Министър Караджов отговори на Кирил Петков: Очевидно вече сме в предизборна кампания

  • 27 юли 2022 12:18

  • 3085
  • 8
Министър Караджов отговори на Кирил Петков: Очевидно вече сме в предизборна кампания
© Булфото

Очевидно вече сме в предизборна кампания, след като ПП се упражняват върху пътища. Това е добре познатия рефрен на тяхното предизборно говорене. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан КараджовГроздан КараджовГроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в гр. Стара Загора. Завършва английската езикова.

,,Пресконференцията в МС не е нищо повече от един жалък опит на Кирил Петков и на "Продължаваме Промяната" да прехвърлят проблема от болната глава на здравата'', посочи Караджов.

Министърът даде отговор на въпроса защо АПИ отмени обявените обществени поръчки.

Не АПИ отмени обществените поръчки за текущ ремонт и поддръжка. Те бяха отменени с 6 последователни решения на Комисията за защита на конкуренцията в резултат на обжалване на самата конкурсна документация, т.е избщо тези процедури не са могли да стигнат до подаване на оферти, нито до избор на изпълнител, обясни той.

Кирил Петков: Гроздан Караджов незабавно да освободи председателя на АПИ

Според Караджов по-интересни са мотивите на КЗК за отмяна на процедурите и защо прекратява тези процедури.

От мотивите става ясно, че онези условия, които сме посочили в тях са изключително рестриктивни и в полза изключително и само на държавата. В случая сме защитили държавния интерес, което според КЗК е прекомерно и нарушава правилата на конкуренцията, но да защитаваш интереса на държавата и да търпиш обвинения, че помагаш на мафиотските крадливи фирми - както ги нарича Кирил Петков, това ще е някаква страшна инвенция в историята да съм направил - хем да ги ограничавам, хем да ги толерирам, коментира Караджов.

Как се стигна до тези рестриктивни условия и кой е виновен, попита Караджов и отговори на въпросите си.

МФ: Заради АПИ държавата е лишена от пътно поддържане в следващите 6-7 месеца

Виновен е Кирил Петков. Точно в неговия кабинет с експерти от АПИ, когато те настояваха да има максимални рестрикции. Ето го резултатът от това министър-председателят да се меси непрекъснато в начина, по който се провеждат обществените поръчки на АПИ и изобщо в изразходването на парите на АПИ. Този нездрав интерес предполагам, че ще придобие по-реални очертания и защо към днешна дата министър-председателя контролира плащанията към АПИ и кой е кръгът около него, който има интерес от този контрол, каза още той.

Последвайте канала на

Владимир Василев
3085 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2022.07.27 | 14:51

8
Все някой му пречи на този брокер и винаги друг му е виновен. Един недостоен човек без грам съвест и притежаващ страхотна наглост.
haha

2022.07.27 | 14:26

7
Този е вече никой още няколко дни и ще го забравим както и ИТН.
НИКОЙ

2022.07.27 | 14:04

6
Грозданееее, продажна гнидо долнаааа

2022.07.27 | 12:27

1
Караджов кога започна да разбира от пътища. Един провален политик, реабилитиран и наложен отново. Защо ? Ами питайте Слави. Може би Караджов е най-компетентния в България и света.
ааа не ги е виждал

2022.07.27 | 13:48

5
само ограничения жълтопаветник, който не се интересува сам... е няма да ти ги покажат в прокопиевите дневник, капитал и другите грантаджииски свободна европа, медияпул, офнюз, сега бг и още десетки странички на пропагандата и манипулацията... пиши в гугъл "гласове гроздан караджов документи" и ще ги видиш, ама и да ги видиш ти си толкова ограничен, че едва ли можеш да направиш причинно-следствени връзки...
Ла ла ла

2022.07.27 | 12:58

3
Никой не ги е виждал тези документи. Какви факти, какви пет лева. Всичко е инвенция от страна на Караджов.
ля ля ля

2022.07.27 | 12:50

2
караджов ги прави луди с факти и доказателства черно на бяло чрез документи, от прокопиевите грантаджииски некадърници има само празни приказки

2022.07.27 | 13:18

4
"Не АПИ отмени обществените поръчки за текущ ремонт и поддръжка. Те бяха отменени с 6 последователни решения на Комисията за защита на конкypeнцията в резултат на обжалване на самата конкypcна документация, т.е избщо тези процедури не са могли да стигнат до подаване на оферти, нито до избор на изпълнител, обясни той.". Тоест АПИ или не може да организира конкypси според законите, за което министъра е отговорен. Или умишлено са заобикаляли законите, за което ПАК министъра е виновен. Здpавата глава викаш, а плеши?

Добави коментар

Водещи новини