ДБ: Готови сме на всякакви варианти, за да избегнем патова ситуация в следващото НС

  • 11 юли 2022 08:28

  • 1446
  • 15
ДБ: Готови сме на всякакви варианти, за да избегнем патова ситуация в следващото НС
© Нова

„Демократична България” е готова да възприеме всяка една възможност да се отиде в много по-патова ситуация в следващия парламент.  Това мнение изрази в студиото на „Здравей, България” депутатът от ПГ на "Демократична България" Стоян Михалев с отговор на въпроса готова ли е политическата формация за четворен формат на управленска коалиция.

По думите му при едни евентуални избори отново няма да има мнозинство. „Ако сега до 3-4 мандата опираше да се състави управление – тогава ще е много по-голяма разликата и съвсем ще е невъзможно. Ако сега тези партии не са принудени да направят компромиси – тогава, за да има управление ще трябва да се направят много сериозни компромиси. Такива, в които ни не сме готови да участваме. Тогава математиката ще покаже, че за да има управление ще трябва да за замесени или ГЕРБ, или ДПС”, подчерта той.

Той коментира и казуса с разрушаването на кея в парк „Росенец”. „България не е територия, която трябва да се раздава на олигарси и да се мачкат законите. Вече има последствия от всички тези действия, но не с темпото, което всички имаме. България се променя”.

По думите му тази инфраструктура трябва да се отнеме и да се ползва от българските граждани.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1446 15

Коментари 15

Добави коментар
МИСЛЯ ЧЕ ТОВА ИЗХОД

2022.07.11 | 13:51

15
Въведохте държавата в икономическа и социална и каква ли още не катастрофа, сега пък били готови на компромис с други партии, които до сега за тях не съществуваха, за да сформират кабинет. ДБ, искате да удължите агонията в която се намира страната. ИЗБОРИ могат само да ни съживят. вашата коалиционна политическа кръв е болна, нуждае се от хемодиализа....
Умник Гюро

2022.07.11 | 13:31

14
Българският народ не може да понесе повече тормоз. Време е да се възстанови Законът за Защита на Държавата отпреди 1944г. Този закон ще унищожи комунистите-терористи и масоните и ще запази националния суверинитет на България.
Мая

2022.07.11 | 08:39

2
И дупе ще дадете,само и само да лапате още малко вашата мама долна

2022.07.11 | 11:34

13
Много точно.

2022.07.11 | 11:01

10
ПРОФЕСОР ДЖЕФРИ САКС(КОЛУМБИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ)-САЩ СЪЗДАДОХА КОРОНА ВИРУСА И СА ВИНОВНИ ЗА МИЛИОНИТЕ ЖЕРТВИ!

2022.07.11 | 11:25

12
аре шибай се.

2022.07.11 | 11:11

11
не мога да разбера какво работа имат певци, музиканти и тем подобни в народното събрание и какво разбират от политика!

2022.07.11 | 10:45

9
миналата година върховният съд на Обединеното кралство потвърди решение на трудовия трибунал срещу Uber, който твърдеше, че не е необходимо да предоставя на шофьорите си минимална заплата, платен отпуск или пенсии, тъй като те технически не са категоризирани като работници.

2022.07.11 | 10:42

8
отговорите към създала се ситуация евва ли се скрият в протоколите на едни заседания , а в технологите на скрит за нас Ай-Ти сектор . Това би трябвало да се взема предвид щом ни се хрумне , какво всъщност ги ръководи , нашите политици ...

2022.07.11 | 10:38

7
Наемният етос на компанията е капсулиран в разговор между висши ръководители, обсъждащи заплахата за шофьорите на Uber от атака в Париж, когато утвърдените таксиметрови оператори в града излязоха на стачка. Травис Каланик, съосновател на Uber и бивш главен изпълнителен директор, искаше неговите шофьори да се противопоставят на стачката с масово гражданско неподчинение. Когато беше предупреден, че това може да провокира жестоко отмъщение, Каланик отговори: „Мисля, че си струва. Насилието е гаранция за успех."
ne

2022.07.11 | 10:29

6
platen bokluk edinstveniat variant sa grob i dps drug variant nikakav niamate SMESHNICI.
Така ли?!

2022.07.11 | 09:25

5
Тези "всякакви варианти", господине Михалев от ДБ, включват ли да сменяш памперсите на Сакатото учиндолско нищожество, да приемаш като ситен дъждец ежедневните просташки обиди към ПП на Тошко Хаджията и на Балабана Джебчията?! А днес прочете ли, че много западни медии директно обвиняват Кремъл за тежката политическа криза, в която, ако помниш, господине Михалев, вкара държавата ни точно чалгарската сбирщина на Сакатия "стратег"! Той изпълни мократа поръчка на хитреца от село Славяново, на сарайско-банкянската мафия , на мутри и престъпници, а те пък я получиха от кремълския злодей! Ами, заминавайте на дивана "да се договаряте", ама непременно да обадите на Балабана Джебчията, че десните избиратели, истинската автентична десница на България ще гласува за "ония двамата", както повече от просташки се изрази Джебчията! Ако и той е на "преговорите" със Сакатия, пазете си джобовете, понеже има навик да ги пребърква и да вади хартийки, а после да ги развява по телевизиите! Единственият вариант е избори и пълна победа на момчетата ,които поведоха свирепа война с мафията, мутрите и престъпниците! Чалгарският "лидер" ги спря, но за малко, сигурен да е!

Добави коментар

Водещи новини