Петър Витанов(евродепутат): За България е неизпълнимо предложението на ЕК за намаляване на потреблението на газ

  • 25 юли 2022 09:00

  • 543
  • 2
Петър Витанов(евродепутат):  За България е неизпълнимо предложението на ЕК за намаляване на потреблението на газ
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Предложенията на ЕК за намаляване на потреблението на газ от препоръчителни и доброволни биха могли да станат задължителни в една изострена ситуация. Това е потенциална възможност и предизвикателство, каза в студиото на “Денят започва” Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее - евродепутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е/Прогресивен алианс на социалистите и демократите.

“Макар че след като излезе това предложение от председателя на ЕК, доста държави изразиха своите резерви. Причината е, че ние имаме държави с различни специФикиФикиФикрет Тунчер Фикрет, по-известен като Фики, е български попфолк певец. Фики е роден на - едни са много по-зависими от руския газ, на други икономиките като цяло са по-зависими от газа. Би трябвало тези специФикиФикиФикрет Тунчер Фикрет, по-известен като Фики, е български попфолк певец. Фики е роден на да се отчитат и да не се прилага стандартизиран подход, защото няма да има необходимия резултат. Това вече изразиха 12 държави”, обясни той.

Витанов допълни, че липсва българската позиция и ще му е любопитно да разбере каква е.

Петър Витанов: Нинова институционализира враждата си с президента

“Слушах представителите на газовата асоциация, които казаха, че това е невъзможно, поне за България е неизпълнимо. И действително изглежда така. Не знам коя ще е тази държава, която ще каже на определени предприятия или сектори, че няма да получават газ и ще трябва да спрат производството”, подчерта той.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
543 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.07.25 | 14:13

2
изпълнимо или не, щом баба ти урса казва, ще изпълняваме!

2022.07.25 | 09:21

1
Верно ли бе ???? Ходи да посмучеш на Байдън тогава !

Добави коментар

Водещи новини