Добави коментар

Водещи новини