Работодатели и синдикати искат спешно свикване на НСТС за природния газ

  • 06 юли 2022 15:16

  • 633
  • 1
Работодатели и синдикати искат спешно свикване на НСТС за природния газ
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

От национално представителните организации на работодателите и на синдикатите изпратиха официално писмо до вицепремиера Асен Василев, с което се настоява за спешно свикване на Националния съвет за тристранно сътрудничество, за да бъдат обсъдени цените на природния газ и мерките за осигуряване на доставките за зимата. 

Публикуваме писмото без редакторска намеса: 

"УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ВАСИЛЕВ,

Съгласно договорите за доставка, сключени между „Булгаргаз“ ЕАД и промишлените потребители, пряко присъединени към газопреносната мрежа на страната, доставната цена се формира ежемесечно въз основа на заявената за утвърждаване цена. Понастоящем няма информация за подадено заявление до Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) от страна на обществения доставчик „Булгалтаз“ за утвърждаване на цена на природния газ за м. юли 2022 г. Липсата на заявление за пореден път оставя българската индустрия без цена за природния газ. 

Работодателите питат за цената на природния газ за юли

С писмо №05-20-3/05.07.2022 г. до Министъра на енергетиката и КЕВР Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) поиска спешна информация относно цената на природния газ за м. юли 2022 г., но до момента неяснотата продължава.

За пореден път в рамките на няколко месеца българските производства ще работят в ситуация на непрогнозируемост. Това поставя под риск сигурността на пазара в страната, генерира допълнителна инфлация и, в крайна сметка – се отразява върху доходите и жизненото равнище на населението. В тази връзка, настояваме за спешно свикване на Националния съвет за тристранно сътрудничество, в рамките на което да бъдат обсъдени цените на природния газ и мерките за осигуряване на доставките за зимата".

Филип Епитропов
633 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.06 | 15:57

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини