Димитър Ганев: ПП спечелиха след оттеглянето на Слави Трифонов

  • 18 юли 2022 17:52

  • 1416
  • 5
Димитър Ганев: ПП спечелиха след оттеглянето на Слави Трифонов
© Кадър: БТВ

Към момента е по-важно е да видим тенденциите, след като г-н Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в обяви, че оттегля министрите си от коалицията. Печелившите от този ход са от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ (ПП), които успяха да възстановява подкрепата си, а най-големият губещ е „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ (ИТН), които губят подкрепата си. Това заяви социологът Димитър Ганев в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Според политолога Борислав Ангелов има опасност ПП да се опиянят от последните социологически изследвания. Той допълни, че това са временни неща, които могат да не издържат.

„Сега сме във фаза на последен шанс за съставяне на кабинет. Шансовете за това са минимални. Можем да имаме само една конфигурация в това НС. Нямаше значение дали президентът дава мандата на БСП. Основната задача е да се върне ИТН на масата на преговорите. Ако не го направят, това ще е щета за тях, защото ще изглеждат сякаш са на страната на лошите“, обясни Димитър Ганев.

Президентът Радев връчи третия мандат на БСП

„От последните изяви на Бойко Борисов лъха на реваншизъм. Това не е за пренебрегване. Сега пред нас е много важния въпрос дали ще останем без правителство в ситуацията на кризи и как ще влезем и излезем от зимата. Войната в Украйна постави България и целия ЕС в много сериозна ситуация“, посочи Борислав Ангелов.

По думите на Ганев от проучването се вижда, че част от симпатизантите на ПП оттеглят подкрепата си към президента. „Другото което наблюдаваме е оттегляне на подкрепата от Български възход. Това се дължи на пасивността на формацията“, подчерта социологът.

„Моето желание е да се сглоби кабинет. Това ще покаже, че се мисли държавнически, а не тясно партийно“, каза от своя страна политологът.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1416 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
помияри платени

2022.07.18 | 19:54

5
пропаганда и веднага на статията отдолу гнусния трол просто еми, ега пукне до довечера
Смях в залата :)

2022.07.18 | 18:37

4
Бе точно обратното е, ма найсе :)
Еми...

2022.07.18 | 18:23

1
Всеки, който брани интересите на България поне малко от рашистките корупционери е напред. Всички рашистки подлоги, от тиквите до копейкин - духат.
Арее

2022.07.18 | 18:37

3
Уй за усрайна :)
Дообре :)

2022.07.18 | 18:36

2
Ще му предам :)

Добави коментар

Водещи новини