Иван Ченчев (БСП): Този кабинет не получи 100 дни толеранс от нито една институция

  • 28 юли 2022 09:02

  • 357
  • 3
Иван Ченчев (БСП): Този кабинет не получи 100 дни толеранс от нито една институция
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

"Не вярвам на наивността на ИТН, защото четири пъти да проявиш наивност явно граничи с глупост. БСП връща мандата заради войниците на статуквото и поради това, че моделът ГЕРБ-ДПС има своя батальон в парламента, даже два - "Възраждане" и ИТН". Това заяви в студито на "Денят започва" депутатът от БСП Иван Чечнев.

Този кабинет не е имал 100 дни толеранс от нито една институция, подчерта той.

"А спомнете си последния парламент, който изкара пълния си мандат - 44-ия. Нима нямаше скандали? Борисов едва ги удържаше и въпреки това те стояха безпринципно вътре. Сега обвиняват БСП или тази коалиция в нещо, при положение, че те стояха по време на протестите, докато имаше бити студенти. А тук става дума за българските граждани".

Ген. Атанас Атанасов (ДБ) посочи най-голямата грешка, която е допусната в управлението

Депутатът заяви, че процедурата за КЕВР трябва да се върне в парламента, да има се приемат нови правила и да се проведе нов избор.

"Затова казахме, че с най-съкратените парламентарни срокове датата е 12 август. Възможно е да има жалба и срещу Иван Иванов."

На преговорите бяхме диалогични, седнахме на една маса и никой от нищо не се оплака, даже приехме програма с разписани закони - да видяхте реакция от някого?

"Всичко беше изрядно и оставено на масата и, разбира се, информирахме българските граждани какво с случва и как вървят преговорите. Явно това уплаши ИТН, подстрека и Възраждане и се случи всичко това. Всичко това се случи след поставянето на правила за избор на шеф на КПКОНПИ", каза Иван Чечнев.

Работата на БСП беше да събере коалиционните партньори на една маса. Но ние още в началото излязохме и казахме, че премиерът трябва да е от най-голямата политическа сила. Не чух втория път да има претенции относно номинацията за премиер, подчерта социалистът.

Росица Валентинова
357 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Умник Гюро

2022.07.28 | 10:46

3
Ето я мафията: комунисти, сатанисти, глобалисти, масони-илюминати, хазари от култа на Новия Световен Ред. БКП/БСП-терористи, Демократическата партия на македониста-кагебист Христо Иванов, Продължаваме Промяната на Киро Дрогата и Кокорчо (слуги на Бил Гейтс) и още няколко други партии... Тук е и мястото на националния предател-президент, Румен Радев. Хубаво ги вижте тези мафиоти-масони... Те са тези, които искат унищожението на независима България.

2022.07.28 | 09:26

2
не реви, а бегай при кОрнелка да си подложиш задника, че листите са кратки, къси.

2022.07.28 | 09:26

1
не реви, а бегай при кОрнелка да си подложиш задника, че листите са кратки, къси.

Добави коментар

Водещи новини