Окончателно: Родителите с болничен за деца до 12 г. под карантина

  • 14 юли 2022 12:24

  • 916
  • 0
Окончателно: Родителите с болничен за деца до 12 г. под карантина
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

От 1 януари 2023 г. родителите ще могат да ползват болничен за гледане на здрави деца до 12-годишна възраст, поставени под карантина. Това решиха депутатите окончателно с гласуваните в едно пленарно заседание на първо и второ четене изменения в Закона за здравето.

На първо четене депутатите гласуваха промените с 216 гласа "за" и един против. Вносители на законопроекта за изменения в Закона за здравето са д-р Силви Кирилов ("Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен") и група народни представители, сред които и депутати от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"". 

Костадин Ангелов за ковид вълната: Странно е поведението на здравното министерство
 

Д-р Антон Тонев ("Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната""), който е сред вносителите, предложи измененията, приети на първо четене, да бъдат гласувани и на второ четене в рамките на днешното пленарно заседание. Д-р Тонев посочи, че между първо и второ четене не са били направени съществени промени. Той поясни, че има едно единствено техническо предложение относно датата на влизане в сила на законопроекта.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
916 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини