Правителството прекрати концесията за жп гара Пловдив

  • 12 юли 2022 11:12

  • 891
  • 0
Правителството прекрати концесията за жп гара Пловдив
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Правителството прие решение за прекратяване на договора за концесия на железопътна гара Пловдив, съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията.

Предложението за прекратяване на договора е направено от концесионера Миролюб Столарски. Договорът за концесията на ЖП гара Пловдив се сключи през 2013 г. и  влезе в сила през 2015 г. Причината за прекратяване на концесионния договор са започналите от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ строителни дейности на територията на гарата по проекта за развитие на ЖП възел Пловдив, който се финансира със средства от ЕС. Строителството ще препятства ползването на обекта на концесия за продължителен период от време. 

МФ: Няма забавяне на изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост   

 

Със същото решение правителството упълномощи министъра на транспорта и съобщенията да сключи споразумение с концесионера за предсрочно прекратяване на договора по взаимно съгласие на страните. Прехвърлянето на гаровия комплекс за управление към НКЖИ ще позволи на компанията да продължи с ускорени темпове работата по изграждане на ЖП възел Пловдив и градската железница.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
891 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини