Цветан Цветанов: Трябва да се възстанови единството на нацията

  • 20 юли 2022 21:15

  • 1782
  • 18
Цветан Цветанов: Трябва да се възстанови единството на нацията
© Републиканци за България
Слушай новината Слушай новината

Трябва да се възстанови единството на нацията и това не би се случило докато сме свидетели на това, че не може да се намери диалог между управляващите и опозиция. Сякаш се търси възможност за дискредитиране на всеки. Това каза председателят на Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г. Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“.

„Ситуацията е много сложна и страната ни не е изпадала в такава политическа криза. Виждаме, че в рамките на година и половина ние ще проведем четвърти предсрочни парламентарни избори, които се очертават пред нас. Страната ни никога не е попадала в такава политическа криза, а ситуацията е много тежка. Предстои една зима, която ще бъде с много предизвикателства. Едва ли ще има необходимите количества газ, виждаме че от днес има препоръка от ЕК за намаляване на потреблението с 15%, съпоставимо със стари периоди. Имаме война в Украйна, от която не знаем какви ще бъдат последствията от продоволствената криза, която се задава. Също така и тежката политическа конфронтация, неработещ парламент и липсата на ясно очертаващ се профил какви са перспективата и хоризонта за страната ни. Подложени сме на тежки изпитания и това ще бъде за сметка на обществото, а парламентарно представените политици не могат да намерят този диалог, който би могъл да отключи възможността да се възползваме от Плана за възстановяване и устойчивост и плащанията, които трябва да бъдат направени през тази календарна година“, даде за пример Цветанов.

Цветан Цветанов: Само обединен демократичният свят може да противодейства на тероризма

Той бе категоричен, че 22 закона и 66 мерки е трябвало да се приемат, за да получим средствата по Плана за възстановяване и устойчивост. Тупкането на топката е опит да се сформира нов кабинет в рамките на третия мандат. На лице е напрежение на идеологическа основа – изгонването на руските дипломати е една от сериозните пречки в тези преговори.

„През последните 6 месеца не видяхме управленска програма и реални резултати за отчет“, допълни председателят на Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г..

Според него формираната коалиция е била върху основата на езика на омразата.

„Ако в такъв период се зададе рамка за 5-6 месеца и парламентарно представените партии успеят да загърбят егото си, за да изпълнят очакваната полезност от хората, едно следващо правителство би имало шанс“, изрази мнение той.

„Случващото се в момента, което наблюдаваме в хода на преговорите и се излъчва от различните изявления на политиците отблъсква гражданите. Ще се случи така, че на следващите предсрочни парламентарни избори ще играят твърдите ядра на политическите партии и коалиции. Малцинството ще управлява мнозинството в България. Ще видим битка за твърдите ядра“, смята Цветанов.

„По-доброто за България е да има правителство и действащ парламент, защото има правна обвързаност относно мерките и законодателния пакет, който трябва да бъде приет. Но ако агонията ерозира още повече и доверието в политическата система и институциите в България, аз смятам, че тогава е по-добре да се отиде на предсрочни избори“, добави Цветанов.

„Трябва да има някакво отрезвяване на политическите сили и да знаят, че влизайки в парламента независимо от различията, избирателят – суверенът е казал, как и по какъв начин трябва да се създаде една управленска конструкция, която да даде повече възможности. Парламентарните партии лансират популистките си тези, което може би е добър PR ход, но вреди на демокрацията“, категоричен е той.

Цветанов поиска ГЕРБ да признае грешките в третото ѝ правителство

„Разнопосочните сигнали и объркването на избирателите е най-възмущаващото в поведението на политическите лидери от управляващата доскоро коалиция“, каза още Цветанов.

„Решението е голямо дясно обединение на евроатлантическа основа, което да се базира на 4-5 приоритета. Това е предложението и на Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г., и на нашите партньори от КОД. Трябва да има платформа, която да бъде представена на избирателя и да може действително всеки да знае, че когато приключат изборите няма да се прави компромис и да се преминава в посоката да се вкара в едно управление и социалисти, и десница. Това е и объркващо, и нелогично. Не знам как се допусна да се направи, но явно са готови на всякакви експерименти, но видяхме, че те не доведоха до стабилен и видим резултат“, подчерта Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

По думите му през последните седмици се водят разговори с извънпарламентарни партии и обществени личности, с последователни принципи и действия, отстоявани през годините. Ще бъдат отправени покани към парламентарно представените сили, които са се декларирали като десни – ПП, ДБ и ГЕРБ.

„В едно такова бъдещо обединение не отделна фигура трябва да е водеща, ментор трябва да бъде неправителственият сектор. Такова обединение е важно за страната, защото България има да взима важни решения и по договорите с „Газпром“ и това трябва да бъде като една от водещите задачи, пред едно такова управление“, каза още лидерът на Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г..

Мая Йорданова
1782 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
М. Иванов

2022.07.21 | 07:41

18
Мръсник, кога лапаше на Бойко не беше такъв обединител
Чичо

2022.07.21 | 06:39

17
Първо: Партиите няма как да имат его, Его имат техните вождове. Второ: Както е прозрял един- "Преди да се обединим, трябва рязко и категорично да се разграничим".
Агент Гоце

2022.07.21 | 05:58

16
Луна и Митьо Пищова го бият на изборите, иска обединител да става...
☪Гюлчeн = Юлka

2022.07.20 | 23:52

11
Циганина Боко-Българоубиеца и циганина Цецо-Крадеца са инструмента на световното жидо-хазарско задкулисие, за унищожението на българският народ. Циганина Цецо Наглецо е старшина от ДС и е син на старшина от ДС! Цецо Наглецо е израснал и учил под крилото на УБО, на коленете на Григор Шопов, чийто измекяр е бил цял живот баща му! Цецо Наглецо е влязъл без изпит във Военния факултет на ВИФ Георги Димитров, филиала в Правец, с бележка от една община в Кърджалийско, че след завършването си ще отиде там за учител по физкултура! След завършването си, направо е направен кадровик на службата за подслушване в МВР и никога не е работил като нормален служител – милиционер или оперативен работник! Цецо Наглецо е е едновремено плазмодий, червей и глист, неодушевен предмет, мошеник, лъжец и крадец, специалист по купуване на гласове и интригантство, отвъртителен човек с огромно чувство за малоценност, изявяващо се в подлост, агресия, двуличие и навеждане само пред силния на деня. Цецо Наглецо е масон-ислямист гюленист-българомразец.
☭Beceлa Лeчeвa☭

2022.07.20 | 23:56

15
☞На пъпеша най му подхожда раиран костюм и слънце на квадратчета.☞Долу сатанинската антибългарска цигaн-секта ГЕРБ+PзБ+СДС+ДПС!: yerl.org/MTs5G ☞Доживотен затвор за канибалите-мафиози-българоубийци, циганина Цветан Цветанов и циганина Бойко Борисов!: yerl.org/ezFcx ☞Да чукат камъни за тунела под Шипка милиционеро-болшевишките гадове гнусни!!!: yerl.org/QUCjM ☞Heзaбaвнo дa ce вkapaт зaд peшeтkитe, дokaтo нe сa дyxнaли в чyжбинa!: yerl.org/4wQiJ ☞Бремя цыган.: yerl.org/huHvP
✌Mapия Цънцapoвa✌

2022.07.20 | 23:55

14
Циганина Цветан Цветанов-Крадеца ПЕРЕ РУСКИ пари, милиapди-eвpa на про-путинската банка „Тройка Диалог“ част от „Сбербанк“-Россия, през общата си фирма С. Л. Е Груп с бизнес партньора си Рамадан Аталай, 2рия в ДПС, чрез строителство на имоти и къщи в Сарафово и Несебър.
Aтилa Бич Бoжий

2022.07.20 | 23:54

13
☞Bcичkи ca Дeцa нa ДC и нa Cтapи Koмyниcти! ☞Пpeди 33 гoдини Изпycнaxмe дa ИЗБИEM Koмyниcтитe и Mилициoнepитe, Дeцaтa им Нямa дa Изпycнeм! ☞Нa 9.IX.1944г. Финaнcирaнитe oт KPEМЪЛ Тepopиcти oт БKП Взexa Bлacттa и Пapитe c KPЪB! ☞Caмo c KPЪBTA нa Дeцaтa и Bнyцитe cи, ЖИДO-Koмyниcтитe щe Дaдaт Bлaсттa и Пapитe! ☞Cпaсeниeто нa БЪЛГAPИЯ e Пpoчиcтвaнe oт Koмyниcти, Mилициoнepи и MAHГAЛИ-CВOДНИЦИ нa ГEНEТИЧНO Нивo! ☞Члeн нa БKП - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Член на MBP - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Члeн на ДC - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Члeн на ДAHC - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Cвoдниk - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Tpaфиkaнт нa дeтcka и жeнcka плът - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Kмeт - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Пpokypop - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Cъдия - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Koмyниcти, Дeцa нa Koмyниcти, Внyци нa Koмyниcти-CAМO ДO CТEНAТA! ☞Mилициoнepи, Дeцa нa Mилициoнepи, Внyци нa Mилициoнepи-CAМO ПOД ЗEМЯТA! ☞Kaзax!: cutt.us/GebZn
✌Диaнa Haйдeнoвa✌

2022.07.20 | 23:53

12
Цъфтан-Крадеца е целия в лайна от главата до петите. Понеже е бавно развиващ той няма чувство за срам. Тези които влизат в неговата партия са се наточили да крадат с гъза си. Циганина Цецо Наглецо е захлебил по три направления и за Ролекс, и за апартаменти. 1.От фондация Ханс Зайдел. 2.От обществените поръчки дадени на конвеир на Петър Христов от Горна Оряховица. 3.От кръсникът си строителен предприемач печелил и строителни петна и санирания! Цецо-Крадеца и Боко-българоубиеца са инструмента на световното жидо-хазарско задкулисие, за унищожението на българският народ.

2022.07.20 | 22:40

9
лизач на задници, помияр, антитерорист, който повече от папка не е носил, ръси мозък. нима има още балъци да му ходят по задника?

2022.07.20 | 22:39

8
лизч на задници, помияр, антитерорист, който повече от папка не е носил, ръси мозък. нима има още балъци да му ходят по задника?
Обикновена Пунта Мара

2022.07.20 | 22:26

7
Е, "Другарю" Цветанов, как да стане това без ИСТИНАТА за:КТБ, ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона,......................., за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ОПГ "герб"?! КАК, "Другарю-господин" Цветанов?! КАК????

2022.07.20 | 22:04

6
Какво обединение бе чифт забрави ли когато наричаше двама лекари убийци пред цяла България без дИзпратиа са осъдени.
Ъъъ

2022.07.20 | 21:59

5
А,бе, за даде на пРашков!!Да закръгли бройката на ТРИДЕСЕН

Добави коментар

Водещи новини