Божанков: Идем ли сега на избори, после ще има нови и нови избори

  • 05 юли 2022 17:25

  • 2458
  • 24
Божанков: Идем ли сега на избори, после ще има нови и нови избори
© bTV
Слушай новината Слушай новината

Идеята е не само да пролучим подкрепа, а да напарвим това, което не успяхме в тези 6 месеца, защото ни липсваше време. Сега ни трябва време да наваквсаме това, което не успяхме. Не можем да си позовлим нова спирала от избори. Това заяви депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Явор Божанков в предаването "Лице в лице" по bTV. 

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 684

Идеята не е просто да съберем подкрепа за нов кабинет, а да променим това, което беше пропуснато през първите шест месеца на сваленото от ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и „Има такъв народ“ правителство, защото е факт че ни липсваше времева рамка с конкретни законопроекти, разписани с конкретни срокове. Да, закрихме спецсъдилищата, да, хората очакваха от нас, ние бяхме наясно, че прокуратурата в лицето на Иван Гешев, няма да води битка с мафията и трябва да направим нов антикорупционен закон. Забавихме се с това пет месеца, тоест в момента трябва да наваксаме всички тези проблеми, каза още той.

Един от големите е комуникационния проблем в коалицията и ако успеем да изведем приоритети, аз смятам че си заслужава да направим правителство, защото следващите месеци ще са критични за българите, и за закони, и за Плана на възстановяване, и за оперативните програми. Европа се стяга за сериозна криза, не можем да си позволим нова спирала от избори, защото избори в момента означават фрагментиран следващ парламент, доминация на популистки партии и може би нови и нови избори, допълин Божанков. 

Той посочи, че от партията подкрепят предложенията на "Продължаваме промяната" за борбата с антикорупцията и към тях добавят техните социлани предлжения. 

ГЕРБ и Възраждане са двете партии които икат избори. Бойко Борисов видя, че се формира новата КПКОНПИ, видя заплахата и поиска избори. Възраждане са другият субект, който. търси избори. Гласуванията на ГЕРБ и Възраждане са едни и същи и тов се видя. Възраждане са в изолация. Те са партия която иска да извади България от Европейския съюз. Никой няма да направи коалиция с тях. Има такъв народ свалиха правителството, а сега го обвиняват в лъжа, отбеляза Божанков. 

Божанков, БСП: При предсрочни избори ще имаме още по-раздробен парламент и още по-сложни коалиции

Депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е уточни, че към момента не са обсъждани имена на министри в новия кабинет. 

Той коментира и темата с изгонените 70 руски дипломати. 

Дипломацията е сериозен занаят и беше направен по несериозен начин. Не се разбра, че половината си тръгват, защото има принцип на реципрочност и дипломатите в едната и другата страна трябва да са еднакъв брой. Трима човека знаеха за изгонването на дипломатите и това са премиерът Петков, президента Радев и външния министър. Кирил Петков пое своята отговорност и се оттегли, добави Божанков. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2458 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар

2022.07.05 | 20:38

21
Вие от БСП сте олицетворението на корупцията, но няма как ще трябва да ви търпим, защото ПП и ДБ не могат да управляват без вас! В момента положението е такова, че трябва да се избере по-малкото зло. Във всички положения по-добре, отколкото да ни управлява банкянският про.стак!

2022.07.05 | 21:01

23
Банянския е ДЪРЖАВНИК за РАЗЛИКА от ПРОСТО КИРО! Не е нарушил конституцията, не е излъгал нито хората, нито семейството си, не е назначил любовницата си за началник на себ си и не ходи на любовна среща с правителствения самолет, не финансира бизнеса си от Америка за България, не ползва /лъже/ Опра за реклама на бизнеса си.

2022.07.05 | 20:38

22
Агентурата Буци относно текущата едночасова проверка - всичко нормално , имаме едни показатели на слабост в по-специфични райони , но чисто технически параметри .

2022.07.05 | 20:31

20
Естествено. Вие си отивате само с революция! Зимата и това ще стане, политически шарлатани. И оръжие за Украйна не изпращате, но комисионните получавате. Лъжци!
Панчо

2022.07.05 | 20:25

19
Пълен мики маус.

2022.07.05 | 19:58

17
Wutzenagent : проверка интернет: мишките полудяват в интернет?
bbb

2022.07.05 | 19:50

16
Кой си ти вчерашно л**** да казваш какво ще става после
Да пресеем с избори депутати ЛУМПЕНИ КАТО ТЕБ

2022.07.05 | 19:39

15
Божанков, избори след избори, до дупка. В ИЗРАЕЛ правят по няколко избори за парламент за месец. два. Изборите имат очистителна функция. Те са като пресяване на зърно. Имаме нужда от това за да пресеем депутати ЛУМПЕНИ КАТО ТЕБ.
Анархиста

2022.07.05 | 19:33

14
Абя синче Комунистическо
..

2022.07.05 | 19:02

13
Божанков ти си едно рядко лайно като партията ти

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини