Виктория Василева: Не мисля, че някога повече ще бъда член на политическа партия

  • 15 юли 2022 15:58

  • 692
  • 4
Виктория Василева: Не мисля, че някога повече ще бъда член на политическа партия
©
Слушай новината Слушай новината

Не мисля, че някога повече ще бъда член на политическа партия. Това каза в интервю за „Дневник“ Виктория Василева, която напусна ИТН и се отказа от депутатското си място.

Тя съобщи, че все още не знае с какво ще се занимава след излизането си от политиката. "Искам да си дам време да си почина, да си направя дипломната работа, за да си завърша магистратурата. След това ще имам възможност да се замисля в каква сфера бих искала да се развивам, може би ще е в сферата на образованието", каза тя.

По повод появилата се в публичното пространство информация, че ще бъде изпратена като посланик на България, тя заяви: "Никога не съм имала такива идеи, но пък ми дадоха хубава идея, може пък да ивидя какви са вариантите за кандидатстване и да опитам, защо не? Казвам го в кръга на шегата".

 

"Имах един-единствен разговор с Кирил Петков. Опитах се да му обясня нещата, които правят като грешки и защо нещата не вървят. Не е имало нито увещаване от негова страна, нито молба за подкрепа", каза още ексдепутатът.

Виктория Василева: Аз на среща с Кирил Петков в апартаменти не съм била

„Нищо не ми е предлагано. Никога не сме водили разговор, който да е бил за подкрепа на правителство, за напускане на парламентарна група“, добави тя.

Василева добави, обаче, че други нейни колеги са били търсени за подкрепа.

Тя не смята, че от ИТН са сбъркали като са напуснали коалицията.

Виктория Василева обясни защо напуска парламента

„Това с илюзиите явно се превърна в хубава метафора, защото първият въпрос винаги е за илюзиите, на които съм казала „сбогом“. За мен илюзиите са като демоните, с които всеки един човек живее в даден период на живота си. Това, че сега съм казала „сбогом“ на тези илюзии, не означава, че в бъдеще няма да си създам други. Аз съм човек, който вярвам в това, което прави и в професионален, и в личен план. Инвестирам много от себе си и в това ми е големият проблем. Слави Трифонов и Тошко Йорданов са част от всичко това, което ме е заобикаляло. Не мога да кажа, че само те са причините или основната причина за разбиването на тези илюзии. Тези илюзии не са свързани толкова конкретно с определени хора, колкото с определени тенденции и действия. В никакъв случай не мога да кажа, че те са хората, които са участвали в разбиването на тези мои илюзии. За моите илюзии обвинявам себе си, защото сама съм си ги създала“, коментира още бившият депутат.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
692 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Анонимен

2022.07.15 | 18:04

4
Избирателите на ГЕРБ са мнозинство! Временното крехко мнозинство на ПП и шарената безпринципна коалиция никога няма да доведат до стабилно управление на България!
..

2022.07.15 | 16:26

3
Хаха от депутат ще завършва магистратура на 50 години това ако не е падение

2022.07.15 | 16:20

2
Те, всички са от бкп и са вече капиталисти. Няма алтернативи.
Умник Гюро

2022.07.15 | 16:16

1
Уведомете българските граждани какви са тези самолети, които летят безконтролно във въздушното пространство на България и пръскат тежки метали и химикали във въздуха? Това искат да разберат българите: кой ги избива безнаказано? Защо Фатмака Радев, правителството и парламента мълчат по въпроса? Искат да ни избият ли?

Добави коментар

Водещи новини