Йорданова: По-добрият вариант е действащ парламент

  • 15 юли 2022 12:21

  • 550
  • 6
Йорданова: По-добрият вариант е действащ парламент
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Според министъра на правосъдието в оставка Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“., президентът е взел мъдро и държавническо решение като е свикал нов кръг консултации с партиите.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

„Надявам се народните представители да намерят път. Четирите политически сили, които формираха управляващата коалиция да седнат на масата на разговорите и да постигнат решение. По-добрият вариант е действащ парламент. Ако има предсрочни избори, следващият парламент ще започне да действа ефективно едва в края на ноември. С кое да започнем по-напред? Бюджет или изпълняване на Плана за възстановяване и устойчивост? В техническата мисия на ЕК само преди десетина дни колегите от ЕК дадоха много ясен знак, че без спазване на графика – така, както сме го заложили и без изпълнение на реформите и изпълнение на законите, плащания по Плана няма да има“, добави министърът в оставка и допълни, че осем от тези закони са в ресорния й сектор.

Мандатът за ДБ, а Даниел Лорер премиер?

Тя коментира и темата с кюлчетата и пачките в шакфчето на експремиера Бойко Борисов. „Изненадва ме различният подход, който Прокуратурата има по този повод. Изпраща се информация към Европейския парламент. Разбира се, че европейските депутати трябва да бъдат информирани. Но аз питам българските народни представители защо не са информирани. Защо тогава, когато българското Народно събрание поставя конкретни въпроси Прокуратурата обикновено отказва да даде информация с аргумент следствена тайна или това, че става въпрос за текущо производство. Прокуратурата дължи отчетност на българското общество. Време е да започне да го прави. Системният проблем в България е, че няма ефективни средства за търсене на отговорност и отчетност спрямо главния прокурор“.

Чешки евродепутат: Заключението за снимките на Борисов е на българската прокуратура, не на нашата мисия

„Основното оплакване на лишените от свобода е за лошите битови условия на места. Убедих се, че в част от помещенията има течове. Има нужда от ремонти. Ще говоря с Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ да се ускорят процедурите за доставка на строителни материали, за да могат тези проблеми да бъдат отстранени. На място видях проблема с дезинфекцията. Тя не е достатъчно ефективна, въпреки средствата, които се разходват“, посочи още тя, като допълни, че трябва да се реши и проблемът с дървениците.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
550 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Анонимен

2022.07.15 | 15:04

5
Само коалиция ПП- ГЕРБ може да донесе стабилност на България! ПП преиграват с корупцията в ГЕРБ и " непоносимостта " си към него!
Анонимен

2022.07.15 | 15:52

6
Избирателите на ГЕРБ са мнозинство! Временното крехко мнозинство на ПП и шарената безпринципна коалиция никога няма да доведат до стабилно управление на България!
Умник Гюро

2022.07.15 | 12:45

4
Уведомете българските граждани какви са тези самолети, които летят безконтролно във въздушното пространство на България и пръскат тежки метали и химикали във въздуха? Това искат да разберат българите: кой ги избива безнаказано? Защо Фатмака Радев, правителството и парламента мълчат по въпроса? Искат да ни избият ли?
Умник Гюро

2022.07.15 | 12:35

2
Кой я доведе тази грозотия? Че и тъпа като кокошка.

2022.07.15 | 12:41

3
Който консумира "любовта й". - това е "литмуса" за кадърност за променящите.
Kris

2022.07.15 | 12:25

1
Кравешка муцуна

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини