Дунчев от ПП: Поне една трета от депутатите са супер почтени хора

  • 18 юли 2022 08:20

  • 1471
  • 8
Дунчев от ПП: Поне една трета от депутатите са супер почтени хора
© Булфото (архив)

Връчването на третия мандат на БСП е логично и е част от пътя, който трябва да извървим, за да научим България да работи в коалиционни формати. Това коментира в "Денят започва" депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" Александър Дунчев.

"Това е прогресивно Народно събрание, защото поне 1/3 от депутатите са наистина почтени и с визия как да извадят България от дъното на корупцията, но далеч недостатъчно за истинска промяна. Затова започнахме да правим промяната на парче", заяви той.

Ако БСП извадят алтернатива, с която ползите ще са повече от рисковете от нови избори, то ПП със сигурност ще подкрепят третия мандат, каза още Александър Дунчев.

Президентът ще връчи третия мандат на БСП

"Във всички партии има почтени хора, може би само за ДПС не съм сигурен. Ако тези хора успеем да убедим обществото, че наистина полагаме усилия за промяна, се надявам даже при предсрочни избори повече почтени хора да влязат в НС. това е единственият шанс за България", коментира той.

Нямаме зависимост нито от партии, нито от посолства, заяви Дунчев и даде примери.

"Днес отивам в Копривщица рамо до рамо с общинските съветници от БСП за да се борим с фирма, свързана с ГЕРБ. Заповядайте утре в Ихтиман, за да видите как рамо до рамо с общинския кмет от ГЕРБ се борим срещу фирма, свързана с ДПС. Преди две седмици се борехме срещу ново назначение на БСП в Ракитово, на мястото на директор на ДПС, който не допускаше никакви схеми, а новият допуска схеми. Единствената кауза, която ни води, е промяна"

Той призна, че не всички министри, излъчени от това Народно събрание са били почтени и посочи назначения в земеделското министерство.

"Един от тях бе уволнен лично по мое искане от Кирил Петков - зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев, който бях обявил, че е лицето на задкулисието в горите и лова.

Трябва да вървим по европейския път на коалициите, заяви депутатът. По думите му в европейските коалиции се поставят ясни правила още в началото, нещо, което българското управление не е успяло. Подчерта обаче, че БСП са подкрепили много закони - за бюджета, закриването на спецсъдилищата и други.

"Включително колеги от БСП в Народното събрание казват: "Ние ще ви помогнем на вас, обаче ние ни помогнете на нас да се реформираме и да станем още по-европейска партия", коментира Дунчев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1471 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2022.07.18 | 09:30

2
Евала брат, най-после някой да обяви публично, че 2/3 от депутатите са неподчтени.

2022.07.19 | 23:39

8
Точно така ПП ПроВал на Сфинете смрадливи

2022.07.19 | 23:36

7
Абе КЕЛЕШ Дунчев каде го видя спокойствието у, народа в, скъпите цени в магазина,или цените на горивата ток парно те,си, Мутра сфиня смрадлива ,
Еми

2022.07.18 | 11:00

6
Пп са едни долни лайнари айде върветвси на майнатаси

2022.07.18 | 10:48

5
Всеки ден виждаме колко са почтени лидерите ви Кирчо и кокорчо и ленчето и т.н.

2022.07.18 | 10:03

3
ДЖОН БОЛТЪН (СЪВЕТНИК НА БУШ И ТРЪМП)- МАЙНАТА И НА ДЕМОКРАЦИЯТА.ПРАВИМ ПРЕВРАТИ ТАМ КЪДЕТО НИ Е НЕОБХОДИМО (БЪЛГАРИЯ 1989).
Гражданин на СССР

2022.07.18 | 10:26

4
Аналагична перестройка на Горбачов, реформи от кабинет на Елцин и на край имам антинародна диктатура на Путкин.
Малкият Мук

2022.07.18 | 08:37

1
Депутат и почтен няма как да съществуват в едно изречение.

Добави коментар

Водещи новини