Общински съветници: Наказанията за неспазване на правилата по пътищата са меки

  • 07 юли 2022 10:43

  • 222
  • 1
Общински съветници: Наказанията за неспазване на правилата по пътищата са меки
© БНТ

"Липсата на справедливост, включително и на съдебна справедливост, води до вчерашната ситуация - тежката катастрофа на бул. "Черни връх". Очевидно имаме един рецидивист, който вилнее по пътищата. Няма населено място, където да няма такива хора, те са изтървани“, каза общинският съветник Карлос Контрера в „Денят започва“.

Общинският съветник Прошко ПрошковПрошко Прошков Прошко Прошков е български политик от ДСБ, кмет на столичния район Лозенец от 2007 г. Прошков е апелира: "По тази тема всички заедно, включително държавата и обществото, трябва сами да се изтеглим за косите. Тази катастрофа трябва да бъде повод, за да се случи това, което стана в Холандия преди 40-50 години – след няколко смъртни случаи на деца с автомобили, стана гражданска революция".

НА ЖИВО: СОС изслушва началника на КАТ-София. Семерджиев бил системен наркоман

Според независимия общински съветник Борис Бонев, за да се спре войната по пътищата трябва да има ясни правила и сигурност, че когато те се нарушат, ще има санкции.

Контрера добави, че наказанията за неспаване на правилата по пътищата, са либерални, меки и съдът не ги прилага строго. Това води до подобни ситуации – дрогирани хора убиват невинни граждани.

По повод търсенето на международен консултант и външен мениджър за срок до 35 години на „Топлофикация“ Прошков коментира:

„Искаме да предложим на „Топлофикация“ да започне изготвянето на състезателна процедура за търсене на международен инвеститор с опит в бранша. Той от една страна трябва да предложи план за погасяване на дълговете на „Топлофикация“ и от друга страна да обнови технологично дружеството и то да започне да печели от производството на електроенергия“.

Бонев смята, че това предложение е скрита концесия на „Топлофикация“ за 35 години.

„В доклада на „Топлофикация“ те обясняват, че са разглеждали по Закона за концесиите възможността за концесиониране на дружеството, но поради административни процедури, са предпочели Закона за обществените поръчки. Това не ме учудва, че са избрали този закон, тъй като знаем как ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в прави обществени поръчки“.

Радина Лазарова
222 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.07 | 11:43

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини