Министър Божанов: Имаме решение как да се преборим с рецидивистите по пътищата

  • 11 юли 2022 18:29

  • 1148
  • 9
Министър Божанов: Имаме решение как да се преборим с рецидивистите по пътищата
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Предлагаме всички данни, записи, актове, фишове и наказателни постановления на нарушители на пътя да бъдат публикувани. В петък изпратих писмо до МВР с предложение от министерството да публикуваме данните, запис по запис, за всички актове, фишове, електронни фишове и наказателни постановления, с всички данни за тях - какво са нарушили, къде е нарушението, каква е глобата. Със заличени лични данни на нарушителите, но с анонимизирани идентификатори, така че да стане ясно ако има рецидивисти. От данните няма да е ясно кой е рецидивистът, но ще бъде ясно в кой град колко шофьори има с множество нарушения.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ министърът на електронното управление Божидар БожановБожидар БожановБожидар Божанов е ИТ експерт и предприемач, основател на компания за информационна сигурност. Има по повод тежката катастрофа от миналата седмица в София, при която загинаха две млади жени. 

Министър Божанов има предложение как да спрат чадърите за рецидивисти на пътя

"Публикуваните данни ще могат да бъдат ползвани и за анализи за повишаване на пътната безопасност от общините и неправителствения сектор. МВР също така ще може да направи свои анализи - къде да сложат камери или пътни полицаи. Все още нямаме отговор от МВР, но се надявам възможно най-бързо да публикуваме тези данни. Тази база данни ще бъде публична и всеки гражданин ще може да я свали. Аз съм убеден, че политическото ръководство на МВР ще одобри тази идея. Мисля, че успеем да се справим с тази задача до края на мандата", проогнозира той. 

Христо Иванов: Ако пак има избори, ще влезем в спирала на дестабилизация

"Министерството на електронното управление имаше добра комуниккация с всички останали министерства. Комуникацията в коалицията се късаше при взимането на тежки политически решения. Идеяата на Христо Иванов за технократско правителство и отдръпване на политическите лидери е добра, но това решение трябва да се вземе на политическо ниво. Новата коалиция трябва да работи по нов начин и от нея със сигурност трябва да бъдат изключени ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". В момента не мога да оценя вероятностите за формиране на кабинет с третия мандат. Трябва да обсъдим всички възможности, за да не пращаме страната на избори", категоричен бе министър Божанов. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1148 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Алекс

2022.07.17 | 16:04

8
ДБ се страхуват от избори, защото те ще бъдат катастрофални за тях.
Дясен Демократ

2022.08.02 | 16:33

9
Едва ли се страхуваме от промити мозъци и объркани кретени и глупаци заслужаващи мизерията си.
Лили

2022.07.15 | 14:27

7
Тоя дори няма вид на бавно развиващ се. Прилича на бързо изоставащ направо
Симона

2022.07.12 | 12:35

6
Министърът на електронното управление дали точно с рецидивистите по пътищата трябва да се занимава
ббб

2022.07.11 | 21:02

5
Публикувай снимка на майка ти на шундата скапан боклук
ИЗБИРАТЕЛ

2022.07.11 | 18:51

1
Министър Божанов, ние избирателите също имаме категорично решение на предстоящите избори да ви изритаме като рецидивисти от парламента.
Диди

2022.07.11 | 20:49

4
Много точно, но те чакат народа със сопи да ги изгони.
Иван

2022.07.11 | 19:15

2
Ходе се шибаи капут
Еми...

2022.07.11 | 19:42

3
Единственото решение е цените на застраховките да се влияят пряко от извършените нарушения.

Добави коментар

Водещи новини