Атанас Атанасов за Георги Семерджиев: В годината, в която е придобил правоспособност вече е имал три нарушения

  • 26 юли 2022 17:41

  • 2539
  • 7
©

Много детайлно се занимавахме с казуса, касаещ Георги Семерджиев, от който става ясно че има няколко проблема, които искат законово решение. Те са натрупани през годините. Има нужда от инвестиции в МВР за осигуряване на нови технологии за контрол на движението по пътищата. Трябват им дронове, за да могат да се установяват тези тежки нарушения. Това заяви съпредседателят на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Атанас АтанасовАтанас АтанасовАтанас Атанасов завършва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има след заседанието на Комисията по вътрешен ред и сигурност в НС, предаде репортер на Novini.bg.

Георги Семерджиев причини тежката катастрофа в София, при която на 5-ти юли тази година загинаха две млади момичета, след като бяха пометени от джипа му.

„В наказателното праворазаване е важно да се въвеждат правила, да се увеличават санкции с цел да не се допуска засягането на най-важните ценности – отнемането на човешкия живот. По 600-700 смъртни случаи има на година от пътнотранспортни произшествия и в тази връзка трябват инвестиции. Така че широка гама от законови промени са необходими, за да може контролът за движение по пътищата да стане ефективен“, посочва той.

Депутати изслушват представители на МВР за катастрофата на "Черни връх"

„Има организационни проблеми. На мен не ми става ясно, защо през 2015-2016 г. е било въведено ограничение само пътните полицаи да могат да правят проверки и да санкционират, останалият полицейски състав да няма това правомощие. По този начин се ограничава възможността за контрол. Сега това нещо е възстановено. Това изисква обучение на състава, за да могат полицаите да работят с дрегери. Редица натрупани през годините проблеми, които са замитани и не са решавани, очакват законово решаване“, обясни съпредседателят на ДБ.

„В конкретния случай беше представена справка от 7-8 страници. В годината, в която е придобил правоспособност вече е имал три нарушения. 9 страници констатации и нищо. От информацията, която ни бе предоставена няма данни да е имало чадър над него“, разкри Атанасов.

„На него му съставят акт и след това не могат да го намерят, за да му връчат наказателното постановление и това се трупа през годините“, възмути се Атанас АтанасовАтанас АтанасовАтанас Атанасов завършва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има.

"За мен е важно какво се е случило с образуваните досъдебни производства срещу него. Не говоря за полицейски преписки, а за досъдебни производства, едно от които е отпреди 8 години. Инспекторатът към ВСС следва да извърши проверки", посочи той.

Според Атанасов трябва да бъдат направени много сериозни промени в Закона за движение по пътищата и да се завишат санкциите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2539 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2022.09.12 | 23:31

7
Насо червената хунта и тои дава мнения престъпник
Мери

2022.07.26 | 18:42

3
ДБ предатели и Гнома Атанасов - малкопишковеца.

2022.09.11 | 22:59

6
нема отърване от тоя АА
неразбиращ

2022.07.26 | 19:39

5
нямало,чадър над семерджийта-ВЯРНО,ИМА НАВЕС,ТЕНТА.ЗАСЕНЧВАЩА,ПРОТИВО СЪДЕБНА,МРЕЖА.ДОМАТИТЕ,НЕ ГИ ЯДЕМ,С КОЛЦИТЕ!

2022.07.26 | 18:52

4
Autoboss V-30
gf

2022.07.26 | 18:40

2
А иначе нямал чадър, боклук мръсен. 30 години изкара на гърба на обикновения българин.
Стела

2022.07.26 | 18:38

1
ГНОМ гнусен,много си долен

Добави коментар

Водещи новини