Петков заминава на посещение в Азербайджан в опит да договори допълнителни доставки на газ

  • 21 юли 2022 06:33

  • 1549
  • 15
Петков заминава на посещение в Азербайджан в опит да договори допълнителни доставки на газ
© Булфото (архив)

Премиерът в оставка Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически заминава на посещение в Азербайджан, за да преговаря за допълнителни количества природен газ за България.

България е един от трите получатели на азерски газ в Европа като за страната ни Азербайджан е важен партньор в постигането на реална диверсификация на енергийните доставки, е позицията на българския министър-председател Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

Приоритет на правителството е подобряването на регионалната енергийна свързаност и енергийна сигурност на България и Европа.

Министър-председателят Кирил Петков ще бъде на посещение в Азербайджан

Комисията за енергийно и водно регулиране изиска спешно информация от "Булгаргаз", "Булгартрансгаз", и "Газов хъб Балкан" относно мерките, които предприемат за предотвратяване на криза с доставките на газ през зимния период.

Междувременно Европейската комисия представи кризисен енергиен план, който цели потреблението на газ в ЕС да намалее с 15 процента до пролетта на следващата година. Всички домакинства, публични администрации, доставчици на енергия и индустрията трябва да предприемат мерки за пестене на газ.

Мярката засега е доброволна, но в случай на извънредна ситуацията Брюксел предлага да се задейства задължително намаляване на потреблението на газ от всички държави-членки.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1549 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар

2022.07.21 | 08:01

2
Ако си оправиме АЕЦ блоковете на Козлодуй които не работят ще имаме ток за продаване както беше преди да дойде боклука Българоубиец от банкя....

2022.07.21 | 11:53

15
нищо не можем да оправим, защото оная кунчева с кривата уста подписа договор за унищожението на България!

2022.07.21 | 11:52

14
е що, нали всичко беше цветя и рози!
ЕДНА ЖЕНА

2022.07.21 | 10:08

13
Да не се връща тоя ологофрен
ЕС ВРЪТНА КРАНЧЕТО

2022.07.21 | 08:55

12
На Путин......БСП другарите в тих ужас.....
БСП В ШОК

2022.07.21 | 08:54

11
Газов шут за руснаците....
Мистър Бийн

2022.07.21 | 08:50

10
Този не разбра ли, че е не легитимен! Аз лично не желае този смешко да преговаря за каквото и да било! По голям мошеник, измамник и лъжец никога не сме имали в цялата ни история. Сега всички които гласуваха за тези да се извинят на останалия народ, че са кухи и нямат никаква политическа култура. Зимата идва и сега всички ще разберат до къде я докараха. Ще има глат, фалити и мизерия да ви е честита "Промяната" скъпи наивни българи.
цв

2022.07.21 | 08:46

9
и какво излезе,по-голям,абсолютно патологичен лъжец от киро няма,плюс кокорчо,сега на всички стана ясно ,че цялото им провалено управление е димки и лъжи

2022.07.21 | 08:34

8
Нали имало достатъчно? Даже беше намерил по-евтин американски, защо го вдигнаха с 30%? Тия неща се мислят преди да ни прецакат доставките от основния ни източник.
ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ

2022.07.21 | 08:22

7
Нека да е ясно, че Кирил Петков е крил, в кабинета си, доклад на ДАНС за GEMCORP близо 3 месеца и НЕ Е ПРЕДПРИЕЛ НИКАКВИ ДЕЙСТВИЯ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА МЕМОРАНДУМА. След няколко месеца борба на ПГ на ГЕРБ-СДС и на нашия лидер г-н Бойко Борисов, днес, правителството е взело решение да ПРЕКРАТИ МЕМОРАНДУМА с GEMCORP. Това беше корупция в особено големи размери. Кирил Петков ни е излъгал, че е възложил проверка на ДАНС. Това става ясно от негов отговор до Народното събрание, с който не предоставя разпореждането си до ДАНС. Какво не иска Кирил Петков да се знае, за да прекратява днес меморандума??! Докладът на ДАНС и вчерашното изслушване на председателя на ДАНС показаха, че нашите страхове за националната ни сигурност са били напълно основателни. Борбата беше управляващите да проявят държавническо поведение, което те НЕ направиха, докато вчера на закрито заседание не им показахме документи за офшорките. Наложи се ние от ГЕРБ-СДС да правим собствено разследване. Този меморандум заплашаваше националната сигурност на страната, като буквално предоставяше цялата ни енергетика на офшорни компании. Беше направен опит от Кирил Петков и Асен Василев да приватизират енергетиката ни. Изрекоха се много лъжи и по всякакъв начин се направи опит за саботиране на работата на временната комисия. Лъжите на властта за Gemcorp: 1. Кирил Петков излъга, че е възложил предварителна проверка на Gemcorp за наличие на руски капитали; 2. Кирил Петков излъга, че е възложил повторна проверка – в писмото си до Народното събрание не предостави разпореждане до ДАНС; 3. Кирил Петков скри, че има доклад на ДАНС, който е получил на 20 април 2022 година; 4. Кирил Петков излъга, че при най-малко съмнение относно компанията правителството само ще прекрати меморандума. От април до днес Кирил Петков криеше доклада на ДАНС в кабинета си. 5. Кирил Петков излъга, че това е просто писмо за намерение; 6. Асен Василев излъга, че Gemcorp му е предложена от американското посолство; 7. Асен Василев излъга, че Gemcorp му е предложена от английското посолство; 8. Министерство на енергетика излъга с коя компания всъщност е подписало меморандума; Какво не знаем и какво се опитват да скрият управляващите: КОЙ доведе Gemcorp при министъра на енергетиката; КОЙ и защо даде енергетиката ни на офшорка; КОЙ взе комисионни за този меморандум; ЗАЩО не беше спазена нито една процедура за избор на компания; ЗАЩО не беше извършена проверка на капитала на компанията; ЗАЩО меморандума е сключен, буквално, за 12 дни; ЗАЩО е посочена вътре цялата енергетика на България. Веригата офшорки: 1. Gemcorp Holdings Limited – регистрирана в Джърси; 2. Първата е свързана с други две офшорки: - Comet Force Holding Corp – регистрирана в Virgin Island (British); - GemCorp Partners LP - регистрирана в Cayman Islands. Тази офшорка дори няма регистриран управител. Ние няма да спрем дотук!
кокорчо

2022.07.21 | 08:22

6
кога ще заработи завода за автомобили в Ловеч бе БУКЛУКО нали обеща и се плюнчеше по всички телевизии ЛЪЖЕЦ.

Добави коментар

Водещи новини