Парламентът реши-ето с колко увеличава минималният праг на регистрация по ДДС

  • 14 юли 2022 13:32

  • 1278
  • 1
Парламентът реши-ето с колко увеличава минималният праг на регистрация по ДДС
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Минималният праг на облагаемия годишен оборот за регистрация по ДДС се увеличава от 50 000 лв. на 100 000 лв. от следващата година, реши парламентът с приетите на второ четене промени в Закона за данък върху добавената стойност (ДДС), внесени от Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" и група народни представители.

Народното събрание реши измененията в закона да влязат в сила от първо число на месеца, следващ месеца на влизането в сила на решение на Съвета на Европейския съюз за предоставяне на разрешение на България да въведе специална мярка за дерогация относно общата система на данъка върху добавената стойност, но не преди 1 януари 2023 г..

Окончателно: Родителите с болничен за деца до 12 г. под карантина

 

Увеличаването на прага засяга и самонаетите лица, обясни Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на. Догодина ни чака по-сложен дебат, ако искаме праг от 166 000 лв. и за него поискаме дерогация от ЕС, тъй като това е максималната стойност, обясни той каква би била евентуална втора стъпка по отношение на още едно увеличения на прага.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1278 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
bomba

2022.07.14 | 14:29

1
вдигайте пенсии както в ес иначе ще се хвърлят лимонки в нс

Добави коментар

Водещи новини