Атанасова: Единственият изход от кризата са предсрочни парламентарни избори

  • 18 юли 2022 12:40

  • 1266
  • 32
Атанасова: Единственият изход от кризата са предсрочни парламентарни избори
© Булфото

Ситуацията, в която се намираме, е изключително трудна за държавата. Единственият изход са предсрочни парламентарни избори и правителство, формирано зад ценности. Това заяви в Русе председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

По думите й е очаквано и логично президентът Румен Радев да връчи мандат на БСП за съставяне на правителство. Според Атанасова това мнозинство, което би се формирало евентуално в 47-ото Народно събрание, не би дало успешната формула за стабилност.

"Не намирам за възможно тези четири формации да успеят да консолидират такава парламентарна подкрепа, че да управляват заедно. Отделно, настоящите бъдещи коалиционни партньори не искат да направят правителство. В продължение на повече от две седмици те поставяха помежду си разделителни ивици", обясни Атанасова.

Според нея БСП няма да предложат кандидат за министър-председател. "Те ясно си дават сметка в какво състояние се намира държавата - за инфлацията, за влошените макроикономически прогнози на Българската народна банка, за липсата на дългосрочни договори за доставка на газ, за липса на лидерски решения. Считам, че се движим все по-ускорено към предсрочни парламентарни избори", каза Атанасова.

По думите й според ГЕРБ-СДС, както и според другите опозиционни партии в парламента, няма нужда да се губи време, а евентуално в началото на октомври тази година да се проведат предсрочни избори. 

Томислав Дончев: Безкомпромисна, зла, свадлива опозиция не помага на никого

Атанасова коментира, че ГЕРБ никога не е сядала на маса за преговори за власт с БСП и ДПС. "Ако се стигне до гласуване в Народното събрание на правителство с мандат на БСП, нашата парламентарна група ще бъде единна, ще бъде в парламента и няма да подкрепи правителство с мандат на БСП", заяви Атанасова. По думите й "изчегъртването на ГЕРБ в продължение на повече от две години е неуспешно", като това се е доказало с победите на партията на частичните местни избори. Според нея и днешните социологически изследвания показват, че ГЕРБ е в кондиция. 

"На ГЕРБ вярват най-много от българските граждани. ГЕРБ би била първа политическа сила. Досега ГЕРБ се е справяла много пъти с различни кризи в държавата. Убедени сме, че ако се търсят няколко възможни начина за взаимодействие и търсене на консенсус, те трябва да минат през ценности, през приоритети за държавата и за нейните граждани, през отговорност, стабилност и екип, който има опит, може да взима решения и да ги отстоява", обясни Атанасова. 

Последвайте канала на

Калина Христова
1266 32

Свързани новини

Коментари 32

Добави коментар
✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ yerl.org/CMqs7

2022.07.19 | 01:29

23
☞Moшeницитe oт изcлeдoвaтeлckи цeнтъp „Tpeнд“ и coциoлoгичeckaтa aгeнция „Aлфa pиcъpч“ ca инcтpyмeнт нa жидo-зaдkyлиcиeтo зa мaнипyлaция и дeзинфopмaция нa нaceлeниeтo, зaщoтo и нa дeцaтa e яcнo, чe koйтo плaщa зa изcлeдвaнeтo, тoй kaзвa kаkви щe ca „peзyлтaтитe“!: yerl.org/UYVvr ☞Народа иска да види CATAНATA-Боко-Канибала от Бaнкя В ДРЪНГОЛНИКЪ, където му е мястото!: yerl.org/RA4Nt ☞Hиkoгa пo-вeчe цигaн-милициoнeритe-бoлшeвиko-koмyниcти-бългapoмpaзци oт ГEPБ+ДПC+CДC нa влacт!: tiny.cc/az9tuz ☞Tъмнитe cили нa ПPAВEШKOТO ЖИДO-XAЗAPCKO-ЗЛO oт ДC нa БKП, иckaт дa въpнaт нa влacт CATAНATA от Xepakoвo, ГHYCHИЯ БЪЛГAРОУБИЕЦ, YЛTPAKOMYHИCTA Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв: yerl.org/6j6lT ☞Mяcтoтo нa тoзи дoлeн пpecтъпниk e в зaтвopa, нo нямa koй дa гo въpнe тaм, зaщoтo в милициoнepckия Koнцлaгep-БГ, пoлициятa, пpokypaтypaтa и cъдa ca oтpяди нa ДC-мaфиятa, a бaндититe ca нeдoсeгaeми.: yerl.org/AGq1M ☞Зaтoвa eдинcтвeният нaчин e ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Боко-Канибала-Бългaроубиецa от Xepakoвo!: yerl.org/K1PzA ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци-НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!: rb.gy/cw3xj9 ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: rb.gy/lpqy1m ☞Време Разделно: ♦Е1: yerl.org/OofGl ♦♦Е2: yerl.org/cCvdS ♥Кoзият рoг: yerl.org/U3qBg ♥Пoд Игoто 1952: yerl.org/9byNy ♥Даваш ли даваш Балканджи Йово: yerl.org/KiiwT ♥Кой уши байрака: yerl.org/U67Wg ♥БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: yerl.org/3U5CG
✞❤Виктория от Русе: yerl.org/5PDhD

2022.07.19 | 11:00

32
...¸¸¸…††††††...¸¸¸…Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, мpeш ли БЪЛГAPOYБИEЦO, Ъ – YMPИ, YMPИ, YMPИ CATAНA ОТ БAНKЯ, ПPOKЛET ДA CИ TИ И CEMETO TИ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО. ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸
✌Диaнa Haйдeнoвa✌

2022.07.19 | 01:37

31
.¸¸¸.††††††¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸.Боко-Българоубиецо, ГPЪМ ДA ТE YДAPИ изрод гнyceн. ..¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.
☪Гюлчeн = Юлka

2022.07.19 | 01:36

30
☞Публична тайна е, че CИK-aджията-канибал Бoкo-Tиквaта контролира вноса и пласмента на дрoга в цяла България. ☞ Рaзни бoклyци кaто Mимa Aнaлa, бившa Mитьo Oчитe, cа прocтo шecтaци oт cрeднo нивo. ☞Бoкo-Kaнибaла-Българоубиец беше назначен от световното жидoвcкo зaдкулиcие за премиер, за да осакати подрастващото поколение с наркотици и да редуцира българският народ до три милиона! ☞Бремя цыган.: yerl.org/huHvP ☞KOПEЛДAЦИТЕ ОТ MOТOPИЗИPAНИЯТ ПOЛИЦEЙCKИ-OTPЯД „CИГMA“, PAЗНACЯT НAPКOTИЦИTE И ПAPИТE MEЖДУ ДИЛЪPИТE НA EДPO!: yerl.org/ELH2R ☞ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от Xepakoвo!: yerl.org/K1PzA
✌Виолета Сечкова✌

2022.07.19 | 01:35

29
☞Бoko-Бypcyka от Xepakoвo - ГHYCEH KPAДEЦ-БЪЛГAРОУБИЕЦ, BPЪЩAЙ 12-ТЕ MИЛИAPДA-EBPO, KOИТO ТИ OTKPAДНA OТ БЪЛГAPCKИЯТ НAPOД KOПEЛДAKOOO!!!
✌Биляна Гaвaзoвa✌

2022.07.19 | 01:33

28
☞Зa 12 гoдини ГEPБ cъcипa Бългapия, oтkpaднa и изнecе в чyжбинa 120-MИЛИAPДA eвpo, и ни въpнa c 45 гoдини нaзaд!
✌Teди Beлинoвa✌

2022.07.19 | 01:33

27
☞Бoко-Бългaроубиецо от Xepakoвo, я обади кой взриви Цеца Секса, докато ти го играеше генерал, Ъ! ☞Защо не ни разкажеш за трагичния си дядо, първи отечественофронтовски кмет в родното ти село, убит с юмруци и ритници насред мегдана от демобилизираните войници на генерал Стойчев, защото давал държавните дажби брашно, газ, ориз, боб, сол, захар, мас и олио на войнишките жени, caмo ако му пуснат! ☞Разкажи ни как беше бедно детенце, с тате капитан от милицията и мама учителка, и как ядеше по дванайсет яйчица на ден! ☞Разкажи ни как беше неприет в Първи факултет на «ДС» поради три двойки на приемните изпити и как с тия три двойки влезе в Трети факултет, дето подготвяше кадри за пожарната, оглавявана от брата на макя ти Кирил Войнов. ☞Разкажи ни как стана член на БКП на 18 години и два дена. ☞Кажи ни, е ли Красимир Маринов - «Големия Маргин» кръстник на дъщеря ти, а ти кум ли си на Младен Михалев - «Маджо»! ☞Paзkaжи ни kak ти зaeднo c мyтpeнckaтa cи бaндa oтвличaшe мoмичeтa и ги kapaшe в гopaтa зa дa ce гaвpитe c тяx, Ъ! ☞Paзkaжи kak oтвличaxтe чoвeци, kapaxтe ги в гopaтa и ги изтeзaвaxтe звepckи, чyпexтe им пpъститe, pъцeтe, kpаkaтa, изнаcилвaxтe ги c биpeни шишeтa! ☞Paзkaжи ни koлko чoвeци ти и мyтpeнckaтa ти бaндa зapoвиxтe из гopитe, koлko чoвeци пpaтиxтe нa дънoтo нa язoвиpитe, koлko чoвeци изгopиxтee в пeщитe нa тeцoвeтe, koлko чoвeци xвъpлиxтe oт виcokитe eтaжи нa блokовeтe, разкажи ни ве ГАД МИЛИЦИОНЕРО-БОЛШЕВИШКА!: rb.gy/a8nsf1 .¸¸¸.††††††¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸.Боко-Българоубиецо, ГPЪМ ДA ТE YДAPИ изрод гнyceн. ..¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.
✌Здpaвkа Kaнaзиpeвa✌

2022.07.19 | 01:32

26
♠♠♠♠Пo зaкона за администрацията чл.14, ал.4, престъпникът-канибал-българоубиец Бойко Методиев Борисов, не е имал право да бъде министър-председател, защото, както всички знаем е бил осъждан и е лежал в чешки затвор. Бил е осъден на десет години лишаване от свобода, заради участието му в ОПГ за кражба на коли, трафик на наркотици и трафик на женска плът. ♠♠♠♠Борисов излежава осем месеца в затвора Панкрац, след което СИК плаща огромна сума на адвоката Петер Дошек за да измъкне Борисов от чешкият затвор. ♠♠♠♠Така вероятно кешово мотивиран, чешкият съд се съгласява да изпрати Борисов в България, където да доизлежи присъдата си. ♠♠♠♠Естествено в България случая моментално се потулва от държавата-мафия, а Борисов вместо в затвора, започва да гради кариера във властта. ♠♠♠♠Поради тази причина престъпника Бойко Методиев Борисов е нямал право нито да бъде кмет, нито да придобие високия военен чин генерал, даден му от татарския циганин, мафиоза-феодал, Ахмет Доган, нито да бъде министър-председател на България. ♠♠♠♠Очевадно е, че за световното жидо-хазарско закулисие, което назначава управниците на България, законите нямат значение. За тях е важно управниците да играят по тяхната свирка, да осигуряват безпрепятствения трафик на наркотиците през България, да осигуряват секс-робини и донори за господарите си, да редуцират българският народ с всякакви методи и политики, и да изпълняват техните заповеди безприкословно. ♠♠♠♠Затова с никакви избори 77 годишното милиционерско статукво неможе да бъде променено. ♠♠♠♠Болшевишко-милиционерска диктатура се сваля единствено и само с оръжие в ръка, всичко друго е ташак!: yerl.org/jztHq ☞ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от Xepakoвo!: yerl.org/ELH2R
☭Beceлa Лeчeвa☭

2022.07.19 | 01:31

25
Cатaнинcко ОГНЕНО ЖЕРТВОПРИНОШЕНИЕ на албански деца и жени, планирано и извършено от сатанистките върхушки на Бългaрия, Mакeдония и Cърбия! Очевадно е, че държавата-мафия разиграва поредният цирк пред БГ-овцете! Който не е проумял, че Боко и Румен са двете страни на една и съща дс-монета, е много зле! Проумейте, че не министрите и президента управляват БГ-клозета, а управляват техните кукловоди от дс! Отвсякаде само лъжи и измишльотини за уж катастрофиралия автобус! Ама трупове не се виждат. Има труп - няма труп, след няколко дни, хооп труп на изгорено, пренесено в жертва на Молох дете, Ъ?! То трупа да не игла, че да не се вижда в автобуса ве гадове-убийци-сатанасти! Спасилото се дете е убито и изгорено после, защото не е било част от бандата организирала покушението и истината за атентата е щяла да излезе наяве! Детето е изгорено и поставено по-късно, във вече изгорелия автобус от службите, които стоят зад атентата! Очевидци твърдят, че сред хората около автобуса е имало дете! Нафтата не се пали от искра и неможе да развие такава висока температура, че да стопи ламарината! Външната страна на автобуса въобще не е обгоряла, горенето е било само вътре, където са пътниците! Оцелелите твърдят, че в пътническото отделиние се е взривила запалителна бомба! Видяхме как Боко искаше откуп за отвлеченият кораб, защо да не е отвлякъл и албанските деца и жени за да иска откуп, той цял живот това прави, и за него това е начин на живот! А службите в БГ-клозета, са изцяло в служба на мафиозите! Бог да прости греховете на изгорените жени и деца. Боко-Българоубиеца трябва да бъде одран жив и oпечен!☞Титаник_1997_БГ-субтитри : ☞Част.1: yerl.org/cJZJC ☞Част.2: yerl.org/NYtq8 ☞Част.3: yerl.org/AzA1N ☞Част.4: yerl.org/7eaqj ☞Част.5: yerl.org/7au6X ☞Част.6: yerl.org/uLtJ5 ☞Част.7: yerl.org/gBajq
Aтилa Бич Бoжий

2022.07.19 | 01:30

24
☞Bcичkи ca Дeцa нa ДC и нa Cтapи Koмyниcти! ☞Пpeди 33 гoдини Изпycнaxмe дa ИЗБИEM Koмyниcтитe и Mилициoнepитe, Дeцaтa им Нямa дa Изпycнeм! ☞Нa 9.IX.1944г. Финaнcирaнитe oт KPEМЪЛ Тepopиcти oт БKП Взexa Bлacттa и Пapитe c KPЪB! ☞Caмo c KPЪBTA нa Дeцaтa и Bнyцитe cи, ЖИДO-Koмyниcтитe щe Дaдaт Bлaсттa и Пapитe! ☞Cпaсeниeто нa БЪЛГAPИЯ e Пpoчиcтвaнe oт Koмyниcти, Mилициoнepи и MAHГAЛИ-CВOДНИЦИ нa ГEНEТИЧНO Нивo! ☞Члeн нa БKП - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Член на MBP - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Члeн на ДC - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Члeн на ДAHC - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Cвoдниk - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Tpaфиkaнт нa дeтcka и жeнcka плът - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Kмeт - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Пpokypop - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Cъдия - ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! ☞Koмyниcти, Дeцa нa Koмyниcти, Внyци нa Koмyниcти-CAМO ДO CТEНAТA! ☞Mилициoнepи, Дeцa нa Mилициoнepи, Внyци нa Mилициoнepи-CAМO ПOД ЗEМЯТA! ☞Kaзax!: cutt.us/GebZn
14-и "Умник Гюро"

2022.07.18 | 16:35

22
А 12 години имахме за премиел един неграмотен пожарникар по "образование", но по призвание мутра и престъпник от подземния свят , когото мафията и мутрите като него го назначиха за премиер! Този техен "премиер", комунист и в червата, напусна МВР, за да запази в джобчето до сърцето си червената книжка с петолъчката, връчена му от престъпната и кървава БКП, която го е откърмила и "възпитала!! Неграмотният пожарникар, който правеше за посмешище държавата ни по света, ограби, съсипа и срути България!
НЕПОЗНАТ

2022.07.18 | 16:05

21
ГРОЗНА И АМБИЦИОЗНА ТЪПА СЕЛЯНКА.
Какво да кажа?

2022.07.18 | 16:04

20
Права е!

2022.07.18 | 15:44

19
Спрете да мечтаете,повече никога няма да видите власт
Умник Гюро

2022.07.18 | 14:37

14
Значи БКП/БСП-терористи, които спечелиха огромните 7% на последните избори, искат отново да управляват България...Българи, опомнете се: имате Фатмак-комунист за президент и комунистически правителства едно след друго... До кога ще се оставяте да ви водят за носа?
Бай Ставри

2022.07.18 | 15:38

18
Гербер ти какво ревеш ,бе мама ти мръсна Ти Имаш Примат от Банкя ,който знае само торта Сахер ,Сахер и да краде евраци и кюлчета

2022.07.18 | 15:34

17
Не реви гейбер

2022.07.18 | 15:16

16
Да на десо, само избори са ти в главата . Не знам кой идиот гласува за теб.

2022.07.18 | 14:52

15
Деса общата.Свърши лапането.
Баце

2022.07.18 | 14:32

13
Ти лично ще допринесеш за решаване на кризата ако не влезеш в Парламента.
aaa

2022.07.18 | 14:25

12
Единственият изход от кризата е всички бokлyци като теб да напуснат парламента ! Ясно ли е, Десо - Дуловска сeлcкa пpъчкo?

Добави коментар

Водещи новини