Нов опит за вкарване на измененията в Изборния кодекс за хартиените бюлетини

  • 06 юли 2022 07:27

  • 733
  • 3
Нов опит за вкарване на измененията в Изборния кодекс за хартиените бюлетини
© Bulphoto/архив

Връщането на хартиените бюлетини като алтернатива на машинното гласуване е отново в дневния ред на Народното събрание за новата пленарна седмица, започваща днес.

Преди седмица един глас не достигна законопроектът да влезе в пленарна зала.

Парламентарните групи на "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" и на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на имат идентични предложения.

В мотивите на вносителите от левицата е записано, че машинното гласуване в секции с над 300 избиратели, каквото беше въведено на предишните два избора, е довело до „безпрецедентно спадане на изборната активност в последователен порядък – изборите за 46-то и 47-то Народно събрание се проведоха при най-ниската активност на избирателите в 30-годишната история на демокрация при режима на действащата Конституция”.

Дневният ред на депутатите предвижда проекторешение за създаване на Временна комисия за проверка на обстоятелствата, свързани с увеличение на цената на суровия петрол, закупуван от "Лукойл Нефтохим Бургас" АД, управлението и дейността на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД и действията, предприети от държавата. 

Очаква се народните представители да подхванат и второто четене на промените в Закона за висшето образование.

Ако програмата бъде гласувана по начина, по който е предложена, 47-ото Народно събрание ще трябва да избере и председател, след като Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са беше свален предсрочно.

Традиционно работната седмица за депутатите приключва в петък с парламентарен контрол.

Десислава Станева
733 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.07.06 | 09:37

3
късогледство ?

2022.07.06 | 09:36

2
Предлагат се безплатни юфка, докато Япония се бори с ниската избирателна активност на младите хора Веригата Ramen предлага безплатни зареждания, тъй като изборите за горната камара наближават, на фона на опасенията, че по-младите избиратели смятат, че политиците са по-заинтересовани от насочването към застаряващото общество
Слава на РУСИЯ!!!

2022.07.06 | 08:26

1
петата колона няма да се дръпне лесно от властта, така е преяла с пари и мераци да яде още, че само с фадрома ще я отместим.

Добави коментар

Водещи новини