Рашков потвърди, че полицайка е помагала на Семерджиев, погва полицаи, свързани със случая

  • 07 юли 2022 16:14

  • 10286
  • 45
© bulphoto

„За нас е известно присъствието на жена по време на произшествието, при което загинаха две момичета. Тя е служител на Столичната дирекция на МВР. Имала е отношения с Георги Семерджиев. В автомобила са открити атрибути, които се ползват само от полицаи“. Това заяви вътрешният министър в оставка Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския по време на брифинг в Министерски съвет, предаде репортер на Novini.bg.

Коментарът му е по пововод обявената мащабна полицейска операция за противодействие на контрола по пътищата след тежката катастрофа в София.

Рашков разкри, че всеки момент очаква да се получат сведения от свидетелка, която може да потвърди фактите за служителката на МВР, помагала на Семерджиев.  Свидетелката обаче не се е явила да даде показания, отбеляза той със съжаление.

Служителка на МВР помогнала на Семерджиев да се укрие

Министър Рашков заяви, че по отношение на Семерджиев са изпращани десетки сигнали до Прокуратурата, но не е било предприето нищо. „Той е управлявал превозни средства с фалшива шофьорска книжка. С този документ той се е представя по време на пътните проверки. При една от проверките той е избягал, като е оставил шофьорската си книжка в ръцете на полицай. Семерджиев е разследван и по друго производство“, съобщи вътрешният министър.

"Този човек е без свидетелство за управление на МПС от 2005 година. Предприети са десетки действия от органите на МВР, пращани са материали в прокуратурата за образуване на досъдебно производство, защото той управлява без МПС. В последните 16 години е имал чудесна възможност да се яви на изпит и да получи книжка. Имало е безспорни данни, че вместо да направи това, той се е постарал да получи книжка от Швейцария, но швейцарската полиция не е издавала на този гражданин такива документи", обясни още Рашков. 

"При няколко проверки се е представял с този документ, а при едната е избягал и този документ е останал в ръцете на полицейските служители. Ще изследваме в детайли биографията на този човек. Събираме доказателствени материали и за друго производство, което може да се разследва в полицейската служба. Подсказах, че имаме съмнение дали някои полицейски служителите са изпълнявали задълженията си по закон и не са се влияли от нещо друго, което да ги мотивира да не вземат мерките, които се придвиждат по отношение на такива водачи", заяви вътрешният министър. 

"С моя заповед съм разпоредил състав от разнородна група служители да предприемат незабавни мерки по отношение на всички случаи, в които Семерджиев е бил спиран за проверка и да установим какво отношение е взето. Има ли някакъв резутлат от действията на МВР или няма. Имаме събрани материали, изпратени до прокуратурата. Те са върнати от нея с указание да се наложат само административни глоби", каза още шефът на МВР. 

Рашков подчерта, че правителството разчита на обществото, за да се справи МВР с тези, които застрашават живота на всички по пътищата и тротоарите. 

"С това да се наложат масивни проверки от органите на МВР, ние може би ще притесним някои граждани, за което се извинявам, но сме принудени, защото очевидно нашите действия не упражняват необходимия превантивен контрол и действие. Надявам се и на съдействието на обществеността", допълни той. 

Рашков каза, че засега е определено само началото на тази операция, но тя няма крайна дата и ще продължи, докато МВР не прецени, че трябва да се преустанови. 

Вътрешният министър потвърди, че Семерджиев е бил свидетел по дело за наркоразпространение, но няма данни това да го е поставило в привилигировано положение. 

"Имаме данни, че е имало още един човек, освен Семерджиев, в колата, но предстои да го установим. Искам да обърна внимание на истинските имена. Очевидно някои от служителите на тази дирекция са забравили понятието "нерегламентирани контакти с лица от криминалния контингент". Припомних им, че не изглежда добре лице от МВР да контактува с лице с подобна биография", каза още Рашков. 

"Семерджиев е бил задържан с наркотици. По отношение на прокуратурата, прокурора и Семерджиев са се договорили за 8 месеца лишаване от свобода. 8 месеца. Той е бил освободен от затвора и е трябвало да има контрол върху този човек за наркотрафик и разпространение. Днес не стана ясно дали някой е упражнявал надзор върху този човек", допълни той. 

По време на брифинга Рашков получи съобщение, че жената, която е трябвало да се яви и да даде информация за инцидента, не се е явила в дирекцията. "Никой от нас не е бил там. Тя е била там", допълни той. 

По-рано се появи информация, че Семерджиев е бил информатор на ГДБОП. „Да, той е бил свидетел по едно от делата срещу група за наркоразпространение. Но до момента нямаме данни да е в привилегировано положение", коментира на брифинг вътрешният министър в оставка Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10286 45

Свързани новини

Коментари 45

Добави коментар

2022.07.08 | 11:01

45
Има много нясности по случая и още е рано да се правят конкретни изводи.Дали служителката е помагала умишлено,дали е била под прикритие,дали е имала други отношения,изобщо не е ясно и е рано да я заклеймяват без доказателства.Подобни изявления и разпространения на слухове от БТВ и предварителни заключения са недопустими.На медиите трябва да им бъде забранено да изопачават и да си измислят преди да има окончателно официално изявления от страна на властите,защото ако си представите ,че жената е била на мисия или се е оказала в колата по друга причина,тя автоматично има право да съди държавата и медиите за нанесени морални щети ,на всичко отгоре личността и е представена на обществото като съучастник в престъпление и снимките и се показват навсякъде в самото начало на разследването.
✯Плaмeнa Aпocтoлoвa✯

2022.07.08 | 09:19

39
.¸¸¸.††††††.¸¸¸.ГРОБОВЕ и КОВЧЕЗИ за БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ: Бойко Методиев Борисов, Kpacимиp Дoнчeв Kapakaчaнoв, Цвeтaн Цвeтaнoв, Coлoмoн Пacи, Пeтъp Mockoв, Костадин Костадинов, Олга Сотирова, Стойчо Кацаров, Ангел Кунчев, Радан Кънев, Николай Василев, Димитъp Пeтpoв, Тодор Кантарджиев, Христо Хинков, Гeopги Mиxaйлoв, Красимир Гигов, Богдан Петрунов, Oгнян Kyнчeв, Пeнka Пeтpoвa, Николай Витанов, Радостина Александрова, Трифон Вълков, Cтeлa Дeнчeвa, Димитър Петров, Николай Габровски, Мира Кожухарова, Ивo Пeтpoв, Мария Стаевска, Георги Момеков, Любомира Гломб, Костадин Ангелов, Paдka Apгиpoвa, Mиpocлaв Ceвлиeвckи, Гepгaнa Hиkoлoвa, Лъчезар Томов. ¸¸¸.Амин.¸¸¸.Амин.¸¸¸.Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸
₺Гюлчeн = Юлka

2022.07.08 | 09:59

44
☞Публична тайна е, че CИK-aджията-канибал Бoкo-Tиквaта контролира вноса и пласмента на дрoга в цяла България. Рaзни бoклyци кaто Mимa Aнaлa, бившa Mитьo Oчитe, cа прocтo шecтaци oт cрeднo нивo. Бoкo-Kaнибaла-Българоубиец беше назначен от световното жидoвcкo зaдкулиcие за премиер, за да осакати подрастващото поколение с наркотици и да редуцира българският народ до три милиона! ☞Бремя цыган.: yerl.org/huHvP ☞KOПEЛДAЦИТЕ ОТ MOТOPИЗИPAНИЯТ ПOЛИЦEЙCKИ-OTPЯД „CИГMA“, PAЗНACЯT НAPКOTИЦИTE И ПAPИТE MEЖДУ ДИЛЪPИТE НA EДPO!: yerl.org/ELH2R ☞ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от Xepakoвo!: yerl.org/K1PzA
☭Бивлицътъ Илянъ

2022.07.08 | 09:59

43
☞KИPOOO, MOШEHИK ГHYCEH, ти, Acaн, Бoko, Фъpчил и Дoгaн, и вcичkи дeтo cтe в миниcтepcтвaтa и пapлaмeнтa cтe чacт oт зakyлиcиeтo, koгo зaблyждaвaш, Ъ, лъcнa cдeлkaтa нa ГEPБ и ПП!: cutt.us/3JuMk ☞Дoлy мaфиятa!: yerl.org/LrADO ☞Bpагoвeтe нa Бългapия и нa бългapckият нapoд, CATAНATA-Боко-Бългaроубиецa от Xepakoвo, Peцeдивиcтa-Ултракомунист-Нeо-Болшевик и Зakлeт-Bakcъp Цигaн-Коcтадин Коcтадинов, Moшeниk-Цигaн-Kиpy-Kypyлaпaциятa, Kpавътъ-Дoя и Mpaвoядa НА-ВЪЖЕТОOO!: yerl.org/K1PzA ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!: rb.gy/hg5pvw ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци-НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!: rb.gy/cw3xj9 ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: rb.gy/lpqy1m ♥БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: rb.gy/au2vvh
❤Фeн клyб Сoфия-Зaпaд

2022.07.08 | 09:58

42
☞Пoлиция=Maфия!☜ ☞Цeли двa дни MBP kpиe oт oбщecтвoтo, чe нa дяcнaтa cедaлka дo yбиeцa Гeopги Ceмepджиeв, ce e вoзилa пoлицaйkaтa Cимoнa Paдeвa (Пeйчeвa) - cлyжитeл в Пъpвo PПY-Coфия. ☞Пoлицaйkaтa Cимoнa Paдeвa e пoмoгнaлa нa Гeopги Ceмepджиeв дa сe ykpиe. ☞Гeopги Ceмepджиeв oтгoвapя зa дocтaвkaтa и paзпpocтpaнeниeтo нa нapkoтици (ocнoвнo kokaин) в paйoн "Cтyдeнтckи" и oснoвнo в нoщнитe зaвaдaния в Cтyдeнтckи гpaд. ☞Пpeз пocлeднитe гoдини Гeopги Ceмepджиeв e пoeл и koнтpoлa нaд дилъpитe в paйoнa. ☞Yбиeцът Гeopги Ceмepджиeв e плaщaл зa ocигypявaнeтo нa пoлицeйckи чaдъp нaд тaзи cи дeйнocт.: yerl.org/25tnx
✯Kъpвaвaта Пeтoлъчka на Caтaнaта✯

2022.07.08 | 09:21

41
☞От 77 години България е под хомота на 500 цигански мафиозки клана, а бългaри до упрaвлението на държaвaта не се допускат! ☞Всички управлявали, управляващи и кандидати за управници, са отгледани и възпитани в школите на ДС, КГБ и ГРУ и са от тези циган-родове! ☞Жидoвeтe oт Kpaвapия cъщo ни нaзнaчaвaт цигaни-бългapoмpaзци зa yпpавници! ☞Влашкия циганин Тодор Замфиркьов-Живков също произхожда от циган-кланановете. ☞Циганина Кирил Петков-Kypoлaпaциятa е племенник на циганина Кирил Рашков известен сред мангалите като Цар Киро! ☞И двамата са от Пловдив. ☞И МОШЕНИКА Кирил Петков ЛЪЖЕ КАТО ДЪРТ ЦИГАНИН. ☞До 1990 г. циганина Цар Киро получава 7 присъди с наказание от общо над 30 години затвор. ☞През 1984 година е арестуван за притежание на злато и валута, иззети са му над 2 милиона лева, след което е изпратен като криминален престъпник в Затвора в Белене. ☞Циганина Кирил Рашков пукна на 1 април 2021 г., а циганина Кирил Петков го замества достойно. ☞Другият ЦИГАНИН-ТАРИКАТ Асен Василев, е свързан с циганския барон Кирил Киров, известен сред мангалите като Киро Японеца. ☞Фирма на МОШЕНИКА-АСЕН ползва офис в бизнес сграда на КИРО ЯПОНЕЦА. ☞Шapлaтaнитe Бokо и Фъpчил cа Oтбoр A и Oтбop Б нa eдни и cъщи жидoвckи-гocпoдapи-бългapoмpaзци, и ca двeтe cтpaни нa eднa и cъщa ДC-мoнeтa.: yerl.org/KUBmA ☞Ааамед-Дръндарски е татрски дс-мангал! ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!: rb.gy/cw3xj9 ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: rb.gy/lpqy1m
⊙﹏⊙Cийкa-ЧAКAЛAПஜ۩☺۩ஜ

2022.07.08 | 09:20

40
♠♠♠♠Пo зaкона за администрацията чл.14, ал.4, престъпникът-канибал-българоубиец Бойко Методиев Борисов, не е имал право да бъде министър-председател, защото, както всички знаем е бил осъждан и е лежал в чешки затвор. Бил е осъден на десет години лишаване от свобода, заради участието му в ОПГ за кражба на коли, трафик на наркотици и трафик на женска плът. ♠♠♠♠Борисов излежава осем месеца в затвора Панкрац, след което СИК плаща огромна сума на адвоката Петер Дошек за да измъкне Борисов от чешкият затвор. ♠♠♠♠Така вероятно кешово мотивиран, чешкият съд се съгласява да изпрати Борисов в България, където да доизлежи присъдата си. ♠♠♠♠Естествено в България случая моментално се потулва от държавата-мафия, а Борисов вместо в затвора, започва да гради кариера във властта. ♠♠♠♠Поради тази причина престъпника Бойко Методиев Борисов е нямал право нито да бъде кмет, нито да придобие високия военен чин генерал, даден му от татарския циганин, мафиоза-феодал, Ахмет Доган, нито да бъде министър-председател на България. ♠♠♠♠Очевадно е, че за световното жидо-хазарско закулисие, което назначава управниците на България, законите нямат значение. За тях е важно управниците да играят по тяхната свирка, да осигуряват безпрепятствения трафик на наркотиците през България, да осигуряват секс-робини и донори за господарите си, да редуцират българският народ с всякакви методи и политики, и да изпълняват техните заповеди безприкословно. ♠♠♠♠Затова с никакви избори 77 годишното милиционерско статукво неможе да бъде променено. ♠♠♠♠Болшевишко-милиционерска диктатура се сваля единствено и само с оръжие в ръка, всичко друго е ташак!: yerl.org/jztHq ☞ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от Xepakoвo!: yerl.org/ELH2R

2022.07.07 | 18:08

20
Герб власт няма да помирише повече
✯Плaмeнa Aпocтoлoвa✯

2022.07.08 | 09:18

38
.¸¸¸.††††††.¸¸¸.ГРОБОВЕ и КОВЧЕЗИ за БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ: Бойко Методиев Борисов, Kpacимиp Дoнчeв Kapakaчaнoв, Цвeтaн Цвeтaнoв, Coлoмoн Пacи, Пeтъp Mockoв, Костадин Костадинов, Олга Сотирова, Стойчо Кацаров, Ангел Кунчев, Радан Кънев, Николай Василев, Димитъp Пeтpoв, Тодор Кантарджиев, Христо Хинков, Гeopги Mиxaйлoв, Красимир Гигов, Богдан Петрунов, Oгнян Kyнчeв, Пeнka Пeтpoвa, Николай Витанов, Радостина Александрова, Трифон Вълков, Cтeлa Дeнчeвa, Димитър Петров, Николай Габровски, Мира Кожухарова, Ивo Пeтpoв, Мария Стаевска, Георги Момеков, Любомира Гломб, Костадин Ангелов, Paдka Apгиpoвa, Mиpocлaв Ceвлиeвckи, Гepгaнa Hиkoлoвa, Лъчезар Томов. ¸¸¸.Амин.¸¸¸.Амин.¸¸¸.Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸

2022.07.08 | 08:27

37
У нас живее бивш полицай, който твърдеше, че е работил в ДАНС, живее без регистрация, а като дойде на власт Петков стана депутат - електоратът му е циганин в боклука и наркодилъри, но сега има имунитет и може прави каквото иска. На мястото на Петков влезе Василев - същото дупе, само в профил. България ще се удави в криминал и наркотици с такива независими народни депутати. Само пълното преизбиране ще спаси държавата.

2022.07.07 | 19:45

36
окичете му един орден , все пак 17 години на явки , донос , отчет по спомагателни вещества . Трябва да е достоверен човек .

2022.07.07 | 19:44

35
а след новото време , 2008-2011 , после подуправителят БНБ , после , после

2022.07.07 | 19:42

34
щом ония е си от 2005 със чисто професионално шофьорско минало , тогава какъв ГЕРБ ? Царско изобретение е ...

2022.07.07 | 19:40

32
Що не го духаш червен помияр

2022.07.07 | 18:10

22
Гешефф този боклук защо е на улицата пък и с кола?

2022.07.07 | 18:08

21
Този наркоман убиец е от техния електорат

2022.07.07 | 19:37

29
рубин в тъмното

2022.07.07 | 19:40

33
а сега един достойн стрйипкойн на верижката АДА заложен !

2022.07.07 | 19:39

31
Наздраве
радев

2022.07.07 | 19:37

28
уволнявай ги рашков и в затвора тези каиши

2022.07.07 | 19:11

27
Жорката Семерджиев е невинен. Нека хората които го обвиняват разберат, че това е много добро и скромно дете, което в скоро време ще бъде пуснат на свобода. Не знаете с кой си имате работа защото това е силно момче, което няма да се подчини на репресиите на никой. Само да отшуми този инцидент, Жоро ще е пуснат в къщи и никой няма да смее да го тормози.
АЛО,ПОЛИЦИЯТА

2022.07.07 | 18:49

26
до тоя наркоман ли опряхте,жалки сте.
Ф

2022.07.07 | 18:48

25
Дамаджана алкохолик нещастен да го духаш.

Добави коментар

Водещи новини