Александър Николов: Не са ми предлагали да бъда част от кабинета "Василев

  • 07 юли 2022 14:41

  • 1318
  • 1
Александър Николов: Не са ми предлагали да бъда част от кабинета "Василев
© Булфото (архив)

Не са ми предлагали да бъда част от кабинета "Василев". Това каза в парламента министърът на енергетиката в оставка Александър НиколовАлександър НиколовАлександър Николов е Магистър по финанси от УНСС. През последните няколко месеца е изпълнителен.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 684

„За да работи каквото и да е правителство, трябва да има нормална комуникация вътре в самата му структура, така че да може да се постигат поставените цели. Аз нямам проблем с разговорите и с това, което се цели да се постигне. В крайна сметка енергетиката е много отвъд политическия интерес. Този сектор влияе на всеки един българин“, заяви Николов.

Министърът в оставка коментира и риска с доставките на газ.

Относно рисковете за доставка, ако погледнем цяла Европа зависи от "Газпром". Специфичното поведение на този доставчик показва, че целите са много повече геополитически, отколкото търговски. Ако се съди по поведението от февруари нататък, мисля че риска е валиден, но не е функция на поведениети на дъражва - консуматор. За да бъде управляван този риск се изисква максимална степен на усилие и максимални алтернативни доставчици за България, за да може да се посрещнат поне систематичните нъжди. Хората следва да са спокойни, добави Николов.

Петков: Единствената цена, която не сме готови да платим, е да вкараме задкулисието обратно в управлението

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1318 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.07.07 | 15:48

1
С к

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини