Антоанета Цонева: Междуличностните отношения и егото трябва да бъдат оставени настрана

  • 15 юли 2022 08:33

  • 627
  • 9
Антоанета Цонева: Междуличностните отношения и егото трябва да бъдат оставени настрана
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

"Междуличностните отношения и егото трябва да бъдат оставени настрана и да се гледа на усилието като на възможност България да има правителство в състояние на толкова много кризи. Основната тема, която ние поставяме, е да има действащ кабинет, да има парламент, за да може да има адекватни реакции на кризата и да се подпомагат домакинствата. Това е ключовото в момента. Багажът, с който някои партньори ще влязат в тези разговори, няма значение, трябва да се направи опит да бъдат преодолени тези противоречия, изгубено доверие в някои части на коалицията".  Това каза пред БНР Антоанета ЦоневаАнтоанета ЦоневаАнтоанета Цонева е български експерт по изборен процес и гражданско участие в, депутат от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от".

По думите ѝ е важно какво ще бъде поставено на масата като приоритети.

Тя подчерта, че хоризонтът, който ще очертаят ДБ, ако са мандатоносители за съставяне на правителство, ще е януари 2024 г.:

"За да могат две ключови задачи да бъдат изпълнени - влизането в Шенген и приемането на еврото, за да бъде завършена дълбоката евроинтеграция на България". 

На кого ще бъде връчен третият мандат? Консултациите при президента стартират

Темата за премиер на бъдещо правителство тя определи като важна тема, която със сигурност ще бъде поставена в преговорите.

"Нашите решения се вземат от нашите органи (на ДБ - б.р.)", каза Антоанета ЦоневаАнтоанета ЦоневаАнтоанета Цонева е български експерт по изборен процес и гражданско участие в в отговор на въпрос дали някой се опитва да подшушва на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" с кога да влезе в съюз, за да има правителство. 

 

Депутатката от ДБ беше категорична, че няма да бъде приет евентуален опит от страна на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за поставяне на темата за връщане на хартиените бюлетини като условие в преговорите за бъдещо правителство.

Росица Валентинова
627 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Умник Гюро

2022.07.15 | 12:56

9
Уведомете българските граждани какви са тези самолети, които летят безконтролно във въздушното пространство на България и пръскат тежки метали и химикали във въздуха? Това искат да разберат българите: кой ги избива безнаказано? Защо Фатмака Радев, правителството и парламента мълчат по въпроса? Искат да ни избият ли?
..

2022.07.15 | 10:20

8
Каква е тая мумия на какво наркотици е
Аз да питам само

2022.07.15 | 09:57

7
Таз пачавра-лизбийка, еве ли се у газо??

2022.07.15 | 09:41

6
принцип на дебилите - не ме гледай какво правя, а слушай какво ти приказвам! и майките си продадоха само и само да са облечени във власт! и с дявола ортаци ще станат!

2022.07.15 | 09:41

5
принцип на дебилите - не ме гледай какво правя, а слушай какво ти приказвам! и майките си продадоха само и само да са облечени във власт! и с дявола ортаци ще станат!
филанкиши

2022.07.15 | 09:37

4
ПИДИРАСТКА!

2022.07.15 | 08:56

1
Тая женица не изглежда добре... Да отиде спешно на лекар..

2022.07.15 | 09:31

3
това е мъж
народен глас

2022.07.15 | 09:31

2
марш лезбо такива трябва да ги тепаме с камуни

Добави коментар

Водещи новини