Радостин Василев: Песимист съм към опитите за съставяне на кабинет, наложително е да отидем на избори

  • 26 юли 2022 08:10

  • 2755
  • 16
© Нова телевизия

Да се намерят необходимите депутати, за да се състави правителство е по-скоро в сферата на фантастиката. Песимист съм по отноешние на търсене на хора, които да подкрепят правителство. Този месец беше напълно достатъчен хората да се дистанцират и да вземат решения за България. За мен е наложително да се отиде на изброи. Това заяви министърът на спорта в оставка Радостин ВасилевРадостин ВасилевРадостин Василев е завършил “Право” в Софийския университет „Св. Климент в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия. 

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 684

Той посочи, че след решението си да напусне "Има такъв народ" не е разговарял с никой от представителите на партията. 

Не е добре да остане това управление. След последното действие на Слави Трифонов е видно. Не разчитам на подкрепа от тях повече, каза още той. 

Слави Трифонов след скандала в НС: Вече нямаме място в тези лицемерни преговори

Василев коментира и преговорите с БСП. 

БСП провежда колективни решения. Според мен ще си напарвят план как да действат. Ако нямат сериозна заявка за съставяне на правителство съм склонен да мисля, че няма и да направят предложение за премиер. БСП се опитаха да съвместят несъвместимото и да направят правителство. По време на консултациите не видях разминавания между БСП и Демократична България, между "Продължаваме промяната" и БСП. Проблемите в коалицията се проявиха за преден път от "Има такъв народ", отбеляза министърът в оставка. 

Отнсно изтеклия запис на "Демократична България", Василев заяви, че не вижда нищо притеснително, с малки изключения. И допълни, че прави чест на Христо Иванов, че споделя на депутатите от партията какво се случва на преговорите, защото те не присъстват на тях. 

Притеснителното е, че г-н Тошко Йорданов приема КПКОНПИ като бухалка, която той да управлява и ако не я управлява, той няма да подкрепи правителство с мандата на БСП. Познавам г-н Йорданов и затова вярвам на Христо Иванов”, каза Василев.

Според него поведението на Тошко Йорданов и Ива Митева по време на консултациите като арогантно. И добави, че целта на Има такъв народ изобщо не са имали сериозни намерения за преговори за съставяне на правителство и са търсили повод да върнат ГЕРБ и ДПС във властта. 

По време на консултациите не коментирахме персонален състав на кабинета. Работихме по управленската програма. Не беше изненада, че номинацията за премиер отново ще бъде Асен Василев, но така и не се стигна до тази тема, посочи Радостин ВасилевРадостин ВасилевРадостин Василев е завършил “Право” в Софийския университет „Св. Климент

Според министъра на спорта в оставка определи вчерашният пост на лидерът на "Има такъв народ" във Фейсбук като жалък. 

Слави Трифонов към Бойко Рашков: Аз съм мафиот, арестувайте ме поне за 24 часа

Не му отива. Явно има емоицонален пробелем. Аз не съм чул някой да казва, че г-н Трифонов е мафиот, всички говорят, че "Има такъв народ" е мафията, уточни Василев. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2755 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
Абе

2022.07.27 | 17:05

16
Това плевенско идиот че що не вземе да върви на майната си видяхме какви ги сътвори като спортен министър така че няма нужда от такива некадърници като руди гела
Майтапчи Йово

2022.07.27 | 08:57

15
Тъпанарино, как може тези, които всекидневно плюеха по Тиквата и ибриците да са работели за тяхно връщане на власт:)))?!? И не беше ли ти един от тях, когато всеки ден беше в телевизията при... Тошко:)))?!?
Смрад!

2022.07.26 | 14:20

14
Не желаем да слушаме такива предатели! Не желаем да знаем какво говорят и какво мислят.
Stamatis

2022.07.26 | 13:26

13
В истинска държавав ЕС, този рекетьор и мизерник, веч ещеше да е подследствен за изнудване и заплаха. Тук, обаче го канят по студия и му искат мнението на този тъпак!
Радостин се оказа почтен и голям Българин

2022.07.26 | 10:50

10
За разлика от страхливците на Славчо, които са водени като стадо от Тожко и Балабана
111

2022.07.26 | 11:38

12
Бе, кой бе - оказа се един страшен продажник
миииииии

2022.07.26 | 11:27

11
товаГелосаноНищожествоДиректноВкереча!!!!!!
tom

2022.07.26 | 10:37

9
da platen bokluk shte ima izbori no ti sled tezi izbori si politiceski trup i drugo nishto.
а

2022.07.26 | 10:29

8
Избори ама ти от коя партия си? И ако избереш партия докога ще си в нея?

2022.07.26 | 10:14

7
Тоз мангал ми прилича на циганин!!

2022.07.26 | 09:13

6
Ти къде бе?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини