Атанас Славов: Със закриването на спецправосъдието вече живеем малко по-спокойно

  • 08 юли 2022 09:08

  • 583
  • 6
Атанас Славов: Със закриването на спецправосъдието вече живеем малко по-спокойно
© Кадър: БНТ

Важно е България да има кабинет и да продължим с реформите. За част от депутатите, напуснали ИТН, сме убедени, че споделят нашите приоритети. А с ръководството на самата партия е трудно да се водят разговори. Това сподели в ефира на сутрешния блок на БНТ депутатът от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Атанас Славов.

Според него няма проблем да се водят разговори с отделни народни представители, когато "не се прекрачват определени граници".

На въпрос за състава на проектокабинета на Асен Василев, Славов поясни, че са коментирани единствено програмата, политиката и законодателството и допълни, че имената в кабинета "Василев" ще станат ясни, когато съберат мнозинство от 121 депутати в зала.

Румен Радев приема на "Дондуков" 2 кандидата за премиер Асен Василев

Относно решението на ВСС да не прекрати предсрочно мандата на главния прокурор, депутатът посочи, че ако срещу едно лице като Гешев има толкова данни за нарушения и се ползва с такова обществено недоверие, би било редно той сам да си подаде оставката

Но видяхме, че във ВСС има мнозинство на статуквото, което показва необходимостта от съдебна реформа за пореден път, каза той.

По темата със закриването на специализираните съд и прокуратура, Атанас Славов обясни, че всички в България "вече живеем малко по-спокойно", защото тези "инквизиционни органи" ги няма. По думите му сега ще има "една идея повече справедливост за правосъдието в България".

На финала на разговора Славов изрази надежда да не се стига до нови избори, защото те биха забавили законодателството в следващите месеци.

ВСС отказа да прекрати предсрочно мандата на главния прокурор

Последвайте канала на

Владимир Василев
583 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2022.07.08 | 12:09

5
Кои живеете по-спокойно?Политиците и олигарсите, а оикновените и ограбени от вас хора дали са съгласни с това Ваше твърдение?
Нн

2022.07.14 | 15:02

6
По-спокойно живееш копеле на гърба на народа урод долен
ДРУГАРЯ САТАНА

2022.07.08 | 10:53

4
ДВАМАТА ЛИЧНО, ЩЕ ВОДЯТ АТАКАТА СРЕЩУ БЪЛГАРСКИТЕ С В И Н Е !
ДРУГАРЯ САТАНА

2022.07.08 | 10:29

3
АРХАНГЕЛ ВИТМАНН И СВЕТИ СПИСАРЕВСКИ СА РЕАБИЛИТИРАНИ ОТ СЪДА!

2022.07.08 | 10:07

2
ВЯРНО, ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ЖИВЕЕТЕ ПО-СПОКОЙНО
фен

2022.07.08 | 09:38

1
няма връзка.НЯМА И СВОБОДА,НА СЛОВОТО!

Добави коментар

Водещи новини